gerçekten bulantısı ilk dönemdeki gibi 9 ay süren var mı?

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
merhaba arkadaşlar ben 15+3 haftalık hamileyim.ve çok zor geçiyor.6 .haftadan beri her seyden ama her seyden tiksiniyorum.eşim ve evim dahil yiyecekleri söylememe bile gerek yok.2 ay annemin yanında kaldım.başkalarının yaptıgını da yiyemiyorum.sürekli midem bulanıyor.zorlayıp ne yesem çıkıyor.tansiyonum 7 ye 5 lerde geziyor.sürekli yatıyorum ancak tek faaliyetin arada nete girmek.hergün bi umutla uyanıyorum ama her sey aynı bazan hafta ilerliyor yaşadıklarım daha da zorlaşıyor.dremaminle başladım metpamid zorfan kullandım.bugün zofere başlıyorum.
2 kere hastanede yattım ve 30 kusür kere acilde serum vurundum.
tüm bunların üstüüne 4 kere panikatak krizi geçirdim.diyazem bile vurdular.
çok canım sıkılıyor eski hayatıma hiç dönemeyecekmişim gibi geliyor.ve çevremde ben dokuz ay öyleydim diyenler oluyor.
ve çok korkuyorum gerçekten 9 ay hiç düzelme olmadan böyle geçebilir mi?yani arada kusmalar yanma olabilir ma aşermesi 9 ay süren var mı aramaızda?
İNŞAALLAH YOKTUR VE KİMSE BÖYLE OLMAZ.teşekkür ederim

mrb canım içini rahat tut ve sakın sitrese girme sonuna kadar öyle süreceginide düşünme inş. gecer tatlım benimde 6haftalıkken başladı asırı derece bulantı su bile içemiyordum dudaklarım yara olmuştu hastanedede yatdım su bile kokuyordu düşün artık bütün kapıları kapatıyordum dışardan koku gelmesin diye hep yatıyordum ama çok şükür geçti artık ama gercekten zor oluyor 20 haftalıgakadar devam etdi o şekilde suan 30 haftalık hamileyim arada yinecıkarıyorum bulantım da var ama o günlerdedki gibi değil haftada 1yada 2kez tutuyor bunada şükür. kafanı takma dua et canım inş. en kısa zamnda gecer:49::emir_bebek:

merhaba arkadaşlar ben 15+3 haftalık hamileyim.ve çok zor geçiyor.6 .haftadan beri her seyden ama her seyden tiksiniyorum.eşim ve evim dahil yiyecekleri söylememe bile gerek yok.2 ay annemin yanında kaldım.başkalarının yaptıgını da yiyemiyorum.sürekli midem bulanıyor.zorlayıp ne yesem çıkıyor.tansiyonum 7 ye 5 lerde geziyor.sürekli yatıyorum ancak tek faaliyetin arada nete girmek.hergün bi umutla uyanıyorum ama her sey aynı bazan hafta ilerliyor yaşadıklarım daha da zorlaşıyor.dremaminle başladım metpamid zorfan kullandım.bugün zofere başlıyorum.
çok canım sıkılıyor eski hayatıma hiç dönemeyecekmişim gibi geliyor.ve çevremde ben dokuz ay öyleydim diyenler oluyor.
ve çok korkuyorum gerçekten 9 ay hiç düzelme olmadan böyle geçebilir mi?yani arada kusmalar yanma olabilir ma aşermesi 9 ay süren var mı aramaızda?

Kolay gelsin. Ben bu boyutta bir şey yaşamadım hamilelikte ama iş yerinde ilk ayları çok zorlu geçenler oldu. İlerleyen aylarda rahatlayacaksınız merak etmeyin. Yanıbaşınızda daima galeta, krikkrak gibi şeylerden bulundurun (ama iyi bir fırından olsun, yağı falan rahatsız etmesin), bir de o mukavva gibi diyet yapanların yediği şeylerden (adı aklıma gelmedi bir türlü), kızarmış ekmek, zeytin de(yağsız) mideyi bastırır genellikle. Sıvı şeyleri de çok yavaş yavaş için.

bende ilk zamanalr senin gibiydim.. her gece acildeydim iğne serum..hastanede yattım..zofran kullandım...ama ne yaparsan yap hamilelik buılantısı acayip inatçı bişi tedaviye yanıt vermio..ben benim bide normalde araç tutması da oluyodu hamilelikten önce..hamileyken bu kadar bulantı ve kusmalarla birlikte yarım saatlik yola gidip geldim her gün....ama sonra yavaş yavaş geçmeye başladı...4. aydan sonra çokk nadir sabah kusmalarım oluyordu..gerçekten yaşamayan bilemez nasıl bişey olduğunu o yüzden çok ii anlaıyorum seniii...çoook GEÇMİŞ olsun...üzülme 1-2 hafta sonra azalmaya başlar....

Bende ik 4 ay kustum kafamı kaldıramadım tv de yemek yiyene de yapana da bakamıyordum serumlar takıldım. 4 aydan sonra hafifledi bulantılarım ama yumurta yiyip süt içince kusuyordum :( 9 ay boyunca çok nadir yumurta yiyebildim. Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inanın doğunca unutuluyor herşey biraz sabır

Aynı konuyu bir kaç ay önce ben de açmıştım, 9 ay sürecek mi diye.
Şükür sürmedi, 5.aydan sonra rahatlamaya başladım, şimdi daha da iyiyim şükür.
Ama benim mide bulantısı yanında daha değişik mide rahatsızlığım oldu, devamlı asit oluyordu ve devamlı asit çıkarıyordum, bitmiştm artık. Gastrit-ülser dediler, serumla ilaçlar aldım, ayrıca mide hapı da kullandım, bu ilaçlardan sonra mı toparladım yoksa artık zamanı mı gelmişti bilemiyorum.9 ay mı sürecek diye kafayı yiyecektim ben de, nefes bile alamıyordum neredeyse. Ama şükür sürmedi, hala bile tekrarlar mı diye ödüm kopuyor. Umarım tekrarlamaz.
Allah yardımcınız olsun, inş en kısa zaman da geçer.

9 ay sürecegini hiç sanmıyorum ben ilk dört ay mide bulantısında eşimden bile tiksinmiştim dört aydan sonra bi sabah kalktıgımda midem bulanmıodu ve canım yemek yemek istiodu birdn bire kesildi seninkide öle olacak çok sitres yapma..

bende 12 haftalik hamieyim canim.hic hastaneye yatmadim cok sükür rabbime.ama ilk baslardaki gibi degil migde bulantilarim daha iyiyim.su bile icemiyodum.esimi yanima yaklastirmiyodum :9: ama bu aralar daha iyiym.bazilarinda kisa bazilarinda uzun sürer ama 9 ay sürceni hiiic sanmiyorum.anliyorum seni canim,rabbim sifa güc kuvvet versin,eski sagligina dön bi an önce..:75::75::75::75::75:

arkadaşlar her gün bir umutla uyanıyorum bugün midem bulanmıcak kusmicam tiksinmicem diye ama olmuyor aglamaktan mahvoldum artık çok korkuyorum ya geçmezse.RABBİM kimseyi böyle etmesin

kızlar bu aşırı bulantı kusma yüzünden bebeği alınan var mı biliyor musunuz? ben şimdi de bundan çok korkuyorum.çünkü bazen ölecekmişim gibi geliyor.ben hiçbir sey yapamıyorum.sadece wc ye gidiyorum ve yatıyorum.annem bakıyor her işime.çok mutsuzum ne olur dua edin bana.

yine hastaneye yattım çıktım o kadar serum yerken bile kustum.ben SAT a göre 16+5 im ama ilk kontrolümde doktorum 6 haftalık yani aslında 4 haftalık demişti.şimdi hangisi doğru.doktorun dediğini alırsam 14+5 olur ve birazcık ümidim artar 4 ay olunca hafiflicek bitcek diye.kızlar saniyeler geçmek bilmiyor lütfen bir seyler söyleyin dua edin

canımmmm allah yardımcın olsun tatlım benim. açtığın başlıkları üzülerek okuyorum. tek yapabileceğim dua etmek. nolur sen de daha fazla üzülüp canını sıkma. ben kusmalar yüzünden bebeği alınan kimseyi duymadım. için rahat olsun. en kısa zamanda düzelir inşallah. allaha emanet ol canım

canim benim ilk hamileligimde tam 9 ay kustum doguma giderken filan kustum.....oyle hastanede filan yatmadim ama cok kotu ve halsizdim...ama kizim uc bucuk kilonun ustunde dogdu ....simdi yine hamileyim ve yine mide bulantilarim basladi inan cok zor soyle doya doya su icmek istiyorum ama korkuyorum...miden bulaninca hemen tuzlu biseyler atistiz biraz olsun rahatlatir belki seni..