Gerçekten geçer mi?

CleanDen2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2022
945
1.722
28
Günaydın herkese
Gdcen gün konu açmıştım toksik iliskim diye. Üç yıldır bu türlü kopamadik kavga gürültü derken ama bazen de gerçekten çok mutluyduk. Babasının kanser olduğunu öğrendik ikitane hemde. Bu süreçte tabi çok uzuldu bende çok üzüldüm. Üç haftalık bı süreç henüz tedaviye başlanmamisti. Kavga gürültü derken bayramdan önce ayrildi benden bıktım yeter gibi benimde payım olsa da acımasızca davrandı. Geçen yazdan beri her ayrildigimizda bı arkadasi vardı kız sürekli onunla gorusurdu ogrenmistim ki arkadaşlık adı altında yemedikleri halt kalmamış ama kesinlikle sorunca arkadaşız diyorlar. Askere giderken ayrıldık gitti o kızla görüştü iki ay, yana yakıla döndü tamam dedim affettim. Şimdi ayrildigimizda gene konuşmaya başlamışlar kıza yazdığımda öğrendim. Kızın babasıda kanserdi bu arada. Aramızda bişey yok, için rahat olsun bende aynı şeyleri yaşadığım için yazdı gibi diye açıklamalar yapsada bu kız öpüşmeler her gün görüşmeler denize gitmeler olmuştu ne arkadaşı yani. Beni aradı öfkeyle hakaret küfürler. Gerçekten o kadar üzülüyorum ki haketmedigim şeyleri yaşadığım için. Çöp gibi kapıya konulduğumu hissediyorum. Bende bulmak istemediği merhameti onda aradığı için çok üzgünüm. Nasıl toparlarim bundan sonra. 26 yaşındayim bu arada. Benim onu oyaladigimi ailemle tanistirmadigimi öne atıyor arkadaşıma. Aramızda bişey yok diyor sürekli kafasında kuruyor diyor. Bı dünya kurmuslar kendilerine yıllardır arkadaşlar her ayrılıkta son zamanda ona gidiyor. Gerçekten çok üzülüyorum.

Hiçkimse bir "çöp" tarafından çöp gibi kapıya konmaz. Biraz kendinize saygınız olsun, böyle ezik davranmayın öncelikle.
Kaç kere aynı kadına gitmiş, kendi ağzınızla söylüyorsunuz.
Sizden ayrılıp gitmek değildir o, siz varken de ikinci adresi orasıdır.
Geçer mi dediğiniz şey aşk acısı falan da değil, şu an duygularınız değil değil egonuz ile konuşuyorsunuz. Benliğiniz incinmiş, bir daha iletişim kurmayıp hayatınıza bakarsanız her şey geçer.
Bahar her zaman gelir. Kış çetin geçse de gelir, fırtına kopsa da.

Çok doğru evet. Israrla arkadaşız diyorlar bı dönem konusmuyolsr benden ayrılınca geri başlıyorlar. Ben bunu yediremiyorum sadece. Çoğu arkadaşım kurtuldun diyor. Giyime makyaja çoğu şeye müdahale eden birisiydi. Kurtuldun ağlıyorsun diyorlar ama dediğiniz gibi gücüme gidiyor. Kiyamayip hep tamam dedim şimdi böyle olması.

Hâlâ neyine üzülüyorsunuz hakikaten, ben de onca insandan biriyim ve uzaktan bakınca; çok özür dileyerek söylüyorum bunu, kendi ile dalga geçilmesine, onurunun kırılmasına izin veren ve bunu sürekli yapan zavallı bir kadın izlenimi veriyorsunuz. Bunu yapmayın diyor çevreniz, ben de onu diyorum. Siz zavallı değilsiniz. Bir silkelenip lütfen kendi değerinizi belirleyin.

Toksik ilişkilerdeki sorun aslında biraz da budur. İyi bir ilişki, kavga etme, hayatı zehir etme, tekrar iyi bir ilişki. Dibe vurmuş ilişkide iyiye gidiş dopamin salgısını arttırır. Dopamin haz ve bağımlılık hormonudur. Bu döngü içerisinde aralarda olan dopamin salgısı artışı insanları ilişkide tutar.

Senin yaşadığın da bundan başka bir şey değil. Bunun farkında olursan kendini kurtarırsın. Sağlıklı bir ilişki yaşamaya başladığın zaman yaşadığın huzuru fark edince bu insan için harcadığın zamana üzüleceksin. Bırak ne yapıyorsa yapsın. İstediği insanla dertleşsin, istediği ile öpüşsün kendi kalitesi buymuş işte.

Bak düz mantık ile yaklas duruma. Adam karektersiz yani seni bir kenara atti ve degersiz degilsin o karektersiz. Bir cok kez isaret almissin buna dair ama kopamamissin tamamen. Ama artik kopma zamani yoksa cok daha mutsuz olup iyice sagliksiz bi pskolojiye buruneceksin. Gecmis gitmis olsun.

Bu ilişkiyi neden sürekli devam ettirdiginizi anlamıyorum. balık baştan kokar adam size bastan kokmuş ama siz kokuyu almak istemiyorsunuz . sevgi den fazla saygı da gerekli karakter de ama sizin hayatınıza giren karakter yoksunu ve siz hala canım acıyor diyorsunuz. öyle birini o saniye unuturum hayatıma bakarim . Şu erkeklerin her lafına da inanmayın içinizde şüphe varsa bitirin ya bitirin ne bu kendinize cektirdikleriniz

Peki sen neden devam ediyorsun?

Bak benzer bu örnekteki kadının ben olduğum ve şuanki erkek arkadaşımın 6 sene önce erkek arkadaşım olup, sonrasında şimdi sevgilim olduğundan yola çıkarak diyorum ki bu adam boyle bir kızla görüşüyor ise sen neden hala birliktesin

Bak gerçekten kız arkadaş olarak yaklaşıyor olabilir ben gerçekten 6 yıl önce 5 gün birlikte olduğum sonrada 6 sene herşeyimde yanımda olduğum adamı yıllarca abi, baba, dost olarak gördüm herşeyimi anlattım ondan sonraki ilişkilerimi falanda ve bir akşam erkek arkadaşımın içip gerçekten mi ya? Duyguya ne oldu ben dayanamıyorum bunu hissediyorum deyince durum farklılaştı ki %100 mantık ön planda giden duyguya geçen bir adamdır kendiside yani bir erkek bir kadının hayatında bu misyonu almışsa geçmiş olsun yapma bunu kendine

Asıl çöp kendisi ötekini yedekte tutup her boşa ciktiginda ona gidip sonra seni günah keçisi yapıyor. Valla zerre değmez hiç üzülme canım biraz zaman geçince boşa emek vermişsin diceksin

Boş verin zaten uğursuz biriymiş. Kiminle sevgili olsa babası kanser oluyor.

Yine ayrıldık ve yine o kıza dönmüş kızın babası da vefat etmiş. Hasta etti beni resmen çok hajliymissiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…