Gerekçesiz iltica ile dil öğrenme 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu tür bilgilerin devletlerden gizlendiğini okumuştum bir yerden nerde okudum onu hatırlamıyorum. Yani iltica ettiğinizi devletinize bildirmiyorlarmış.

İlgili devlet kayıtlarında: iltica eden, sığınmacı olarak kayıtlı olmuyor mu bu kişiler ? Sığınma talepleri kabul edilirse de mülteci olarak kayda alınmıyorlar mı? Olası bir sınır dışı durumunda iltica statüsü kaldırılmıştır denilmiyor mu ?

E o surende Berlin senin Köln benim gezecek misin saniyorsun?
Madem calisiyormussun da ucuz yollu Seyehat planları yap, çocuğumla keyifle gezin.
Ben zaten geziyorum da dil kursuna da gideceğim konuyu açmamın amacı da geyik. Böyle hukuku dolanan insanları görünce vay be dedim

İltica eden asla kendi ülkesine giriş yapamıyor diye biliyorum .

buradan gittin iltica ettin
dedin ülkemde x y z zorunum var gidemem ben size sığınıyorum
durumun netleşene kadar sen arafta kalıyorsun orada,

ama bir süre sonra o ülkeden pasaport ya da en kötü ihtimalle seyahatinde kullanacağın bir belge alırsın
evvet kural olarak kendi ülkene gitmemen lazım

ama
pasaportunu yırtıp atmadın
geçerliydi süre olarak
o ülkenin verdiği belgeyle de o ülkeden çıktın
kendi pasaportunla da tr'ye girdin --kendi ülkene kimlikle bile girersin.
bunu kontrol edecek bir sistem yok

anca kanada derse ki la bunun bizden çıkış damgaları var ama başka ülkeye giriş damgaları neden yok..o zaman bakarlar mesela ve anlaşılır.
neticede türk vatandaşlığından bile isteye çıkmadığın sürece kimliğin pasaportun olur. o aradaki araf süresince de vatandaşlıktan çıkmış olmuyorsun.

Sizin gibiler yüzünden normal turistik vize almaya çalışan Türklere bile buraya gelir daha gitmez diye vize vermiyorlar. Size de schengen çıkmaz zaten boşuna heveslenmeyin. Sizin gibiler itibarımızı baya düşürdüğünden full red geliyor artık. Mülteciler gibi tırın kasasında kaçak girecem diyosanız bilemem
Ben bisey yapmadım ya sakin 🤷🏻‍♀️ ayrıca bana red falan gelmedi yazın almanyadayim 🤷🏻‍♀️ niye bana kızıyorsunuz

Bu sebeplerin içinde en iyisi farklı din mensubu olmak

Son zamanlarda Turkiyeden cok butur paylasimlar goruyorum
Iltica nedemek once onu iyi arastirin derim
Zira Turkiyeye siginan suriyelilerin ilticasina benzemiyor avrupa ilticasi :)

Sığıntı gibi olursunuz oralarda. Öyle gidip de burdaki suriyeliler gibi sizi salmazlar. Ekmeğinizi yemeğinizi verirler. Hapis hayatı gibi yaşarsınız. Burdaki gibi heeyyy hadi biz geldik Almanya al kollarına diyemezsiniz sanıyorum 😂🙈

YouTube videolarında denk geldim bir ülkeye iltica(sığınma) talep edince örneğin lgbt; farklı dinden olmak ; farklı ırktan olmak vb sebeplerle teorik olarak mümkün ve reddidir itirazıdır mahkemesidir derken o ülkede 2 yıl (bazı ülkelerde örneğin Almanya’da son göç yasasından önce 3-4yil) kalınabileceğini ve devletin asgari yaşam desteğini sağlayıp hatta bu süreçte çalışma izni bile verip sizi ve çocuğunuzu ücretsiz dil kursuna falan gönderdiğini söylüyordu. Teyit ettim birkac videodan hepsi aynı şeyi söylüyor. 😂
Ev hanımı olsam çocuğu alıp 2 yıl gezip gelesim geldi 😂 hem çocuk dil öğrenir gelir 😂
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? 😂
İltica durumunda geri gelemiyorsun diye biliyorum.

Tabi ki oyle. Ben mesela daha guzel sakalar yapmak icin youtube’dan bu konuda videolar falan izlemiyorum 😂😂😂
Yok yurtdışı hakkında araştırma yaptığımı zaten söyledim. Bu da video sahibinin kendisinin bir tezi
Link de bu. İsteyenler bakabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X