• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gereksiz Abartı

telasememuresi

Guru
Pro Üye
30 Ocak 2014
5.047
11.202
448
Günaydın herkese. 🌸
Anneannemlerin Ramazan zamanı evleri yandı. Burda da paylaşmıştım. Annemler 5 kardeş. Özel hayatta bir kaç kişiye fitre verdi bize. Diğer teyzem topladıklarıyla koltuk mobilya falan almış. X diyeceğim,xin annesi beyaz eşya falan almış o da topladıklarıyla. Afad da 400 bin destek verdi. Anneannemin kendi yeğenleri de bir miktar destek oldu ve prefabrik ev yapıldı.
Yangın olduğunda ilk bir yere yerleştiler. Annemlerin zengin doktor bir akrabası 1 yıllık kiralarını ödedi. Allah kabul etsin.
Yukarıda bahsetmediğim teyzem diyormuş ki "Evi x yaptırdı" diyormuş.

Herkes elinden geleni yaptı.

Biri beyaz eşya aldı,biri mobilya aldı,biri fitre verdi,biri kira ödedi,AFAD büyük destek verdi,prefabrik ev yapıldı…
Kimse “ben yaptım” diyecek pozisyonda değil.

Allah razı olsun herkesten,herkesin katkısı oldu. Bir kişinin yaptırması mümkün değildi zaten,toplu iyilikti. Abartmaya gerek yok.
Böyle akrabalardan nefret ediyorum. Çok sinirlendim ve yazmak istedim. Böyle yüzlerine vurdukça hatalarını kıskanç oldum. Afad bile destek oldu senin yeğenin kim? En fazla 40-50 bin toplar. Herkesten Allah razı olsun yine de problem o değil. Davranışlar.

Boşverin hiç dinlemeyin gerçekten. Aileniz çok güzel ♥️ Kimse kimseye sırtını dönmemiş. Bundan başka dert gelmesin. Arada çürük yumurtalar da olur öyle ☺️
Allah razı olsun ama yapılmasında değiliz ama can sıkıyor böyle çürük yumurtalar. Çok teşekkür ederim. ❤️ Rabbim sizin de sevdiklerinizi korusun.

Ben olaya farklı açıdan bakıcam. Siz hadi akrabasınız densiz der geçersiniz. Ama herkese ben yaptım diye yayıyorsa o kirayı ödeyen adamın da kulağına gidebilir. Tamam adam hayır olarak yapmış ama bunun yok sayıldığını düşünüp üzülebilir. Diğerleri de aynı şekilde. Ne terbiyesiz insanmış kuzeniniz.

Ben olaya farklı açıdan bakıcam. Siz hadi akrabasınız densiz der geçersiniz. Ama herkese ben yaptım diye yayıyorsa o kirayı ödeyen adamın da kulağına gidebilir. Tamam adam hayır olarak yapmış ama bunun yok sayıldığını düşünüp üzülebilir. Diğerleri de aynı şekilde. Ne terbiyesiz insanmış kuzeniniz.
Evet bu benim aklıma gelmedi haklısınız. Bunu söyleyen diğer teyzem maalesef.🥲

Zaten kimse parasında değil ama kimse kendine pay çıkaramaz. En büyük yardımı AFAD yaptı zaten. 🥲

Back
X