Premature Bebekler Gevşek bebek

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Konsantreniz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2016
1.466
501
123
31
kızlar 34+6 da preeklampsi dolayısıyla doğum yaptım. Bebeğimin karnı da gelişmiyordu. Şuan kronolojik 4 düzeltilmiş 3 aylık kızım. Kollarından tutup kaldırdığımda bazen kafasını kaldırmıyor. Elleri ayakları hareketli bir bebek. Kucağımda gayet Oturabiliyor basabiliyor. Fakat doktorumuz biraz takıntılı ısrarla nörolojiye görün diyor. Gevşek bebek olabilir diyor. (Doktorum bi sorunumuz yokken sürekli arkadaşlarına yönlendiriyor bizi. Dedği şey önlem olsun. Açıkcası biraz içim bulandı bu tavrından ve güvenemiyorum. ) gevşek bebek hakkında bilgisi olab var mı?

kızlar 34+6 da preeklampsi dolayısıyla doğum yaptım. Bebeğimin karnı da gelişmiyordu. Şuan kronolojik 4 düzeltilmiş 3 aylık kızım. Kollarından tutup kaldırdığımda bazen kafasını kaldırmıyor. Elleri ayakları hareketli bir bebek. Kucağımda gayet Oturabiliyor basabiliyor. Fakat doktorumuz biraz takıntılı ısrarla nörolojiye görün diyor. Gevşek bebek olabilir diyor. (Doktorum bi sorunumuz yokken sürekli arkadaşlarına yönlendiriyor bizi. Dedği şey önlem olsun. Açıkcası biraz içim bulandı bu tavrından ve güvenemiyorum. ) gevşek bebek hakkında bilgisi olab var mı?
Benim bildiğim gevşek bebek çok hareketli değildir. Ellerini ayaklarını çok fazla kullanamaz. Başını tutamaz. Kısacası vücudu nasıl desem salar kendini sabit tutamaz pek. Tabiki uzman değilim. Ama gevşek bebek nörolojik bir sıkıntımıymış? Ben kas ile ilgili sanıyordum. Doktorunuza güvenmiyorsanız başka bir doktora götürün bebeğinizi önce. O da aynı fikirdeyse vardır bir bildiği derim. Ama bazı doktorlar abartıyorlar durumu. Eskiden çalıştığım yerdeki uzman derdi abuk subuk sebeplerden test yolluyorlar yazık değil mi diye.

Gevşek bebekten kastınız sma sanırım şimdi baktım. Ben yanlış anlamışım. Doktorunuzun abarttığını düşünüyorum. Nörolojiye bile göndermesine gerek yok direk genetiğe test gönderebilir amaç ne anlamadım. Başka bir çocuk doktoruna danışın.

Gevşek bebekten kastınız sma sanırım şimdi baktım. Ben yanlış anlamışım. Doktorunuzun abarttığını düşünüyorum. Nörolojiye bile göndermesine gerek yok direk genetiğe test gönderebilir amaç ne anlamadım. Başka bir çocuk doktoruna danışın.
Dimi yani. Doktorumuz mahkemede bilirkişiymiş. Doktorlara açılan davalarla ilgileniyormuş. Sürekli sorunsuz çocuğu doktor doktor gezdiriyorum önlem diye. Haftaya kesinlikşe başka doktora gideceğim

Bebeginiz kucağınızda oturmak için de, kollarından tutup kaldırmak için de hele hele ayakları üzerine bastırmak için de o kadar küçük ki. Lütfen bunları yapmayın. Erken dönemde bu hareketlerin tekrarı omurga gelişimi için de iyi değil. Bence doktorunuz kesinlikle abartıyor. 3 aylık bebekten ne bekliyor anlamadım.
Fakat içinize şüphe sokmuş bir defa. Bir çocuk doktoruna daha danışıp fikir alabilirsiniz. O da gerekli görürse o zaman yapacak birşey yok ama dediğim gibi bama göre bu hareketler için çok çok erken zaten.

Back
X