giderek azalan hayat enerjisi mutsuzluk ve bebek

dragonsmother

Drogon Rhaegal Viserion
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2016
177
94
13
37
hiçbirşey için enerjim yok yaklaşık 1 senedir... 3 yıllık evlıyım ama son 1 yıldır ne ev işi ne yemek hıcbırsey yapmak ıstemıyorum. hamıleyım beklenmedık bır hamılelıkti şimdi ona nasıl bakacagım kaygılarıda olustu... inanın evde hıcbırsey yapmıyorum ne aktıvıte nede baska bırsey ev ısı bıle yapmak ıstemıyorum eşim biraz fazla dagınık haftanın 3 gunu evde ve cok zorlanıyorum yıldım yoruldum sürekli ev toplamaktan yine eskisi gibi olmasından kednıne gel toparlan dıyorum kendı kendıme ama olmuyor cocuk olunca süreklı kalkacagım uyuyamayacagım uyumayı sevıyorum uyurken sadece sorunlardan uzaklasıyorum ... sorumluluk duygusu sımdıden agır gelıyor eşim zaten bebek gıbı onunla ugrasamazken bırde bebek sorumlulugu uykularımı kaçırıyor sürekli uyanacak ağlayacak belki kolik bir bebek olacak allahım ben ne yapacagım? yanlıs anlamayın rahatıma düşkünlükten değil sadece tükenmişlik var ne yapacagım iyice karanlığa saplanıyorum sanki. tüm enerjim gitti nefes bıle alamıyorum

Psikologa gidecek durumunuz var mı acaba? Yanlış anlamayın korkutucu bir tablo yok ama konuşmak,destek almak iyi olabilir diye düşündüm yazdıklarınızı okuyunca.Çünkü bunun üzerine bir de lohusalık eklenecek o zaman daha da sıkışık olacak durumunuz muhtemelen psikoloğa gitmeniz şimdi daha kolaydır.
Ev dışında neler yapıyorsunuz?Düzenli görüştüğünüz arkadaşlarınız var mı?1 yıldır hayatınızda hamilelik dışında değişen bir şeyler oldu mu?Vitamin/mineral eksikliğinden kaynaklı bir halsizlik bitkinlik olabilir mi?

hayır benım 1 senedır bu halim sürüyor zaten bebekten cok cok once basladı... ben pskolojik tedavıyı reddıyorum cunku hepsi ilaç. dayatıyor ben kullanmak ıstemıyorum... genel olarak rutin şeylere karsı ısteksızlık var yaptıgım ıslerde de yetıstıremıyorum zaten mesela aksam saat 6 da ev süpürmek gibi bulasıklar makıneden cıkması gerekıyor ama ben sabaha cıkarıyorum bu gibi isteksızlık aksaklıklar...

Sizi mutlu edecek şeylerle uğraşın. Önce olumsuz cümle kurmayı bırakın bence.
Of aman bebek gelecek napacağım sorumluluk ah vah diyip beyni olumsuz etkilemek yerine, minik yavruyu kucağınıza aldığınızdaki heyecanı düşünüp hayatınıza ve beyninize pozitif mesaj verin bence.

Kesinlikle katılıyorum iyi bir psikolog bulmak şart yoksa alalade doktorlar şikayeti daha duymadan ilaç veriyor.Zaten sizin alacağınız destek ilaçla olacak iş değil konuşmayla olabilir.
Vitamin/mineral eksikliği,kansızlık,tiroid gibi sıkıntılar olabilir gerçi gebelerde bunların kontrolleri rutin yapılmalı.
Bir şeyleri tamamlama,başarma,hedefe ulaşma hissiyatları düşündüğümüzden daha önemli hayatta.Kendinize sabahtan tek bir hedef koyun örneğin bugün şu 3 gömleği ütüleyeceğim diyin.başka hiçbir şey yapmasanız bile yapacağım dediğiniz bu işi tamamladığınızda daha iyi hissedeceksiniz.Yenilikler hep bol paraya/zamana bakıyor gibi görülüyor ama örneğin yetişkin desen boyama kitapları var bu bile size "tamamlama,başarma"hissi verebilir.Bir hobiniz,el beceriniz varsa buna günde 10 dakika ayıracağım diyebilirsiniz ortaya çıkan şey bir çift patik de olsa size iyi hissettirir.Sürekli sizi bekleyen yapamadığınız işleri düşünmeyin,yaptığınız işlere odaklanın.Eşiniz/komşunuz/bir arkadaşınızla bir rutin oluşturun örneğin akşam yürüyüşe çıkmak gibi,siz isteksiz olsanız da onlar sizi sürükler
Sorumluluk meselesinde de eşinizle şimdiden konuşun.Bebeğe bakarken destek olmayacaksa en azından kendi adına yükü azaltmasını isteyin.Bazı sorumluluklarını şimdiden kendi üstüne al ki ileride ben bebekle ilgilenip senin işlerine yetişemediğimde ortada kalmazsın diyin.Konforuna düşkünse şimdiden düzeni bebeğe göre kurması onun için de iyi olacaktır.
Çok uzattım ama umarım biraz fikir verir.Hepsinden önemlisi bunu aşacağınıza inanın.Kalan ömrüm böyle geçecek,ben bu kuyuda kaldım gibi düşünmeyin.

Depresyondasin 1 seneden fazla surdugune gore uzman tedavisi de sart yoksa lohusalikla birlikte cok daha buyuk sikintilar yasayabilirsin

Su an ihtimal ilac kullanamazsin ama psikoterapi vs cesitli faydali yontemler uygulanabilir, keske bu kadar ertelemeseydin yani

Hayattan bezmişsin
Sana sebepleri sayım
Ya demir vitamin eksikligi gibi sorunların var kan testi yaptır bi
Yada kocanı sevmiyosun ona kırgınsın onla mutsuzsun sana kotu seyler yasatmısta olabilir
Ailenden sevdiklerinden uzakta olmak
Arkadassızlık sosyallesecegin bir ortam bulamamak
Bildigin alıstıgın cevreden uzakta olmak
İşsizlik uretememe duygusu
Yada monotonlanmıs hayat hergun aynı seyleri yapmak rutine baglamak
Bunlardan hicbiri degilse baska nolur bilmem
Ama sana su kadarını soyleyim evt cocuktan sonra hersey cok daha zorlascak en basiti uyumk isteyince uyuyamadıgın icin gerilceksin bana cok oldu
Anneni yanına cagır dogum ve sonrası
Umarım anlayıslı ve sana destek biridir

kan değerlerinize baktırdınız mı?
bende de vardı bunlar
demir eksikliği ve troid çıktı
demiri kullandım biraz toparlanmıştım
troid ilacı kullandım, 2. haftada düzelmeye başladım şükür 1 ay kullandım(başlangıçtı) ramazan başlangıcından beridir kullanmıyorum

troid, isteksizlik, uyku hali, üşengeçlik vs. sebep oluyor

ama gerekmiyor işte

önce biraz silkelenin

eşinizin annesi değilsiniz

çalışıyor musunuz

eşiniz ve sizin çalışma saatlerinizi yazın

geçen bir konu daha vardı her şeyi mükemmel yapayım derken olmuyor deyip hepsini salmak

siz bir de bebeği kurup şimdiden bunalmışsınız

siz rahat ve huzurlu olursanız o da rahat ve huzurlu olur

oğluma tek baktım annem kv vs yoktu

bakıcısı vardı ben işte iken 3,5 aylık oluncaya kadar da kimse yoktu ama her kafadan bir ses çıkmadığı ve beklentiler de olmadığı için huzurlu yaşadık

evde yardım adı altında kişiler olunca ortam daha gerilebiliyor

evet bebektir acıkır ağlar, kolik olur ağlar, onu öyle kabul edeceğiz
,
atıyorum gece 3-5 arası ağlıyor

bunu değiştiremiyoruz o zaman kendimizi ve onu buna göre hazırlayacağız

uyku saatlerimizi kaydırıp o saate dinlenmiş ve nispeten daha az sinirlenir hale geleceğiz

psikolog önerisi de iyi bir öneri

neden hemen ilaç verir diyorsun

hamilesin zaten ilaç veremez, bir dene hayatta bu sıkıntıları yaşayan tek kişi olmadığını, senden önce de benzer dertleri olan kişileri dinlediğini ve buna dair belki de örneklerle çözüm yollarını anlatabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…