Gitmek istemiyorum, haksız mıyım

usuyenprenses

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
5.379
4.001
373
martta babaannemin ölüm yıldönümü için mevlüt vereceğiz
köyde babaannemin evinde
ve bütün akrabalar köyde toplanacak
benimle aynı yaşta kuzenim var evlenip boşandı durumumu daha iyi anlaması açısından bunu yazdım
zaten sürekli beni insanların içinde küçük düşürmeye çalıştığı için aram iyi değildi
en son babamın annemi aldattığını öğrendiğim gün kurban bayramıydı
onlarla ve babamla geçirmek istemedik annemin köyüne gittik
yolda halam aradı geri dönün biz dönmeyince ben söylüyorum nasıl geri dönmezsiniz dedi
zengin oldukları için herkes onları dinler biz hariç biz dönmeyince de sinir oldu
halamın kızı kuzenim aradı haddini bil anneni destekleme baban burada yalnız dedi
bana haddimi sen mi bildireceksin dedim telefonu kapattı o günden beri konuşmayız
sonra başka halamın oğlu benim arkadaşım var zorla onunla tanışmak istedi aralarını yaptım
sonra ayrıldılar
başka bir kızla görüşmüş abim arkadaşım da öğrendi o kızla görüştüğümü sen söyledin dedi ama valla ben söylemedim başımıza sardın dediler halbuki evleneceğim o kızla bana ayarla diyen kendisiydi
anlattım bana inanmadılar abim halam abimin ablası kuzenim benimle konuşmuyorlar
annem illa siz de gelin diyor gerginlik olmaz
ama yatılıya kalıncak ben onlarla aynı ortamda bile bulunmak istemiyorum
babaannemin mevlütü için de yardım etmek lazım da zaten en az 30 tane yeğen, kuzen var
gitmesem ayıp olmaz değil mi ?

Geçerli bi bahanen yoksa gitmemen için, ayıp olur bence canım.
Hem olmazsa onlarla fazla konuşmazsın mecbur kalmadıkça. Görmezlikten gelirsin. Bu onların zoruna daha da gider

Geçerli bi bahanen yoksa gitmemen için, ayıp olur bence canım.
Hem olmazsa onlarla fazla konuşmazsın mecbur kalmadıkça. Görmezlikten gelirsin. Bu onların zoruna daha da gider
ondan sonra onlar bir olup beni görmezlikten geliyorlar

Gelenek,görenek,adetler,ayıp olurlar,mevlüt bile olsa sadece benim sanırım umurumda değil.Normal olduğumu savunmuyorum asla.Sadece şuna inanmışım çocukluğumdan beri, canımı sıkacak ne kadar sorun varsa uzaklaşmam gerekir eğer ki hayat mücadelesi değilse.Eş,iş ve anne,abla hariç dünya umurumda değil.
Şimdi gideceksiniz ve mevlütten sonra da kuzenlerim şöyle yaptı ,akrabalar böyle sinir etti diye tekrar dert konusu açacaksınız.Bunlara hazırlıklı gidin umursamamaya çalışın.Naçizane tavsiyem.

Bir kefeye babaannenizin hatrını diğer kefeye onları koyun hangisi ağır gelirse ona göre karar verin. Ben sizin yerinizde olsam özellikle karşılaşmak isterim ezilmediğimi umursamadığımı gösteririm. Gerekirse takır takır lafları da söylerim.

Gider misin gitmez misin bilmem ama kesin burnundan dökecekler. Ve çok pişman olup geri döneceksin.

Gider misin gitmez misin bilmem ama kesin burnundan dökecekler. Ve çok pişman olup geri döneceksin.
evet zaten bu olaylar yaşanmadan önce gittiğimizde de hep burnumdan geliyordu garip tipler birbirilerinin arkasından atıp tutup yüzlerine gülen insanlar tahammül edemiyorum

Bence git anneni yalniz birakma hicde ezik ezik durma ayol onlarda kim oluyorda sana laf soyluyorlar ayni benimde boyle bi halam vardi birgun babama demiski ayyy kardesim su kizlari ablamla benim icin cok acik gezdiriyorsun ayip gunah babamda iyide abla senin kizlar kadar acik degiller demis halamda bizimkiler yurtdisinda buyuduler seninkiler turkiyede hic ayni olurmu bu lafa kizan babamda valla seninkiler yada benimkiler nerde buyudugu onemli degil ama senin sonradan gormuslugunun siniri yok o yuzden benim cocuklarima karisamazsin demis halam o oldu bir dahada bize karisamadi halada kuzende kim oluyorda size laf soyluyor ne derlerse ver agizlarinin payini

Bence git anneni yalniz birakma hicde ezik ezik durma ayol onlarda kim oluyorda sana laf soyluyorlar ayni benimde boyle bi halam vardi birgun babama demiski ayyy kardesim su kizlari ablamla benim icin cok acik gezdiriyorsun ayip gunah babamda iyide abla senin kizlar kadar acik degiller demis halamda bizimkiler yurtdisinda buyuduler seninkiler turkiyede hic ayni olurmu bu lafa kizan babamda valla seninkiler yada benimkiler nerde buyudugu onemli degil ama senin sonradan gormuslugunun siniri yok o yuzden benim cocuklarima karisamazsin demis halam o oldu bir dahada bize karisamadi halada kuzende kim oluyorda size laf soyluyor ne derlerse ver agizlarinin payini
Ama babam bizi hiç savunmaz aksine başkalarının yanında ezer

Otur evinde Kuran oku babaannecigine.Boyle hir gür olunca ruhu cok mu rahat edecek sanki...

Ama babam bizi hiç savunmaz aksine başkalarının yanında ezer
Offff isin zor o zaman baban ezdigi icin horozlanmis bunlar demekki bizim baba tarafi babam sayesinde tek kelime edemezler zamaninda denediler babam bagirinca geri pustular gitme o zaman dertsiz basina dertmi ariyon zaten olmus babaannen gonul koycak halide yokya evinden okursun iki dua olduda bitti iste

Offff isin zor o zaman baban ezdigi icin horozlanmis bunlar demekki bizim baba tarafi babam sayesinde tek kelime edemezler zamaninda denediler babam bagirinca geri pustular gitme o zaman dertsiz basina dertmi ariyon zaten olmus babaannen gonul koycak halide yokya evinden okursun iki dua olduda bitti iste
haklısın zaten hafta sonu kursum var gitmem gereken nasıl olsa bahanem de hazır

Bi bahane bul gitme canim simdilik,madem huzursuz olucaksin,ama ileride yine biaraya geliceksiniz ozamana kadar belki bunu yenebilirsiniz

martta babaannemin ölüm yıldönümü için mevlüt vereceğiz
köyde babaannemin evinde
ve bütün akrabalar köyde toplanacak
benimle aynı yaşta kuzenim var evlenip boşandı durumumu daha iyi anlaması açısından bunu yazdım
zaten sürekli beni insanların içinde küçük düşürmeye çalıştığı için aram iyi değildi
en son babamın annemi aldattığını öğrendiğim gün kurban bayramıydı
onlarla ve babamla geçirmek istemedik annemin köyüne gittik
yolda halam aradı geri dönün biz dönmeyince ben söylüyorum nasıl geri dönmezsiniz dedi
zengin oldukları için herkes onları dinler biz hariç biz dönmeyince de sinir oldu
halamın kızı kuzenim aradı haddini bil anneni destekleme baban burada yalnız dedi
bana haddimi sen mi bildireceksin dedim telefonu kapattı o günden beri konuşmayız
sonra başka halamın oğlu benim arkadaşım var zorla onunla tanışmak istedi aralarını yaptım
sonra ayrıldılar
başka bir kızla görüşmüş abim arkadaşım da öğrendi o kızla görüştüğümü sen söyledin dedi ama valla ben söylemedim başımıza sardın dediler halbuki evleneceğim o kızla bana ayarla diyen kendisiydi
anlattım bana inanmadılar abim halam abimin ablası kuzenim benimle konuşmuyorlar
annem illa siz de gelin diyor gerginlik olmaz
ama yatılıya kalıncak ben onlarla aynı ortamda bile bulunmak istemiyorum
babaannemin mevlütü için de yardım etmek lazım da zaten en az 30 tane yeğen, kuzen var
gitmesem ayıp olmaz değil mi ?

Ben olsam giderdim. Laf atanada lafla karşılık verirdim. Annenizin yanında olun siz.

Back
X