• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gitmek yada kalmak,

• Konu Sahibi Konu Sahibi nio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
küçük bir ilçede görev yapıyoruz,eşimin işi rahat memur eşimin memleketine yakın burada bir evimiz de var.imkanlar kısıtlı hastane ulaşım alışveriş komşuluk yok...insanları çok yoz ve ben inanılmaz yalnız hissediyorum.
tayin istesek mi diye zaman zaman düşünüyoruz fakat hem eşimin yeni iş ortamı hem maaşımızda olacak 200 tl lik kesinti hem düzenimizi bozup yeni bir yere alışmak onu kaygılandırıyor.
bazen hevesli oluyor bazen gideceğimiz yer buradan iyi olacak diye garantimiz yok diyor ve kararszılık yaşıyor/yaşatıyor
Gitmeyi düşündüğümüz yerler komşuluk arkadaşlık olmasa bile en azından gezip ferahlayacağımız şehir merkezine yakın yerler olacak...
sürekli eşime çatıyorum, bebeğim var 13 aylık gün içinde beni bunaltıyor gidecek hiç bir yer yok.bebeğimin arkadaşı yok selam versek almayan insanlarla dolu burada...
eşimde sıkılıyor bende ikimizde bunalıyoruzz.
stresli oluyorum oda öyle ve çatışıyoruz.
sizce burada kalmak ve idare etmek mi yoksa düzenimizi bozmak evmizi satmak pahasına şansımızı denemek mi?

Durum buysa orda sıkıtı çekip bunalıma girmenin alemi yok
Kaybınızda bu sıkıntıyı çekmeye değecek bir meblağ değil
çocuğunuz büyüdükçe sıkıntınız artacaktır
Şansınızı denemeden ne olacağını bilemezsiniz, ama unutmayın ilk adım daima en büyük adımdır.

Sıkıntılı bir durum. Kalsanız bir türlü, kalmasanız bir türlü. Eşiniz de haklı gideceğiniz yer buradan da kötü olabilir. Ama bu riski göze almaya değer gibi.

Ben Istanbul'da yasiyorum ama trafik insan kalabaligi su bu derken ne kadar geziyoruz Allah bilir. Komsuluk zaten hic umrumda olmayan bi kavram. Bu devirde akrabalik bile kalmadi. Insan evinde cekirdek ailesiyle mutluysa gerisi bos. Guzel bi ev muhim olan. Senede 2-3 kere yillik tatil yapin ev alim satim zarari, tasinma masrafiniz ve eksik yatacak maas kesintinizin toplamina bedel olur

Tayin istedikten sonra olacakları değerlendirin.
Pozitif yönler mi daha çok negatif yönler mi.
Bence tayin istemek yerinde olur öyle bir ortam düşünüldüğünde.

• Beğen
Reactions: nio
küçük bir ilçede görev yapıyoruz,eşimin işi rahat memur eşimin memleketine yakın burada bir evimiz de var.imkanlar kısıtlı hastane ulaşım alışveriş komşuluk yok...insanları çok yoz ve ben inanılmaz yalnız hissediyorum.
tayin istesek mi diye zaman zaman düşünüyoruz fakat hem eşimin yeni iş ortamı hem maaşımızda olacak 200 tl lik kesinti hem düzenimizi bozup yeni bir yere alışmak onu kaygılandırıyor.
bazen hevesli oluyor bazen gideceğimiz yer buradan iyi olacak diye garantimiz yok diyor ve kararszılık yaşıyor/yaşatıyor
Gitmeyi düşündüğümüz yerler komşuluk arkadaşlık olmasa bile en azından gezip ferahlayacağımız şehir merkezine yakın yerler olacak...
sürekli eşime çatıyorum, bebeğim var 13 aylık gün içinde beni bunaltıyor gidecek hiç bir yer yok.bebeğimin arkadaşı yok selam versek almayan insanlarla dolu burada...
stresli oluyorum oda öyle ve çatışıyoruz.,sizce burada kalmak ve idare etmek mi yoksa düzenimizi bozmak evmizi satmak pahasına şansımızı denemek mi?
artık buyuk sehırlerde yoz ınsanlar daha cok ınan bana .
Atıyorum Istanbul da da Istanbullu gıbı yasayamadıktan sonra (tıyatro,sinema ,acılıslar,bienaller vs ) hele kı madden kısıtlıysa zaten hiç bir farkı olmuyor.

• Beğen
bu yozluk her yerde
komşunun adını bilmeyen selamını günaydınını almayan insanlarla dolu çoğu yer
bana göre büyük şehrin keşmekeşine girmektense ya daha küçük şehre yada büyük şehrin uzak ilçesi de mantıklı olur

huzur olmadığı müddetçe para mutluluk getirmez

taşınsanız daha mutlu olabilirsiniz sanki

• Beğen
stresli oluyorum oda öyle ve çatışıyoruz.
sizce burada kalmak ve idare etmek mi yoksa düzenimizi bozmak evmizi satmak pahasına şansımızı denemek mi?

orada kalarak bir şeyleri değiştiremez misiniz?
hafta sonları gidebileceğiniz bir yer yok mu biraz uzakta olsa.

• Beğen
Gitmeyi planladığımız Ankara İstanbul vs... gibi yerler değil.daha mütevazi daha sakin yerler...
dediğim gibi komşuluk ilişkileri iyi olmasa bile en azından şehir merkezine yakın biryer hiç olmazsa gezeriz gibi...
burada hem ulaşım çok çok sıkıntılı hem gidip gezebilecek yerler hiç yok..mesela hastane bile yok...acil servise gidip kan tahlili yaptırmak istiyorsunuz yapamıyorlar laboratuvar yok, bir zahmet 2-3 saat yol çekeceksin,örneğin kızıma kaban alacağız bot alacağız bir zahmet 2-3 saat yol gideceğiz.
benzin+yeme içme+aldıklarımızdan pahalı tutyor.
burada mesela cafe ye gidip çay kahve içiyoruz servis gelmiyor biz gidip bi zahmet istiyoruz adamlar resmen kakalıyor çay tabağa dökülüyor hesap ödedikten sonra teşekkürler,iyi günler yahut kolay gelsin diyorsunuz surat aynen bu şekil :KK14::KK14: kastettiğim böylesi bir sığlık yani o şekilde düşünün...
komşuya selam veriyorum dudakları kıpırdıyor ama ses yok o kadar gönülsüz alıyor selamı...
bebek arabasıyla markette girmeye çalışırken önden giden adam suratımıza bırakıyor yaylı kapıyı tek elle araba sürüp tek elle kapının yayıyla savaş veriyorum aklıma bunlar gelenler

bu yozluk her yerde
komşunun adını bilmeyen selamını günaydınını almayan insanlarla dolu çoğu yer
bana göre büyük şehrin keşmekeşine girmektense ya daha küçük şehre yada büyük şehrin uzak ilçesi de mantıklı olur

Evet kesinlikle!
kastettiğim tamamen buydu büyük bir ilin bir ilçesine düşünüyoruz zaten.
büyük şehir bizi boğar zaten

orada kalarak bir şeyleri değiştiremez misiniz?
hafta sonları gidebileceğiniz bir yer yok mu biraz uzakta olsa.

şehir merkezi 2-3 saat arasında ve berbat bir yoldan ulaşılıyor..daha yakında iç açıcı mekanlar yok gidip yemek yeyip geri dönüyoruz gezip ferahlıycak hiçbiryer yok

Huzurlu olmadiktan sonra 200 lira ne fark eder ...

200 tl sorun değil..
objektif olabilmek adına tüm ayrıntıları yazmak istedim..
evimizi satacağız mesela,kurulu düzenimizi bozacağız ve yeni bir yer yeni insanlar eşimi kaygılandıran bunlar..
ama burasıda boğuyor bizi zaman zaman çıkmaza girip sırf sıkıldığımız için bir birimize sataşıyoruz

Gitmeyi planladığımız Ankara İstanbul vs... gibi yerler değil.daha mütevazi daha sakin yerler...
dediğim gibi komşuluk ilişkileri iyi olmasa bile en azından şehir merkezine yakın biryer hiç olmazsa gezeriz gibi...
burada hem ulaşım çok çok sıkıntılı hem gidip gezebilecek yerler hiç yok..mesela hastane bile yok...acil servise gidip kan tahlili yaptırmak istiyorsunuz yapamıyorlar laboratuvar yok, bir zahmet 2-3 saat yol çekeceksin,örneğin kızıma kaban alacağız bot alacağız bir zahmet 2-3 saat yol gideceğiz.
benzin+yeme içme+aldıklarımızdan pahalı tutyor.
burada mesela cafe ye gidip çay kahve içiyoruz servis gelmiyor biz gidip bi zahmet istiyoruz adamlar resmen kakalıyor çay tabağa dökülüyor hesap ödedikten sonra teşekkürler,iyi günler yahut kolay gelsin diyorsunuz surat aynen bu şekil :KK14::KK14: kastettiğim böylesi bir sığlık yani o şekilde düşünün...
komşuya selam veriyorum dudakları kıpırdıyor ama ses yok o kadar gönülsüz alıyor selamı...
bebek arabasıyla markette girmeye çalışırken önden giden adam suratımıza bırakıyor yaylı kapıyı tek elle araba sürüp tek elle kapının yayıyla savaş veriyorum aklıma bunlar gelenler
Tum turkiyede manzara bu yani devir teknoloji devri sosyallik nezaket yok artik o aradiklarini cogu yerde bulacagini sanmiyorum. Kocanin duzenini isini memleketini terk etmesi icin pek yeterli gormedim iyi dusun

şehir merkezi 2-3 saat arasında ve berbat bir yoldan ulaşılıyor..daha yakında iç açıcı mekanlar yok gidip yemek yeyip geri dönüyoruz gezip ferahlıycak hiçbiryer yok

Psikolojik olarak çok yıpranıyorsanız başka çare bulamıyorsanız taşının
inşallah daha iyi istediğiniz gibi bir yer olur.

• Beğen
Aradigim komsuluk iliskisinden ziyade en azindan gezilebilecek yerleri vs. Olmasi.
Esimin ailesine yakin olmasi benim acimdan avantaj degil kaldi ki esim hic olmazsa gun boyu kucuk bir bebegin sorumlulugu altinda degil.bu bebek agladikca ona turlu oyunlar bulmak icin cirpinmiyor.bu konuda ki en magdur kisi benim.
Tum turkiyede manzara bu yani devir teknoloji devri sosyallik nezaket yok artik o aradiklarini cogu yerde bulacagini sanmiyorum. Kocanin duzenini isini memleketini terk etmesi icin pek yeterli gormedim iyi dusun

Aradigim komsuluk iliskisinden ziyade en azindan gezilebilecek yerleri vs. Olmasi.
Esimin ailesine yakin olmasi benim acimdan avantaj degil kaldi ki esim hic olmazsa gun boyu kucuk bir bebegin sorumlulugu altinda degil.bu bebek agladikca ona turlu oyunlar bulmak icin cirpinmiyor.bu konuda ki en magdur kisi benim.
Kucuk bebekle disarda ne yapabilirsiniz ki? Yine evde takilacaksaniz. Hem de kimsenizin olmadigi bi yerde. Haftasonu bi cafede oturmak da pek hava katmiyo insana. Onun yerine sezonda 2-3 birer haftalik degisik yerlerde tatil yapsaniz enerjiniz cok yukselir tum sene. Maddi olarak gireceginiz zararla kafa kafaya. Kocaniz da isinden cevresinden memleketinden alistigi duzenden kopmaz korkuyo adam. Radikal degisimler icin olumlu olumsuz dengesinin cok sasmasi gerekir bana gore cok rasyonel ve analitiktir kafam ondan heralde. Yoksa kendiniz bilirsiniz hayat sizin tabi

• Beğen
200 tl sorun değil..
objektif olabilmek adına tüm ayrıntıları yazmak istedim..
evimizi satacağız mesela,kurulu düzenimizi bozacağız ve yeni bir yer yeni insanlar eşimi kaygılandıran bunlar..
ama burasıda boğuyor bizi zaman zaman çıkmaza girip sırf sıkıldığımız için bir birimize sataşıyoruz

Evi satmaniza gerek yok kiraya vere bilirsiniz. Ordan gelen oarayla yeni sehirde kendi kiranizi ödersiniz.
Vaktiniz ki daha mutlusunuz yeni yerde evi satip bulundugunuz yerden alirsiniz ev ... :))

• Beğen
Back
X