• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmeli miyim? Fikir istiyorum 🙍🏻‍♀️

Kuf

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
7.313
19.530
448
Herkese merhaba.

Hemen konuya giriyorum.Eşim okullar kapandı kapanalı evde. Ben ve iki aylık bebeğim de onunla birlikte karantinadayiz başından beri. Zaten karantina sürecinde doğurdum ve çocuğun hastane işleri dışında hiç dışarı çıkmadim. Alışverişi eşim yaptı, her gelişinde kiyafetlerini çıkarıp kendini dezenfekte etti. Çıkarken maske taktı vs. Başından beri süreci böyle yaşıyoruz. Şimdiyse işe başlayacak maalesef. Haftanın bir günü de öğrenciler deneme olacak. Diğer günler öğrenciler yok. Kafamı karıştıran o bir gün. Birsürü insanla aynı ortamda bulunacak.

Önümde iki seçenek var. Sekiz saat uzaklıktaki ailemin yanına bebeğimle gitmek ya da evimde kalmak. Yol bebekle zor olur mu kestiremiyorum. Otobüsle değil özel araçla gideceğim gitmeye karar verirsem. Bu arada annemle babam da sürecin başından beri kendilerini karantinaya aldılar.

Bir taraftan düşünüyorum çoğu kişinin eşi çalışıyor. Çoğunun çocuğu var. Gidip de duzenimi bozmak istemiyorum çünkü bebek çok ufak daha. Diğer yandan bir şey olur bulasirsa bebeğe ( Allah korusun) vicdan azabından ölürüm. Küçücük daha minik. Ne yapacağımı şaşırdım ☹ Bana fikir verir misiniz hanımlar?

• Beğen
Reactions: 000
Normallesme sürecine girdik. Artık ne kadar kendimizi izole edebiliriz ? bilmiyorum. Mecburen normele dönmek zorundayız. Sanırım ben gitmezdim. Eşiniz ile konuşarak en doğru kararı verirsiniz.
Eşim gitmemden yana. Karı koca biraz pimpirikliyiz maalesef o yüzden emin olamıyorum abartıyor muyuz yoksa doğru mu yapıyorum? Ve gideceğim şehir büyükşehir. Ben şu an ufak bir ilçede oturuyorum. Çocuğu aşıya falan götüreceğim orada, bu da korkutuyor. Gitsem de korkuyorum gitmesem de 🤦🏻‍♀️

Benim şahsi düşünceme göre gerek yok ama siz içten içe çok rahatsız olacaksanız, kaygı düzeyiniz artacaksa gidin. Yani burada 100 kişi size bir sorun olmayacağını yazsa da siz zihinsel olarak sürekli hastalık kapacağınızı, bebeğinize bulaştıracağınızı düşünürseniz psikolojik sağlığınız da eşinizle olan ilişkiniz de olumsuz yönde etkilenir.

Benim de bebeğim 2,5 aylık tam virüs Türkiye’de görülmeye başlandığında doğdu. Eşim de işe gidip geldi tabi ki düzenli değil ama hemen hemen her gün gitti. Önlemini aldıktan sonra gitmeye gerek yok bence, ben olsam gitmezdim. Zaten artık normalleşmeye başladık. Virüs de etkisini kaybetmeye başladı. Oraya gittiğinde aniden misafir gelirse ailen reddedebilir mi? Büyükler genelde ayıp olur diye misafir kabul etmemezlik yapmazlar. Bunu da düşünün.

Peki giderseniz virüs bitene kadar mı kalacaksınız yani belki 1 yıl belki daha uzun sürecek pandemi.Bundan sonra kontrollü bir hayat bizi bekliyor.Ve 1 Haziran itibariyle herkes iş başı yapıyor yani karantina dönemi bitiyor.

Ben olsam gitmezdim o kadar uzun süre ama siz rahatsız olacaksanız gidin.Fakat şunu unutmayın gitseniz bile ne kadar süre daha karantina da kalabileceksiniz?

Herkese merhaba.

Hemen konuya giriyorum.Eşim okullar kapandı kapanalı evde. Ben ve iki aylık bebeğim de onunla birlikte karantinadayiz başından beri. Zaten karantina sürecinde doğurdum ve çocuğun hastane işleri dışında hiç dışarı çıkmadim. Alışverişi eşim yaptı, her gelişinde kiyafetlerini çıkarıp kendini dezenfekte etti. Çıkarken maske taktı vs. Başından beri süreci böyle yaşıyoruz. Şimdiyse işe başlayacak maalesef. Haftanın bir günü de öğrenciler deneme olacak. Diğer günler öğrenciler yok. Kafamı karıştıran o bir gün. Birsürü insanla aynı ortamda bulunacak.

Önümde iki seçenek var. Sekiz saat uzaklıktaki ailemin yanına bebeğimle gitmek ya da evimde kalmak. Yol bebekle zor olur mu kestiremiyorum. Otobüsle değil özel araçla gideceğim gitmeye karar verirsem. Bu arada annemle babam da sürecin başından beri kendilerini karantinaya aldılar.

Bir taraftan düşünüyorum çoğu kişinin eşi çalışıyor. Çoğunun çocuğu var. Gidip de duzenimi bozmak istemiyorum çünkü bebek çok ufak daha. Diğer yandan bir şey olur bulasirsa bebeğe ( Allah korusun) vicdan azabından ölürüm. Küçücük daha minik. Ne yapacağımı şaşırdım ☹ Bana fikir verir misiniz hanımlar?

Benim eşim sabah 7 akşam 7 fabrika ortamında çalıştı en başından beri düzenli. Oyle haftada 1 gun 2 gun degil

Oğlum 2.5 yaşında

Ustalar laf dinlemez dikkat etmez günlük uğraşıyor onlara dert anlatmaya.

Ben evimde otururum 2 aylık bebekle bi de

Dikkat edin yeter

Bebek daha iki aylık, bağışıklık sistemi tam oluşmadı. Şimdi normalleşmeye gidiyoruz ama bunun sonuçları henüz belli olmadı, ikinci dalga olup olmayacağı bilinmiyor. Aileniz izole yaşıyorsa, gelen gideni olmuyorsa bebek biraz kendini toparlayana kadar orda kalmanız daha mantıklı bence. Ya da aynı ev içinde sosyal mesafeye uyacaksınız eşinizle, sanki hastalığı varmış gibi izole edecek kendini, ayrı odada kalacak vs

• Muhteşem
Reactions: 000
Normalleşme süreci zorunluluktan erkene çekiliyor.
Haliyle turizm sektörü patlamasın diye, işyerleri zor durumda diye karantina kaldırılıyor. Ülkemizin turizmden ciddi geliri var. Ayrıca çoğu isyeri çok zora girdi. Haliyle devlet bunlara destek oluyor. Bu da ekonomik yük demek. Devletin yükü çok fazlalaştı bu sürecte. Ondan mecburen karantina kalkıyor. Aslında Eylüle kadar karantina olmalıydı. Daha çok erken..

Ben giderdim ailemin yanına. En azından yaz sonuna kadar yanlarında kalırdım. Maalesef ikinci dalga olacak gibi. Inşallah olmaz ama olma ihtimali yüksek. Daha vakalar bitmedi. Dünyada normalleşmeyi başlatan bazı ülkelerde ikinci dalga görülen yerler oldu. Yani vakaların arttığı yerler var. Dediğim gibi ekonomi çok zorda olduğu için karantina bitiriliyor..

Bebeğiniz çok minik. Ben olsam 2 3 ay ailemin yanına giderdim. Bakalım yasaklar kalkınca neler olacak diye beklemede kalırdım. Bir duruma bakardım. Zaten eşiniz de gitmenizi istiyormuş. Bence gidin..

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: Kuf
Sizin yerinizde olsam yola çıkmam, salgının 2021 yazında ancak biteceği öngörülüyor o da tüm dünyada %70 bağışıklık oluşursa, Eylül ayında okullar zaten açılacak bir şekilde bu duruma ayak uydurmaya alışın.

Benimde 2 küçük çocuğum var ve eşimde bende esnek çalışmadan muaf tutulan kurumlarda çalışıyoruz. Bu duruma duyarsızlaştık artık.

Ayrıca dünyada ki ülkelerin birçoğu tedbir dahi almadı sürü bağışıklığı kazanılsın diye, Türkiye de pandemi hastanesi de faaliyete girdiğine göre normalleşme başlaması normal.

Ben olsam gitmezdim. Bu sürecin ne kadar devam edeceği bellisiz. Diyelim gittiniz ne kadar kalacaksınız? Bu olay 6 ay rahat devam eder. 6 ay kalabilecekmisiniz? Eviniz en rahat olan yerdir. Çocuğunuzu çıkarmak fikrini pek mantıklı bulmadım. Eğer eşiniz gerekli önlemleri alırsa Allah'ın izniyle sıkıntı olmaz.

Benim eşim sağlık çalışanı ve biz de bir yere gitmedik evdeyiz. Sadece eşim biraz daha dikkatli davranıyor o da bize yetiyor. Esinize ayrı bir oda hazırlayın ve sizinle ve bebekle temasını azaltim. Bir şey olmaz hayırlısıyla.

Karı kocanın sağlık, iş seyahati vs gibi zaruri sebepler olmaksızın birbirlerinden 1-2 haftadan fazla ayrı kalmasını onaylamıyorum.
Bebeğiniz de babasından ayrı kalmış olacak.
Eşiniz çocuğundan ayrı kalacak.

Pandemi ne kadar sürecek belli değil. 1 sene sürse siz de 1 sene ayrı mı kalacaksınız?

Benim de bebeğim var. Kendimizden çok onun sağlığı için endişeleniyorum bu süreçte. Salgının başından beri aynen sizin gibi önlemler alarak yaşantımızı sürdürüyoruz. Kimseyle görüşmüyoruz. Ben öğretmenim okullar kapandığından beri evdeyim. Esim Geçen haftaya kadar evden çalışıyordu ama artık o da vardiya usulü çalışmaya başladı. Normalleşme süreci için benceerken ama ülkece buna geçildi. Mecburen ayak uyduracağız. Bence yolculuk ve büyük şehirde bebeği aşıya götürme olayı daha büyük risk

• Beğen
Reactions: Kuf
Eşim gitmemden yana. Karı koca biraz pimpirikliyiz maalesef o yüzden emin olamıyorum abartıyor muyuz yoksa doğru mu yapıyorum? Ve gideceğim şehir büyükşehir. Ben şu an ufak bir ilçede oturuyorum. Çocuğu aşıya falan götüreceğim orada, bu da korkutuyor. Gitsem de korkuyorum gitmesem de 🤦🏻‍♀️

gitmeyin. büyük şehirlerde daha çok vaka var. sizin ilçede belki hiç yok.

Benim de bebeğim 2,5 aylık tam virüs Türkiye’de görülmeye başlandığında doğdu. Eşim de işe gidip geldi tabi ki düzenli değil ama hemen hemen her gün gitti. Önlemini aldıktan sonra gitmeye gerek yok bence, ben olsam gitmezdim. Zaten artık normalleşmeye başladık. Virüs de etkisini kaybetmeye başladı. Oraya gittiğinde aniden misafir gelirse ailen reddedebilir mi? Büyükler genelde ayıp olur diye misafir kabul etmemezlik yapmazlar. Bunu da düşünün.
Ailem kabul etmez başından beri çok dikkatliler kimseye gidip gelmediler kimseyi de kabul etmezler o konuda endişem yok. Tek endişem asi için sağlık ocağına gitmek zorunda kalacağım.

Back
X