Gitmeli miyim? Fikir istiyorum 🙍🏻‍♀️

Bebek daha iki aylık, bağışıklık sistemi tam oluşmadı. Şimdi normalleşmeye gidiyoruz ama bunun sonuçları henüz belli olmadı, ikinci dalga olup olmayacağı bilinmiyor. Aileniz izole yaşıyorsa, gelen gideni olmuyorsa bebek biraz kendini toparlayana kadar orda kalmanız daha mantıklı bence. Ya da aynı ev içinde sosyal mesafeye uyacaksınız eşinizle, sanki hastalığı varmış gibi izole edecek kendini, ayrı odada kalacak vs
Aynı ev içinde ne kadar uyabiliriz bilmiyorum. Gözle görülmüyor ki meret, havadan bile bulaşıyor.

Bence gitmeniz gereksiz. Buyuksehir diyorsunuz. Orada daha fazla risk var. Gerekli onlemleri aldiktan sonra birsey olacagini sanmiyorum. Bir yerden karisacagiz hayata artik. Nereye kadar karantinada kalabiliriz ki?
Bir ay sonra eşimin işi bitiyor. 15 gün de karantinaya alacak kendini. Bir buçuk ay sonra gelip bizi alacak o şekilde düşündük. Kendi evimde yine karantinaya devam edeceğim tabii. O kadar bunaldım ki iki buçuk aydır evdeyim 🙍🏻‍♀️

Peki giderseniz virüs bitene kadar mı kalacaksınız yani belki 1 yıl belki daha uzun sürecek pandemi.Bundan sonra kontrollü bir hayat bizi bekliyor.Ve 1 Haziran itibariyle herkes iş başı yapıyor yani karantina dönemi bitiyor.

Ben olsam gitmezdim o kadar uzun süre ama siz rahatsız olacaksanız gidin.Fakat şunu unutmayın gitseniz bile ne kadar süre daha karantina da kalabileceksiniz?
Bir ay sonra işi bitiyor eşimin. 15 gün de kendini karantinaya alacak. Bir buçuk ay sonra döneceğim yani.

Bir ay sonra eşimin işi bitiyor. 15 gün de karantinaya alacak kendini. Bir buçuk ay sonra gelip bizi alacak o şekilde düşündük. Kendi evimde yine karantinaya devam edeceğim tabii. O kadar bunaldım ki iki buçuk aydır evdeyim 🙍🏻‍♀️
Anliyorum seni. Ben de biri 9 aylik biri 3 yasinda iki veletle evdeyim aylardir. Benim esim jandarma, surecin en basindan beri yogun bir sekilde calisiyor. Benim ailem 18 saatlik uzakta. Yanlarına gitmeyi cok istedim ama yasaklar yuzunden gidemedim. Simdi ilk fırsatta gidecegim. Eger sana iyi gelecekse git tabi. Ama sirf virus yuzunden gideceksen ona gerek yok demek istemiştim

• Beğen
Reactions: Kuf
Herkese merhaba.

Hemen konuya giriyorum.Eşim okullar kapandı kapanalı evde. Ben ve iki aylık bebeğim de onunla birlikte karantinadayiz başından beri. Zaten karantina sürecinde doğurdum ve çocuğun hastane işleri dışında hiç dışarı çıkmadim. Alışverişi eşim yaptı, her gelişinde kiyafetlerini çıkarıp kendini dezenfekte etti. Çıkarken maske taktı vs. Başından beri süreci böyle yaşıyoruz. Şimdiyse işe başlayacak maalesef. Haftanın bir günü de öğrenciler deneme olacak. Diğer günler öğrenciler yok. Kafamı karıştıran o bir gün. Birsürü insanla aynı ortamda bulunacak.

Önümde iki seçenek var. Sekiz saat uzaklıktaki ailemin yanına bebeğimle gitmek ya da evimde kalmak. Yol bebekle zor olur mu kestiremiyorum. Otobüsle değil özel araçla gideceğim gitmeye karar verirsem. Bu arada annemle babam da sürecin başından beri kendilerini karantinaya aldılar.

Bir taraftan düşünüyorum çoğu kişinin eşi çalışıyor. Çoğunun çocuğu var. Gidip de duzenimi bozmak istemiyorum çünkü bebek çok ufak daha. Diğer yandan bir şey olur bulasirsa bebeğe ( Allah korusun) vicdan azabından ölürüm. Küçücük daha minik. Ne yapacağımı şaşırdım ☹ Bana fikir verir misiniz hanımlar?
Gitmeniz gereksiz ,işten gelince girişte kıyafetlerini çıkarsın,sonra iyice elini yüzünü yıkasin yada duş alsın çocuğa öyle yaklassin,
Birşey olmaz Allah in izniyle

Virüsün kesin bitme tarihi yok ki senelerce böyle devam edicek belki ayrıca bebeğe bişey bulaştırma korkusu korona yokkende olmalı tek çözüm dikkat etmek.. Gitmenize gerek yok bence

Nereye kadar gideceksiniz ki? Bu hastalık bitmeyecek ki. Dünyaya bir kisiden yayılan bir hastalıktan bahsediyoruz. Aşı bulunması yıllar sürebilir.

Evde disiplinli bir düzen oturtturun. Alacağınız önlemlere uyarak bir arada yaşayın. Gitmeyin. Evliliğinize ve eşinizle ilişkinize bir darbe olur yapmayın.Siz karı kocasınız belirlediğiniz kurallar doğrultusunda bunu birlikte atlatabilirsiniz. Eşiniz işten gelir gelmez banyoya gider, duş alır, üstündekileri atar makina ya. Makina 1,2 fazla çalışır. Bebekke ve sizinle sosyal mesafeye uyar, gerekirse arada maske takarsınız. Bir kaç fazladan maske gider. Ama birbirinizden uzaklaşmayın.Benim görüşüm bu yönde.

• Beğen
Reactions: Kuf
Siz zaten akliniza koymuşsunuz gitmeyi.

Ne diyelim gidin bari

Bence gidin ,dun mecburen doktor icin ciktim,sosyal mesafe sifir insanlar kendini sokaga atmis ,rezillik diz boyu ,
Bi sekilse herkes enfekte olacak

Virusun temizlenmesi belki 2 3 yil surecek.. ikinci dalga beklentisi de var.. kontrollu normal surece girdiik. Bu virusle hayatimizdaki akisksnliklari degistirmemiz gerekiyor. Fizan a da gitsek, virus var. Tedbir tevekkul taktir. Ben gitmezdim.

Not. Ailecek ilk gunden itibaren butun karantina kurallarina uyduk.

Back
X