• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gitsem mi gitmesem mi ?

ellan17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
177
3
38
İsveç
Benim bu sene lise son oldugu icin seneye yapacak birseyim yok calismayi dusunuyorum universite suan istemiyorum, ama söyle ki ben kore ye gitmeyi ve dili ögrenmeyi cok istiyorum benim yasadigim yerde söyle bir imkan var 4-5 ayligina gidiyorsun oraya sadece dil ögreniyorsun ve bize para konusunda borc para veren özel bir yer var simdi ödunc para aliyoruz okuyanlar yani sonra isimiz olunca yavas yavas geri öduyoruz. ben 4 ayligina felan gitmek istiyorum ama size sorum sizce buyuk bir miktarda para alip gitmek mantikli olur mu? yoksa sadece tatile mi gideyim ? gittim diyelim geri gelince bir isime yarar mi bu dil ne yapabilirim felan
yardimci olursaniz sevinirm :)

Kuzum önce üniversiteni bitir. Koreyi ertele. Önce oku oku oku!
SEVGİLER:KK66:
Yok ya okumayi sevmiyorum ben yani derslerim zaten kötu cikacagim lise den iyi kötu bir is bulurum belki ilerde universite okurum belli degil daha ne okumak sitedigim ara vereyim bir kac sene o aranin icinde birseyler yapmak istiyorum iste..

Dil öğrenmek istiyorsan ülkemizde bu isi çok iyi yapan kurslar var sonrasin da yurtdisina da gidebilirsin.. Ama üniversite herkesin önceliği olmali .s

Önce güzelce bir İngilizceyi öğren. Sonra üstüne 2 - 3 dil daha öğren. Çünkü madem üniversiteyi okumayacaksın seni ancak birkaç dil bilmek güzel bir yerlere getirebilir.

kore dili pek bi işe yaramaz sanıyorum .. Önce ne iş yapacağını düşün ,dil öğrenip ne iş olsa yaparım demeyeceksin herhalde :KK14: Bene iki yıllıkta olsa bi şey oku ,sonra karar verirsin yabancı dile..Üstelik bir dil 4 ayda öğrenilmez ...Bu kore dizileri iş açtı başımıza :KK69:

Yok ya okumayi sevmiyorum ben yani derslerim zaten kötu cikacagim lise den iyi kötu bir is bulurum belki ilerde universite okurum belli degil daha ne okumak sitedigim ara vereyim bir kac sene o aranin icinde birseyler yapmak istiyorum iste..
Sen kafada bitirmişsin olayı. Ama emin ol çok vurursun kafanı duvarlara. Üniversite mezunları bile atanamıyorken! Yaşın çok küçük. Yapacak birşey yok. İçinden gelmeli. Ama yanlış yoldasın. Yolun açık olsun.

Once Kore dilinin ise yarayacagi cok yer olacagini dusunmuyorum,Ayrıca 4 ayda dil öğrenmek cok kolay birsey degil...Analdigim kadarıyla sen Koreye gitmeyi,sırf buludnugun yerde öyle bir imkan olduğu için istiyorsun...Nasılsa isteyenleri gönderiyorlar,ben de gideyim bari mantigi :))))

ünv. mezunu olman şart canım kusura bakma acımasız gerçekler dil bilen sekreter bile aranırken ünv. zorunlulugu koşuluyor okumayı sevmiyorsan çoookkk zor çoookkk ünv. mezunları iş bulamazken lise mezunu olarak dahada zor bir durum:KK25:

Ben konu sahibinin Turkiye'de olmadigini dusundum nedense.
Hakikaten su Kore meraki iyi sardi milleti bu ara. Kore dizileri, Kore klipleri, Korece..

Mevzu sadece meraksa 4 ay kalmaya gerek yok bence. Bi gez dolas don :D

Benim bu sene lise son oldugu icin seneye yapacak birseyim yok calismayi dusunuyorum universite suan istemiyorum, ama söyle ki ben kore ye gitmeyi ve dili ögrenmeyi cok istiyorum benim yasadigim yerde söyle bir imkan var 4-5 ayligina gidiyorsun oraya sadece dil ögreniyorsun ve bize para konusunda borc para veren özel bir yer var simdi ödunc para aliyoruz okuyanlar yani sonra isimiz olunca yavas yavas geri öduyoruz. ben 4 ayligina felan gitmek istiyorum ama size sorum sizce buyuk bir miktarda para alip gitmek mantikli olur mu? yoksa sadece tatile mi gideyim ? gittim diyelim geri gelince bir isime yarar mi bu dil ne yapabilirim felan

işine yarar mı bilmem de, değişik bi macera olur işte
belki aynı şekilde gidip kalınca daha çok işine yarayacak ülkeler vardır, oralarıda araştır derim

Gitme gitme.... macera olur bu körü körüne..

Selam. Konunu okuyunca acaba isvecte mi yasiyor dedim, profiline bakinca anladim isvectesin :) ben de master yaptim isvecte, liseden sonra bir kac yil ara verip calismak cok yaygin, cok duydum, yapan isvecli arkadaslarim da var. is sitelerine bakabilirsin korece dili is ararken ise yarar mi diye. Arbetsförmedlingene falan baktin mi? (Tabi isvecte calisacagini dusunerek yazdim)

Bana da türkiyede yaşamıyormuşsun gibi geldi, ben olsaydım giderdim nasıl olsa ödenir o para birşekilde. Hem macera olur.

Back
X