• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyimimin elestirilmesi:(

Cennet bi başörtü ile halledilseydi emin oln dünyada bu kadar acı olmazdı... inanç çok başka bişey kalbinin vicdanın merhametini insanlığının örtünün altında yada tamamen çıplak bi vücutta nasıl durduğu bi rujun yada bi eyelineerin yüzünde nasıl durdugundan çok daha önemli...

Bazı arkadaşların dediği gibi nefis meselesi.. Ben nefsime uyup açıksam bazı kapalılarda nefsine uyup pantolon giyiyor makyaj yapıyor , topuz yapıyor vs. nefsine hakim olup tam anlamıyla kapananlarda var ee herkes nefsine sahip çıkamıyor , Allahla kul arasında olan bir şey ahirette kimse kimseyi tanımıycak , kimse kimseden sorumlu değil, herkes kendınden sorumlu, uzatmanın alemi yok. Bu şekilde cevap verin keserler seslerini.

Sana fetva verme hakkini kim verdi cumlesini beynime kaziyorum.srkadasim superr hic aklima gelmemisti ya cevap versemde karsi taraflarda o kadar cvp uruyorki en buyuk silahlari cevap olarak tesetturu suse cevirdiniz falan
ya bende bunu anlamıyorum tesettürlü olup az makyaj yaparsın tepki olur yapmazsın bakımsızsın olur en iyisi takmamak ben kimseye karışıyo muyum kimsede bana karışmasın

Herseyi simdi burda yazmiyorum.konu kapanir diye ama ben sadece ne cvp verieyim die soruyorum sizlere canim

Açıkçası bende sizi eleştirenler gibi ağır yahut çok dikkat çeken makyaja karşıyım. Fakat fikrim sorulmadan kimseyi yargılamam. Sizi eleştirenleri de sizi de anlıyorum. Ama bodoslama hakarete aşağılamaya eleştiriye dalanlara söylenecek kırıcı olmayan cümleler bilemiyorum. Yakınlık derecenize göre ya 'bu kadarını yapabiliyorum konuşunca canım sıkılıyor bahsetmeyelim' gibi kırıcı olmayan şeyler söyleyebilirsiniz. Milletin dışı kadar kendi içimize takılsak dünya bambaşka bir yer olurdu.

Bende başı açık üyelerdenim. İstediğim gibi giyinir, süslenirim. Kapalı çok arkadaşım var. Konuyu okudukça onları gözümün önünde canlandırdım. Hiç biri makyaj yapmıyor ve fazla gösterişli giyinmiyorlar. Benim şahsi fikrimde çok gösterişli olmamak şeklinde. Yapılıyorsa layıkiyla yapılmalı bence. Bu arada kadınlar kulubünde kapalı üye daha çok sanıyorum. Yorumlardan öyle anladım. Bir konuya daha değinmek istiyorum. Sırf moda diye,türban akımı var diye kapananlar tanıyorum ben. Öyle ki bir yaz türbanlı, bir yaz kısacık kot şortlu ,ertesi yaz yeni sevgilisi mütaasıp diye boneli,türbanlı takılan komşumuz vardı. Böyle örneklerde yok değil yani . Allah herkesin kalbindekine göre versin. Edepten ayırmasın kimseyi

Kimsenin kırıcı eleştiriler yapmaya hakkı yok.
Ama yine sizde kendinize öz eleştiri yapın yanlış anlamayın beni lütfen.
bazı kapalılar var dikkat çekici makyaj yapabiliyorlar ya da dar kıyafetler giyerek dikkat çekiyorlar.
Siz öyle olmayabilirsiniz ama bu tarz kapalılar kategorisine koyuyor olabilirler sizi.

Herkes istediği gibi giyinme süslenme hakkına sahip burası böyle karma bir ülke canım ben de açığım evlenince yaşadığım ilçede neredeyse herkes kapalı kimselerin yoğunlukta olduğu bir yer ben kapanmıyorum herkes özgür fakat aşırılığım olmuyor ... yani dikkat çekici hareketler yapmıyorum klasik açık birisiyim:) göze çarpmıyorum ama ailemin olduğu yere gittiğimde çok rahat davranıyorum . Bence herkes kendi yağında kavrulur o kişiyi hiç takmamak lazım canım...

kimsenin kimseyi özellikle de giyim konusunda uyarmaya hakkı yok.

ama bende kapalı insanların fondotenli eyelinerlı dolu dolu makyaj yapmasını ve dar pantolon vs. giymesini sevmiyorum. olmuyor yani. herşeyin bir usulu vardır.tabi gidip bunu karşımdaki insanlara söyleniyorum.sadece fikrim.

birde kapalı olup parkta yolda sevgilisiyle fazlaca yakınlaşan tipler var.onlarda hoş değil bence. sonuçta bir yola giriliyorsa hakkını vermek lazım.

Bastan soyleyim ben kapali bir bayanim pantolon tunik sal takiliyorum pardesu falan giyemiyorum istemiyorum rimel eyeliner dudak rengi ruj surerim genelde zaten fazlada dikkat cekmem...ama biktim artik elestirilmekten gecen esimin akrabasiyla tartistim bana agir kelimeler kullandi kapalilihim konusunda kendide yeni kapandi eskiden asiri acik gezerdi ve dun de arkadasinla tartistim durup duruken suslu kapali oldumu ima etti bende patladim ve benim size sorum bir ortamda illaki bana giyimimi sorgulayanlar cikiyor ben nasil cvp vermeliyim inanin konu konuyu aciyor oyle bir agirlik koymaliyimki bana cesaret edemesinler artik kapalilima dil uztmaya lutfen konu kapanmasin ve kimse tartismasin cok.kotuyum.zaten suan
KUSURA BAKMA BENDE ÇOK KIZIYORUM sisizn gibilere.medem kapanıyorsun adam akllı kapan ya açıl kimse seni yargılamaz kafayı kafatıp ne rujundan ne rimelinden ne aylinerden nede daracık pantolanlarınızdan kalıyorsunuz.yeni trend... ama yanlış geliyor bana bu benim görüşüm kimsede beni kalkıp burda yarıgılamasın.kafayı sıkıyolar dapdar pantolon ful makyaj neymiş üstüne tunikmiş olmazzzz... bana ters geliyor.kapalıysan adabına göre geregini yerine getir.yada sıyır at eşarbını röfleni yaptır,ful makyajını yap,taytını giy ,dapdar pantulonu giy ama türbanı böyle harcama ..buu benim düşüncemmm seninkinede saygı duyarım ama ters geliyor

Ben açık bi bayanım ama kapalı olsaydım tunik pantolon falan giymezdim sanırım kapalıysam eğer hakkını vererek kapanırdım bazen dışarda görüyoruz biz bile içimizden üstü ayrı altı ayrı başörtüsünüde oyuncak yaptılar gibi eleştiriler yapıyoruz sizi kırmak istemem ama bir kaç kişi dediğine göre demekki baya dikkat çekiyorsunuz

Bende acigim ama hep hevesim var kapanmaya. Cesaret edemiyorum cunku layikiyla yapmak istiyorum. Simdiki kapalilarin benim giyimimden daha dikkat cekici oldugunu dusunuyorum . Tayt giyen ,dapdar pantolon ustune kisacik dar deri mont giyen zaten makyaj ve sali tepeden baglamayi saymiyorum. Ha benim hosuma gitmiyo boyle olcaksa bende bi sal taksam turbanli mi olcam diyorum ama kimseyide elestirmiyorum. Ben nekadar mukemmelimki baskasina akil vereyim. Gerci uyarmak gerektigini biliyorum ama bunu ben kendime hak goremiyorum dedigim gibi ben mukemmrl degilim. Fazla konusup uyari almak istemiyorum konu farkli yerlere gitcek
Bence vereceginiz en guzel cevap he diyip gecmek nekadar cvp verirseniz okadar ustunuze gelirler. Susnak eziklik degildir tamtersi seni onemsemiyoruma gelir bazen

Kime ne ya.
Herkes bir şeylere karışacak illaki.
Gerçekten anlamıyorum
Herkes istediğini yapmakta özgür , ister makyaj yapar uç örnek olacak ama ister başın kapalıyken mini etek giyersin.
Kimsenin eleştirmeye yargılamaya hakkı yok.
Herkes kendinden sorumludur.

Back
X