Asarken kombin şeklinde asmıyorum ama bir küçük defterim var neleri nelerle giyebileceğime dair.
Evde boş olduğum zamanlarda hiç giymeyi düşünmediğim şeyleri giyiyorum,oluru varsa kağıda not ediyorum şu pantolonla şu gömlek diye mesela.
Böylece hem o gün ne giyeceğime karar veremiyorken bir fikir edinmiş oluyorum hem de o gün ilk kez denediğim şey için aklımda "acaba uydular mı ?"sorusu olmuyor :)
yaa, wallahi süppersinben de tek kendim varım sanırdım böyle enterensting tip
ben de dolabımın iç kapağına böyle bir liste asardım, hatta eşimin kıyafetleri için bile yapmıştım
bunu görenler, bilenler bu durumu çok garipsiyorlardı
artık yapmıyorum ama, senin yöntemi ben de son zamanlarda keşfetmiştim ve sıkça kullanıyorum:)) yani şu boş zamanlarda kombinleme işi:))
bir de birşey daha söyleyeceğimben bir de giyinip tam anlamıyla makyaj ve aksesuar olarakta hazır olunca bir fotomu çekerim:))
böylece bir daha giyecek olursam o kombini iyi olmuştu bu deyip tekrar kullanabiliyorum, veya resimden görüp daha objektif bakabiliyorum diye düşünüyorum.
mesela bu küpe çok abartı olmuş buna, veya bu kolye hiç uymamış buna bir daha başka bir şeyle kombinleyeyim falan gibi..
dediğin gibi, acelen varsa ve daha önce denediğin ve güvendiğin bir kombinse çok pratik oluyor bu yöntem doğrusu!
öbür türlü uğraş dur, neyle neyi giysem ne taksam?? bunun ayakkabısı var, çantası var... var da var..
off bayan olmak ne zor bazen!!
ama gerçekten yalnız olmadığıma sevindim.. sevgiler
geçenlerde yeni bir düzenleme yaptım dolabımda, bir nev'i yazlık, kışlık, akşam üzeri serinlikte üzerine alınacaklar ceket falan gibi şeyleri gruplandırdım.
böyle çok daha düzenli oldu kanaatindeyim.. :)))
elbiseleri ayrı, tayt üzerine giyilebilecek uzun bluz-tşörtleri ayrı astım.
kıyafet üzeri giyilecek, ceket-bolero-hırkaları ayrı astım.
etek-şortlar dolabın bir rafına , taytlar bir rafa, pantalonlar bir rafa, askılı grup bir rafa, kollu tşörtler bir rafa ve salaş tşörtler bir rafa olmak üzere tasnifledim:))
bu aralar yine biraz karışır gibi oldu dolpa ama yine de eskisinden çok çok iyi durumda, en azından ne giyeceğime karar verip o rafa yöneliyorum, çıkarınca da yeri belli,
fazla dağılmadan tekrar koyabiliyorum.
bordo ruj sen de kağıtlara not aldığını söylemiştin, o kağıtları bence tek bir liste haline getir ve dolabının iç kapağına as. böylece hem kağıt karışıklığına son vermiş olursun,
hem de daha pratik olur diye düşündüm..fosforlu kalem falan.. çok iyi fikir. :))
inan beni foto işim de çok yaratıcı!!tek sorun o fotoları yaptırmak oluyor bazen..
benim öyle kendi resimlerimden oluşan bir panom var, "ne megaloman"diye düşünülebilir ama ne yapayım, çekmişim çekmişim o kadar resim, bastırmışım, e ne yapayım bari pano olsun dedim, hem işte öyle giydiğim değişik kıyafetli resimlerim.. ama panoyu asacak yer bulamadığımdan dolabın üzerinde duruyor öyle o ayrı:))
iyi fikir oluyor ama, sevgiler..:119:
,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?