giysilerinizi gardrobunuza kombinleyerek mi asıyorsunuz? (resimli)

happy_spk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2007
448
5
96
İstanbul
herkese merhaba! ara sıra takip ediyorum topiği, benim dolabım bazen çok karmaşık olabiliyor, bazen de bir el atıp gece vakti:) düzenliyorum.. dağınık olduğunda hiç birşeyi kombinleyemiyorum:(( her seferinde şunları bir düzenleyip asacağım, bir yere giderken çok pratik hazır olacağım:9: diyoruum ama bu hiç gerçekleşemiyor :9: bir sürü de askı alıyorum oysa... iki tane de dolabımız var odada. biri az giyilenler, biri genel dolap falan diye nitelendirmişiz.. :9:
nasıl bir yol izlemeliyim, nasıl düzenlemeliyim şaştım artık wallahi :27:

merak ettim, sizler nasıl düzenleme yapıyorsunuz, yada kombinleyerek asıyor musunuz?
istiyorum ki mağazalarda gödüğümüz gibi hazır ve uyumlu olsun gözümün önünde dolabı açınca, hoop giyeyim çıkayım. :51: ama nerdeee?? yok, hadi giydin, hangi çanta, hangi flar, hangi takı, hangi ayakkabı.. bilmem ne... :27: ooofff.... yani...
paylaşan olursa sewinirim.
sevgiler:54:

bu arada korkmayın, geçen gün düzenledim yine.. böyle dağınık değil şimdi:))
ama işte dağıldığında bu kadar oluyor:))

$013.webp $014.webp

Canım bak ben şöyle dolabımı düzenliyorum anlatim sende rahat kullanırsın. askılara kol ve boy uzunluklarına göre hırkalarımı üst üste asıyorum . Raflarımda kazak pantolon pijama yerlerim farklıdır her biri ayrı rafta. Badilerimide kol uzunluklarına göre ve kullanma sıklığına göre katlayıp üst üste çekmeceme diziyorum çok ratah oluyor. Kombin şeklinde asarsan dağınık olur. Aynı ürünleri aynı rafa koymanı tavsiye ederim. Foto çekip koyardım ama ben öğrenciyim 3 kapılı kocaman bir dolap almama rağmen eşyalarım sığmıyor havum bornozum fln dolapta olduğundan hoş görüntü yok şuan

canım bende kombınleyerek asmam kıyafetlerımı cunku bırseyı bırden fazla seyle kullanabılıyorum o yuzden pantolon ve elbıselerım askıda kazak hırka bluz ve badılarımde kendı aralarında gruplanıp katlanır ve rafta durur hafta ıcı dolabnımın halı senınkınden beter halde her cuma ısten gelınce usenmeden duzenlemeye calısıyorum ama her sabah ıse gelırkende ne gıysem dıye dusunmekten dolabın onunde ıse gec kalıyorum :31:

Kombinleyerek asmak hm zamanımı alır hemde tek bi kalıpta kombin yaparak giymek istemem sadece dolabım sade ve düzenli olsun yeter, istedikten sora kombini her türlü yapabiliiz

ben kombinleyerek de kullandım mesela . ama pek kullanışlı olmadığı için vazgeçtim. çünkü mesela bir gömlekve bi pantolonu sadece o şekilde giymiyoruz. aynı gömleği bi etekle de giyiyorum.kotla da.o yüzden ben şöyle yapıyorum. resmini çekemiycem ama anlatayım.herşeyim askıdadır. ayrı ayrı gruplanmıştır. pantolonlar,etekler,gömlekler,elbiseler,hırkalar trikolar. sadece boğazlı kazaklarım,eşofmanlar,atletler ve bodyler katlı şekilde durur.kotlarımı bile skıda tutarım. pijema,çamaşırlar çoraplar çekmecelerdedir zaten.ama tabi büyük bi gardolap lazım bu şekilde benim dolabımda yetmiyor tıkış tıkış. bi taraftan veriyorum askılar boşalıyor yenilerini asıyorum..bir de renk renk gruplama yöntemi var mesela. ama ben öyle yapmıyorum hiç denemedim.

ben artık giyisilerimi renklerine göre koyuyorum çok kolaylık oldu benim için:40: mesela siyah pantolon giymeye karar verdiysem üstüne kırmızı bişey düşünüyorsam bütün kırmızı kıyafetlerim aynı yerde olduğu için hepsini görüp istediğim şeyi seçebiliyorum hiç biri gözümden kaçmıyo:51: bir iki denemeeyle dolabımı döküp saçmadan giyinip çıkıyorum :16:elbiselerim ve gömleklerim ortdaki uzun askıda asılı onlrıda renklerine göre diziyoum :21: açıktan koyuya doğru böylece dolabım çok güzel ve düzenli gözüküyo aradığımı hemen buluyorum yoksa çok dağınığımdır:27:tavsiye ederim

Son düzenleme:
dolap yetmiyor banada genel sorun sanırım..

canım kombınleyerek asmanı onermem .
hem daha da dagınık duruyor hem de ,bır urunu ılla kombınledıgın
parcayla gıymek zorunda degılsın .
ben ;elbıselerımı eteklerımı ve hırkalarımı tek tek askıya asarım .
onun dısın da jeanlarımın hepsını katlar ayrı bır rafa,kazalarımı bodılerı mı esofmanlarımı
katlar hepsını ayrı raflara koyarım .hem duzenlı hem de pratık oluyor .

Bende kombinleyerek asmıyorum.Zaten ben bir çok şeyi katlıyorum.Askıda çok fazla yer tutuyor.O yüzden kısa kolluları üstüste katlarım.Uzun kolluları üstüste.Pantalonları üstüste ayrı ayrı raflara koyarım.Eşofmanlar ayrı pijamalar vs herşey ayrı ayrı yanyana yada farklı raflarda duruyor.Bu şekilde aradığımı bulabiliyorum karışıklık olmuyor.

Yazın kışlıkları kışında yazlıkları dolaptan kaldırıyorum.

Asarken kombin şeklinde asmıyorum ama bir küçük defterim var neleri nelerle giyebileceğime dair.

Evde boş olduğum zamanlarda hiç giymeyi düşünmediğim şeyleri giyiyorum,oluru varsa kağıda not ediyorum şu pantolonla şu gömlek diye mesela.

Böylece hem o gün ne giyeceğime karar veremiyorken bir fikir edinmiş oluyorum hem de o gün ilk kez denediğim şey için aklımda "acaba uydular mı ?"sorusu olmuyor :)

Asarken kombin şeklinde asmıyorum ama bir küçük defterim var neleri nelerle giyebileceğime dair.

Evde boş olduğum zamanlarda hiç giymeyi düşünmediğim şeyleri giyiyorum,oluru varsa kağıda not ediyorum şu pantolonla şu gömlek diye mesela.

Böylece hem o gün ne giyeceğime karar veremiyorken bir fikir edinmiş oluyorum hem de o gün ilk kez denediğim şey için aklımda "acaba uydular mı ?"sorusu olmuyor :)

yaa, wallahi süppersin:46: ben de tek kendim varım sanırdım böyle enterensting tip:9: :27: :1:
ben de dolabımın iç kapağına böyle bir liste asardım, hatta eşimin kıyafetleri için bile yapmıştım:1:
bunu görenler, bilenler bu durumu çok garipsiyorlardı:27:
artık yapmıyorum ama, senin yöntemi ben de son zamanlarda keşfetmiştim ve sıkça kullanıyorum:)) yani şu boş zamanlarda kombinleme işi:))

bir de birşey daha söyleyeceğim:17: ben bir de giyinip tam anlamıyla makyaj ve aksesuar olarakta hazır olunca bir fotomu çekerim:)):1:
böylece bir daha giyecek olursam o kombini iyi olmuştu bu deyip tekrar kullanabiliyorum, veya resimden görüp daha objektif bakabiliyorum diye düşünüyorum.
mesela bu küpe çok abartı olmuş buna, veya bu kolye hiç uymamış buna bir daha başka bir şeyle kombinleyeyim falan gibi..:9:

dediğin gibi, acelen varsa ve daha önce denediğin ve güvendiğin bir kombinse çok pratik oluyor bu yöntem doğrusu!
öbür türlü uğraş dur, neyle neyi giysem ne taksam?? bunun ayakkabısı var, çantası var... var da var..
off bayan olmak ne zor bazen!!

ama gerçekten yalnız olmadığıma sevindim.. sevgiler:16:

yaa, wallahi süppersin:46: ben de tek kendim varım sanırdım böyle enterensting tip:9: :27: :1:
ben de dolabımın iç kapağına böyle bir liste asardım, hatta eşimin kıyafetleri için bile yapmıştım:1:
bunu görenler, bilenler bu durumu çok garipsiyorlardı:27:
artık yapmıyorum ama, senin yöntemi ben de son zamanlarda keşfetmiştim ve sıkça kullanıyorum:)) yani şu boş zamanlarda kombinleme işi:))

bir de birşey daha söyleyeceğim:17: ben bir de giyinip tam anlamıyla makyaj ve aksesuar olarakta hazır olunca bir fotomu çekerim:)):1:
böylece bir daha giyecek olursam o kombini iyi olmuştu bu deyip tekrar kullanabiliyorum, veya resimden görüp daha objektif bakabiliyorum diye düşünüyorum.
mesela bu küpe çok abartı olmuş buna, veya bu kolye hiç uymamış buna bir daha başka bir şeyle kombinleyeyim falan gibi..:9:

dediğin gibi, acelen varsa ve daha önce denediğin ve güvendiğin bir kombinse çok pratik oluyor bu yöntem doğrusu!
öbür türlü uğraş dur, neyle neyi giysem ne taksam?? bunun ayakkabısı var, çantası var... var da var..
off bayan olmak ne zor bazen!!

ama gerçekten yalnız olmadığıma sevindim.. sevgiler:16:

Fotoğraf olarak hiç denememiştim ben,ama o da çok mantıklı geldi :) Olmazsa ben de deneyeyim o yöntemi,ne demişler el elden üstündür :)

Ben bir de not aldığım kombinlerden giydiğim günlerde,iltifat aldığım zaman gidip o kombinin yanına onaylandı anlamında işaret koyuyorum,işaretlenen kombinlilerin işareti arttıkça da fosforlu kalemle üstünü çiziyorum ki onları önemli gördüğüm günlerde kafama soru işareti takılmadan giyebileyim :)

Ben de sadece ben varım sanıyorum böyle gariplikler yapan,insanın kendini anlayan birilerini bulması ne hoş ! :)

Benden de sevgiler =)

geçenlerde yeni bir düzenleme yaptım dolabımda, bir nev'i yazlık, kışlık, akşam üzeri serinlikte üzerine alınacaklar ceket falan gibi şeyleri gruplandırdım.
böyle çok daha düzenli oldu kanaatindeyim.. :)))
elbiseleri ayrı, tayt üzerine giyilebilecek uzun bluz-tşörtleri ayrı astım.
kıyafet üzeri giyilecek, ceket-bolero-hırkaları ayrı astım.
etek-şortlar dolabın bir rafına , taytlar bir rafa, pantalonlar bir rafa, askılı grup bir rafa, kollu tşörtler bir rafa ve salaş tşörtler bir rafa olmak üzere tasnifledim:))

bu aralar yine biraz karışır gibi oldu dolpa ama yine de eskisinden çok çok iyi durumda, en azından ne giyeceğime karar verip o rafa yöneliyorum, çıkarınca da yeri belli,
fazla dağılmadan tekrar koyabiliyorum.

bordo ruj sen de kağıtlara not aldığını söylemiştin, o kağıtları bence tek bir liste haline getir ve dolabının iç kapağına as. böylece hem kağıt karışıklığına son vermiş olursun,
hem de daha pratik olur diye düşündüm..:42: fosforlu kalem falan.. çok iyi fikir. :))
inan beni foto işim de çok yaratıcı!!:9: tek sorun o fotoları yaptırmak oluyor bazen.. :9:

benim öyle kendi resimlerimden oluşan bir panom var, "ne megaloman":27::51: diye düşünülebilir ama ne yapayım, çekmişim çekmişim o kadar resim, bastırmışım, e ne yapayım bari pano olsun dedim, hem işte öyle giydiğim değişik kıyafetli resimlerim.. ama panoyu asacak yer bulamadığımdan dolabın üzerinde duruyor öyle o ayrı:))

iyi fikir oluyor ama, sevgiler..:119:
,

geçenlerde yeni bir düzenleme yaptım dolabımda, bir nev'i yazlık, kışlık, akşam üzeri serinlikte üzerine alınacaklar ceket falan gibi şeyleri gruplandırdım.
böyle çok daha düzenli oldu kanaatindeyim.. :)))
elbiseleri ayrı, tayt üzerine giyilebilecek uzun bluz-tşörtleri ayrı astım.
kıyafet üzeri giyilecek, ceket-bolero-hırkaları ayrı astım.
etek-şortlar dolabın bir rafına , taytlar bir rafa, pantalonlar bir rafa, askılı grup bir rafa, kollu tşörtler bir rafa ve salaş tşörtler bir rafa olmak üzere tasnifledim:))

bu aralar yine biraz karışır gibi oldu dolpa ama yine de eskisinden çok çok iyi durumda, en azından ne giyeceğime karar verip o rafa yöneliyorum, çıkarınca da yeri belli,
fazla dağılmadan tekrar koyabiliyorum.

bordo ruj sen de kağıtlara not aldığını söylemiştin, o kağıtları bence tek bir liste haline getir ve dolabının iç kapağına as. böylece hem kağıt karışıklığına son vermiş olursun,
hem de daha pratik olur diye düşündüm..:42: fosforlu kalem falan.. çok iyi fikir. :))
inan beni foto işim de çok yaratıcı!!:9: tek sorun o fotoları yaptırmak oluyor bazen.. :9:

benim öyle kendi resimlerimden oluşan bir panom var, "ne megaloman":27::51: diye düşünülebilir ama ne yapayım, çekmişim çekmişim o kadar resim, bastırmışım, e ne yapayım bari pano olsun dedim, hem işte öyle giydiğim değişik kıyafetli resimlerim.. ama panoyu asacak yer bulamadığımdan dolabın üzerinde duruyor öyle o ayrı:))

iyi fikir oluyor ama, sevgiler..:119:
,

Dediğiniz gibi dolabımın iç tarafına liste halinde asmak için kağıda geçirmeyi denedim fakat dolabın kapağı resmen görünmez oldu :27::17:
En iyisi defterimde dursunlar.Hem defterin her sayfasında "günlük-salaş,günlük-şık,özel günler,spor,kokoş" diye başlıklar var.O gün ne moddaysam ona göre giyiniyorum :12:

Megalomanlıkla alakası yok bence,kendimize ne kadar önem verdiğimiz ve kendimize saygı diyebiliriz belki :68:

Bu arada benim dolabım da aynı düzende : t-shirtler,askılılar,kapriler,şortlar ayrı ayrı bölmelerde.Ben bir de renklerine göre de ayırıyorum.Mesela mavi,mor ve yeşil renkler farklı,kırmızı ve siyah renkler farklı,sarı ve turuncu renkler farklı farklı raflarda:21:

benim de renk gruplarım var, fakat o kadar raf olmadığından aynı renkteki askılı gruplar üst üste, aynı renkteki kollu tşörtler üst üste gibi düzenledim.
Böylece altı ayarlayınca üste giyeceğim renge karar verince, o kısımdan alıyorum, o bluz olmadıysa bir de diğer modeldeki aynı rengi denemek kolay oluyor:21:

wallahi bayıldım yöntemlerinize.. :))) :46::16: spormuş, günlükmüş, kokoşmuş:))):46:

bir ara takı ve aksesuar düzenlemelerimi de paylaşmak isterim, gerçi öyle bir konu açmıştım ama pek yorum olmadı:2:

Back
X