• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

glifor kullanip kilo veren

bril

Kün fe yekün...
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
3.206
1.212
248
Arkadaslr doktor onerisiyle glifor kullanmya basladm açlık kan şekerini dengeliyomus kullanipta kilo veren var mi

Merhaba canım bn 18 yaşındayım doktora gittiğimde insülin direncim çok yüksek çıktığı için doktor bana yazdı eğer insülin direncin yüksekse sürekli yeme ihtiyaci duyuyorsun bu ilaçta bunu engelliyor aciktigim zaman yeme gerektiriyor bn çok düzenli kullanamadm ama bi ara iyi kullandm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaslr doktor onerisiyle glifor kullanmya basladm açlık kan şekerini dengeliyomus kullanipta kilo veren var mi
merhaba cnm
ben kullandım ve kullanmaya devam ediyorum
evet kilo vermeye çok yardımcı oluyor. ben 4 ayda yaklaşık 20 kilo verdim. tabi ilacın yanında beslenme ve sporuma da özen gösteriyorum ama ilac yemekten uzak tutuyo seni. mesela ben çok abur cubur tatlı yada kızartma vs çok sever ve yerdim. ilacı kullanmaya başladıktan snra o istek gitti. Aklına yemek gelmiyor canın istemiyo yemek. çünkü kan şekerini düzenliyor.

glifor kullanmak için ne gibi tetkikler yapılıyor
başka tahliller yapılıyor mu bilmem ama doktor bana bu ilacı vermeden önce kan tahlili yaptırdım. Kan tahlili ile açlık, tokluk kan şekerim, insülin direnci, troid vs. hepsine bakıldı. İnsülin direncim çok yüksek çıktığı için ilacı kullanmaya başladım. Yaklaşık 4 aydır düzenli kullanıyorum ve değerlerim nerdeyse yarı yarıya düştü.

bende kullanıyorum ilk kullandığım zamanlar verdişdim bı 5 yıldır kullanıyorum metabolızmam alışdı herhalde şimdi zayıflamaya faydası yok. bu ilaca alışma donemı cok zordu ishal mıde bulantısı kusma baş dönmesi bu etkılerı yapmışdı bende kafamı kaldırmıyordum 1 hafta yattım

merhaba,bende de adet düzensizliği şikayetiyle gittiğim endokrinoloji doktorunun yaptığı tetkikler sonucunda insülin direnci çıktı.ve doktorum şeker hapı kullanmam gerektiğini söyledi.kujumun da dediği gibi ilacın yan etkileri yüzünden düzenli kullanamadım.doktora söylediğimde ilacımı değiştirdi çare olmadı,biraz sık dişini dedi bünyen alışsın bir tablet bitirdim hiçbişey değişmedi,gece yatarken içtim sabaha kadar ilacın etkisi geçer düşüncesiyle yine çare olmadı.çalıştığım için yan etkiler iş hayatımı olumsuz etkilediğinden ilacı bırakmak zorunda kaldım.ama ilacı içtiğim dönemde benimde sık sık yeme isteğim gitmiş adetim düzene girmiş ve kilo kaybıma yardımcı olmuştu.şimdi yine eskisi gibi çok yiyor dolayısıyla kilo alıyor ve düzenli adet olamıyorum :( ve ilacı kullanmaktan başka çarem olmadığını da biliyorum maalesef.

Back
X