Glifor (metformin) ilacının hamilelikte kullanımı?

ipek_annesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
2.260
2.179
133
İstanbul
arkadaşlar merhaba,ben yaklaşık 1,5 yıldır glifor ilacını kullanıyorum.hem insülin direncim var hemde pcos hastasıyım.şuan 5 haftalık hamileyim.haftaya ilk kontrolüm var, doktorum bana gelene kadar ilacına devam et dedi.sonra keseriz ilacı dedi.sizlerde de böyle bir durum yaşayanlar var mı? deneyimlerinize ihtiyacım var?bir zararı olur mu korkuyorum biraz(

Hayırlı olsun hamileliğin. Hic bi sey olmaz merak etme. Ben de hamile olduğumu öğrendiğim halde Dr um kullandirmaya devam etmişti.

Hayırlı olsun hamileliğin. Hic bi sey olmaz merak etme. Ben de hamile olduğumu öğrendiğim halde Dr um kullandirmaya devam etmişti.

canım çok teşekkür ederim seninde çok az kalmış hayırlı doğumlar dilerim...
peki kaçıncı haftana kadar devam ettin canım?hala kullanıyormusun ilacı?

Özel mjini cevapladm:) cok iyi hatırlamıyorum ama ben Dr demeden kendim kestim, yan etkileri beni cok etkiliyordu.
Cok tesekkur ederim benim 1 haftam kaldı Allah in izniyle:)))

10 yıldır şeker hastasıyım. hamile kaldım.endokronoji uzmanına gidiyorum. insuline geçildi ama sabah akşam glifor 1000 içiyorum.hamilelikte kullanılmıyormuş dedim.kızdı bana .insilün ihtiyacını azaltığı için kullandırıyormuş. sonuç olarak şeker bebek için daha tehlikeli.

aranızda Diabet hastası olan var mı
merhaba, bir şey sormak istiyorum, ben 4 haftalık gebeyim ,tüp bebek ile gebe kaldım, 38 yaşımdayım, 110 kg. yim ve gebelik den önce de şeker hastasıydım.bebekler 14 eylülden beri içime kondu. bu arada tatlı falan yemedim ama meyva bol yedim, yarasın diye, günde 2 kez glifor 1000 lik kullanıyorum. hamur işi fazla tüketmedim ama meyve beni yaktı. şeker 170 e fırladı. bu zaman zarfında internet de araştırınca aklım çıktı.bebekler zarar görmüş müdür? bu kadar ufakken ve bende 13 gündür teknik olarak içimdeler ,bir hasar olur mu, davranışımı hemen bugün düzelttim, Dr.. dan randevu aldım ama içim içimi yiyor, meyve yemeden bebek vitamini alır mı? lütfen yardım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…