Glikolik asit

Loiseauxrouge

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
3.610
967
688
Aranızda yüze glikolik asit kullanan var mı ? Kullanıyorsanız ne için kullanıyorsunuz ?Paylaşırsanız memnun olurum.

ablacım özeldende yazmışsın cevabı buraya yazıyım.
Ben kullanmadım kullananlar daha aydınlatıcı cevaplar verebilir ama yağlı bir cilt yapısına sahipsen glikolik asit işe yaramıyor diye biliyorum.
Ahalar yağlı ciltde çözülemiyor belki uzun seanslarla yol kat edilebilir ama 12 seans yaptırıp sonuç alamayıp tca kullanmaya başlayanlar var.
Kuru ve hassas cilt yapısına sahip olanlarda daha etkili olur ama onlarda da çok başarılı sonuçlar alanı bugüne kadar duymadım.
Tabi ciltdeki problemin derinliğide önemli iyi sonuç alanlarda vardır mutlaka.
Eğer yağlı bir cilde sahip değilsen glikolik asitin cildi belirgin bir seviyede yani %15 trikloroasetik asit'e yakın soyabilmesi için kullanılan glikolik asit oranının %70 olması gerekiyor aksi halde çok yüzeysel bir soyulma yaşarsın hatta %30 seviyesinde soyulduğunu anlamazsın bile.
Avantajları cildi tca gibi kızartmaz pembemsi bir renk alır tabi asitin oranı yükseldikce kızarıklıkda bir miktar artacaktır, tcadaki kadar kabuksu bir tabaka oluşturmaz ve kahverengi görünüm almaz.
Bunlar benim öğrendiklerim birebir tecrübem olmadı.
Ben kuru ve hassas bir cilde sahibim peeling olarak %15 trikloroasetik asit kullanıyorum.
tca oranı düşük olduğu ve cildimde dayanıklı olduğu için bekletme süresinide uzun tutuyorum bazı bölgelerde orta dereceye yakın bir soyulma oluyor.
Asitin oranı kadar ciltde bekletme süreside derinliği etkileyen bir faktör.
3. seansımı geçen hafta bitirdim, cildim çok mat ve cansızdı şimdi çok daha canlı ve parlak bir hal aldı,siyah noktalar %80 kayboldu cildimdeki renk farklılıklarıda baya azaldı.
Günlük kullanımda da salisilik asit + laktik asit kullanıyorum.
İnsanların trikloroasetik asit'den sanırım biraz korkulma nedeni dermatologlar bu asiti genelde %30 uyguluyorlar, bu da cildi gerçekden yakıp baya kızartıyor ve azda olsa leke bırakma riskide mevcut tabiki.
Göz çevresi için hiçbir deneyimim yok zaten tca göz çevresinde kullanılmaz biliyorum güzellik merkezleride tca uygularken gözçevresini kapatırlar ama %30-%50 glikolik asit uygulanabilir sanırım tabi doktor kontrolünde.
Göz çevresi için güzel sonuç alırsan bende kendime uygulatabilirim :) ama boyun için tca çok daha etkili ve çabuk sonuç verir.

Son düzenleme:
Şaşkıncığım birtanem, yanıtın için teşekkürler.Ben tca asidi göz çevresinde kullanmıştım.Kontrollü bir şekilde sürdüm .Sonucu güzel.Ama göz çevresi çok zor soyuluyor.Bu da beni tedirgin edtmişti.Çünkü göz çevresi derisi kuruduğu için buruşuyor, yüzün diğer yerleri soyuluyor ama oranın soyulması geç oluyor.Boyuna gelince boyunada sürmüştüm.Boyunda hiç kabuklanma yapmıyor.Sadece kızarıyor ,ancak 7 -8 gün sonra banyo yaparken bir dökülme yapıyor.Ben %10 kullanmıştım.Şimdi diyorumki hem tca hem glikolik asit ısmarlıyayım.Tabiki ikisini bir arada kullanmayacağım:)) Şu glikolik asidi denemek istiyorum.Yıllar önce bir dermotoloğa 2 seans glikolik yaptırmıştım.Bir şey faketmemişti.Glikolik asidin mekanizmasını açıkçası çok anlıyamıyorum.Çünkü ciltte kabuklanma yapmıyor.Soymadan nasıl yeniliyor.
Keşke kullanan birileri olsa bilgi edinsek.Nette baktım tca kulllanan çok gilikolik asit kullanan yok.Sevgiler canım.

Glikolik asit Tca'an daha az işleve sahiptir, TCA kullanmayı öğrendiğinize göre %15 tca uygulamasına geçmenizi tavsiye ederim...Bu arada Tca göz çevresinede güvenle uygulanabiliyor fakat göz çevresini başka birinin size uygulaması daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Şaşkıncığım birtanem, yanıtın için teşekkürler.Ben tca asidi göz çevresinde kullanmıştım.Kontrollü bir şekilde sürdüm .Sonucu güzel.Ama göz çevresi çok zor soyuluyor.Bu da beni tedirgin edtmişti.Çünkü göz çevresi derisi kuruduğu için buruşuyor, yüzün diğer yerleri soyuluyor ama oranın soyulması geç oluyor.Boyuna gelince boyunada sürmüştüm.Boyunda hiç kabuklanma yapmıyor.Sadece kızarıyor ,ancak 7 -8 gün sonra banyo yaparken bir dökülme yapıyor.Ben %10 kullanmıştım.Şimdi diyorumki hem tca hem glikolik asit ısmarlıyayım.Tabiki ikisini bir arada kullanmayacağım:)) Şu glikolik asidi denemek istiyorum.Yıllar önce bir dermotoloğa 2 seans glikolik yaptırmıştım.Bir şey faketmemişti.Glikolik asidin mekanizmasını açıkçası çok anlıyamıyorum.Çünkü ciltte kabuklanma yapmıyor.Soymadan nasıl yeniliyor.
Keşke kullanan birileri olsa bilgi edinsek.Nette baktım tca kulllanan çok gilikolik asit kullanan yok.Sevgiler canım.
Yillar sonra okudum ama cewap werirmisiniz bilmem glikolik asit kullandiniz mi peki?

Back
X