Göbek kordonu damarlarından biri eksik olan var mı?

kardelen1906

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
6
0
1
Eskişehir
Merhaba arkadaşlar, bebeği besleyen damarlarımdan biri eksikmiş. Böyle durumda olan veya bu durumu yaşayan var mı aranızda? Şuan 24 haftalık bebeğim. Gelişimi ve kilosu haftasıyla orantılı gelişiyor, ama doktor daha ileriki haftalarda düşük kilolu olma riski var dedi. Öğrendiğimden beri tedirginim, kilosu düşük olsa da çok sorun değil ama organ gelişimine bir etkisi olur mu acaba diye endişeleniyorum.:18:

kanda pıhtılaşma testı yaptırdınız mı? yaptırırsanz ve pıhtılaşma cıkarsa ıgne kullanmanız gerekır hamılelık boyunca
damar eksikliği ile alakalı olabılır.

kanda pıhtılaşma testı yaptırdınız mı? yaptırırsanz ve pıhtılaşma cıkarsa ıgne kullanmanız gerekır hamılelık boyunca
damar eksikliği ile alakalı olabılır.

Doktor, damarlardan birinin eksik olması durumunun belli bir sebebi yoktur dedi. Daha önceki haftalarımda da rahim damarında daralma saptamıştı onun için de hergün aspirin kullanıyorum. Dediğiniz durumu da araştırıcam teşekkür ederim

Arkadaşım bende 23 haftalık hamileyim öğrendiğimde 21 hafta idim doktorum bebeğin gelişiminin haftası işe normal olduğunu söyledi.normalde 28 haftalarda yaptırmam gereken fetal eko (bebeğin kalbine detaylı bakıyorlar) hemen yaptırmamı söyledi bi de eşim ile birlikte genetik bölümüne gitmemi istedi. Genetik bilgilendirdi olabilecek sıkıntılardan bahsetti ve haftam amniyosentez için geçtiğinden kordosentez önerdi. Ama doktorum sıkıntı yapmamam gerektiğini söyledi.ama işte insanın içi rahat etmiyo ben bi de özelde bi radyologa gidip ayrıntılı ultrason yaptırdım. Haftasıyla normal olduğundan beklemedeyiz. Doktorum erken doğum riski düşük doğum ağırlıklı olma ihtimalinden söz etti.
Hastanede çalışıyorum ben arkadaşlarımdan duyduğum hikayeler var hamileliği boyunca bilinmeyip doğumda kestiklerinde aaa tekmiş bunun atardamarı dedikleri olmuş. Hayırlısı olsun hakkımızda sağ salim kavuşalım bebişlerimiZe inşallah

benim görümcemin ilk çocuğunda eksik olan bi damar varmış. sapasağlam doğdu çocuk halada turp gibi maşaallah 5 yaşında

Meraklanma benim oglumda öyleydi onda pek bi problem olmuyor.diğer organlarini etkilemzse sorun yok.tek basina bi problem değil yani.cevremde 2 kişide daha vardi bi sorun olmadi.oğlum şuan 5 yasinda.bir ay erken doğdu beklenmedik şekilde ama sebep tam olarak o diyemm diğer 2 kişide bi problem olmadi çünkü.herkes ayni sorunu yasiycak diye birşey yok.moralini bozma etkilenmesn bebegin.tek basina hic önemli bisey değil inan bana.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…