Nakış goblen işleme

Kanaviçe Şemaları, Kurdele Nakışı Tekniği, Nakış Şemaları, Aplike Teknikleri, Aplike Modelleri, Nakış Teknikleri, Yaptığımız Nakış Örnekleri Nakış hakkında öğrenmek istediğiniz tüm teknik ve modellerin olduğu başlıktır.

opalon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2007
7
0
86
İstanbul
bu konuyu açmaktaki amacım goblen işleyenlerin ya da işlemesini bilenlerin bu platformda toplanması.benim için oldukça ilginç bir işleme goblen işi.Harika tablolar yapılabiliyor yada yastıklar şömen tablalar .goblen işi aslında kolay gibi gözüküyor ama çoğunlukla kanaviçe ile karıştırılıyor.oldukça kafa karıştıran puzzle yapmaya benzeyen bir iş bana göre..kanaviçe daha büyük delikli goblen ise 1mm lik aralıklarla sık deliklere sahip ve tek yön işleniyor.Aslında yapmayı çok istediğim fakat sadece nette ve hobby evlerinde büyük delikli resim baskısı yapılmış kanaviçe yada etamin olayıyla harmanlanmış goblenler bulabiliyorumm.Bu işi göçmenler çok iyi biliyor onların anneannelerinden annelerinden kalma teknikleri,ellerinde haritaya benzer çeşitli tablo fikstürleri var.bu fikstürlerde her sayı bir rengi ifade ediyor.ve işe başladığınızdannnn sonuçlandırıncaya kadar ne ortaya cıkacak bunu kestiremiyorsunuz aynı puzzle gibi.Neyse uzatmayayım bu işle ilgilenen benim anlattığım tarzada elinde döküman bulunanlar varsa aramızda bbizlerle yada benimle paylaşırlarsa sevinirim bende şu an sadece küçüçük bir melek modeli var onu yapmakta dahi zorlanıyorum .sizlerden haber bekliyorum. hayırlı haftalar dileğiyle

goblenleri çok seviyorum ama hiç işlemedim ,arkadaşım goblen işliyor valla onun elinde görmek bile beni motive ediyor desem : )

gerçekten de goblen işlemek çok güzel arkadaşlar.
artık doktorlar bile hastalarına goblen yapmalarını öneriyorlar.
eğer goblen çeşitleri görmek isterseniz size size bildiğim bir yeri söyleyebilirim.manzara,hayvan,çiçek...ne ararsanız onu bulabilirsiniz.
goblen.com

Back
X