Köfteler Göce Köftesi

Egerian

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2010
2.614
7
116
Afyon yöresine aittir. tarifi alıntı yaptım ama normal hazırlanışıda aynısı zaten.
fotoğraflar bana aittir

Malzemeler

1 su bardağı göce (kırılmış buğday)
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
2 baş soğan
Biraz tuz, karabiber, nane, kırmızı biber
1 fincan sıvı yağ
1 bardak sıcak su
Sosu için

1 kase süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça veya 1 adet rendelenmiş domates

Yapılışı:

Göce ve düğü sıcak su ile ıslatılır. Tuz ve nane eklenerek bir müddet
dinlendirilir.Soğan rendelenerek karışıma eklenir ve özleşene kadar yoğurulur.
Karışım yuvarlanabilir hale gelip dağılmıyorsa, yoğurma işlemi bitmiştir. İki
elimiz arasında bilye büyüklüğünde yuvarlanır ve içinin de pişmesi için
ortasına bir parmağımızla bastırırız.Bu arada geniş bir kapta tuzlu su kaynatılır.
Köftelerin tamamı hazırlandıktan sonra, kaynayan tuzlu su içine ilave edilir.
Ezilmemesine dikkat ederek karıştırılır. Pişince tepsiye dökülerek üzerine
sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Salça bir miktar yağda kızdırılarak hazırlanan sos
üzerine dökülerek servis yapılır.

çok güzel görünüyor.kırılmış buğday- göce ve düğü ne onu anlamadım :44: yöreden yöreye değişiyor sanırım

Son düzenleme:
çok güzel görünüyor.kırılmış buğday- göce ve düğü ne onu anlamadım :44: yöreden yöreye değişiyor sanırım

canım göceyle düğü minik minik kırılmış buğday. köftelik bulgurlar oluyo ya onların küçüğü öyle biliyorum ben. bulguru çektiriyolar falan öyle yapılıyo

canım göceyle düğü minik minik kırılmış buğday. köftelik bulgurlar oluyo ya onların küçüğü öyle biliyorum ben. bulguru çektiriyolar falan öyle yapılıyo

bazıları simit der,bazı yörelerde de yarma diye geçer.o heralde

bizde çok yaparız.afyonlu komşularımız var onlardan aldık tarifi.çok enfes bir tattır.sarımsakla çok güzel oluyor ama .sonrası acı oluyor.

bizde çok yaparız.afyonlu komşularımız var onlardan aldık tarifi.çok enfes bir tattır.sarımsakla çok güzel oluyor ama .sonrası acı oluyor.

evet sarımsaklı olur ama okulum olduğu için sarımsak yapmamıştım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…