• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğsümde mastit oluştu

my_angel_87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
291
3
118
8 günlük bebeğim var.2 gün önce sağlık ocağında göğsümde iltihap olduğu söylendi.ve cerraha gösterdim.antibiyotik verdi kullanmaya bşladım.benim sorum şu:benim iki göğsümdede özellikle sağda çok şişkinlik var yağ bezesi gibi ve pompayla sağdıktan sonra sünen beyaz birşey çıkıyor göğüslerimden vede beyaz sıvılar akmaya başlıyor.bu iltihabın geçtiğini nasıl anlarım ne kadar sağdıktan sonra geçtiğini anlarım?vede sağdıktan sonra göğüs ucunda kabarıklık oluyor ve çok sızlıyor bebeğim özelliklede sağ göğsümden tam emmedi ve sütler birikti arada ateş gibi oluyor göğüslerim.sağlık ocağına gitmeseydim öğrenemicektim ne kadarda önemliymiş yaşayanlar beni aydınlatırsa gerçekten çok sevinirim.bebeğimi şu an emziremiyorum vede çok vicdan azabı duyuyorum mama verdiğim için ağlıyorum ne zaman geçer acaba?

canım benim de sürekli olusuyordu mastit nasıl ağrıyordu bilemezsin kayınvalidemden duyduğum bir yöntem var ve birebir canım..şimdi dediklerimi harfiyen uygula: normalde bebeğimize sağ göğsümzü verince sağa doğru tutuyoruz değil mi,hangi göğsünde mastit varsa bebeğini tersine tutacaksın,sağda varsa bebeğinin başını sola cevirerek o memeyi emmesini sağla,hatta biri tutsun bebeğini cnm bak görecen nasıl da süt fışkırıyor,ben hayretler içinde kalmıstım,hiç bir sey fayda etmemeişti,ne sıcak su kompresi ne de antibiyotik,eğer düzgün uygularsan 5 dakikada h,iç bişeyin kalmaz inan bana...

emzirebilirsin o iltihap bebeğe zarar vermiyor, doktorun söylemedi mi? emdikçe daha çabuk iyileşirsin hem.

Canim cok dikkat et.. Ben ameliyatlik oldum.. Cok feci birsey. Bir hafta hastanede yattim. Keske burda arkadasin anlattigini bilseydim bi de onu denerdim. Antibiyotik, sicak havlu bende de ise yaramadi... Cok gecmis olsun. Ama bebgini emziremedigine uzulme... Ben o halde emziriyordum, cok sanci yapiyordu ama yarari olur dediler, ama o da ise yaramadi. Sonunda iltihap koyulasti ve disa dogru beyaz bi sislik oldu,ameliyatla aldilar.

canım benim de sürekli olusuyordu mastit nasıl ağrıyordu bilemezsin kayınvalidemden duyduğum bir yöntem var ve birebir canım..şimdi dediklerimi harfiyen uygula: normalde bebeğimize sağ göğsümzü verince sağa doğru tutuyoruz değil mi,hangi göğsünde mastit varsa bebeğini tersine tutacaksın,sağda varsa bebeğinin başını sola cevirerek o memeyi emmesini sağla,hatta biri tutsun bebeğini cnm bak görecen nasıl da süt fışkırıyor,ben hayretler içinde kalmıstım,hiç bir sey fayda etmemeişti,ne sıcak su kompresi ne de antibiyotik,eğer düzgün uygularsan 5 dakikada h,iç bişeyin kalmaz inan bana...
Merhaba bana acil yardim edebilirmisiniz. Gogsumde iltihaplanma vardi 12 gun ogne kullandim sonra 5 gun antibiyotik ama gecmiyo yine sisti yine sertlesti. Sizin anlattiginiz yontem nasil emzirme teknigi koltuk alti teknigi olan mi onu denesem gecer mi. Benim her iki gogsumde de var be dis taraflarinda. Koltuk alti teknigi mi bebegin govdesi koltuk altimda mi olsun. Lutfen acil donus yapin

Normal emzirme yöntemi ama ters olacak Sol göğsü verdiğinizde bebeğin başı sola değil sağa doğru olacak. Birinin yardımı gerekli cnm ters emzirme yani

Normal emzirme yöntemi ama ters olacak Sol göğsü verdiğinizde bebeğin başı sola değil sağa doğru olacak. Birinin yardımı gerekli cnm ters emzirme yani
Tesekkur ederim donusunuz icin yaptim ama pek bi faydasi olmadi. Daha sonra dusa girdim kaynar su tuttum sagdim yine ayni. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Doktora tekrar gidip igneye tekrar basliycam yine

Sabah ilk denememde pek faydasini goremesemde uc dort kez ayni sekilde emzirdigimde faydasini gordum. Suan sislik inmeye basladi aci da azaldi. Gercekten iyiki bu bilgiyi burda paylaşmişsiniz. Keske daha once okusaymisim burayi 12 igneyi bosa yemisim. Benimle ayni durumu yasayanlara kesinlikle bu sekilde emzirmelerini oneriyorum. Iltihaplari dis taraftaysa ama cok faydasi var. Tekrar tesekkurler sizin sayenizde bu dertten kurtuldum.

Back
X