göğsümün altındaki leke ( resimli)

GiiZeeM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
293
1
96
Balıkesir
kızlar ben göğsümden aşağısını göbek bölümünü aldırmıstım cok yoktu hemde sarı sarı tuylerımdı ama kuafor onlarıda alalımmı dıyınce aldırdım sonradan pısman oldum ama ıs ısten gecmıstı eve gelınce kızardıgını fark ettım buz falan koymustum ve 2 3 gun sonra denıze gıttım halıyle guneste durdum falan bu kızarıklık gecmedı denıze gıdıncede gunden gune koyulastı 1 ayda falan anca kremlerle falan soyuldu geçti şuan hıc ız leke falan yok sormak ıstedıgım sımdı yıne aldırsam aynı yer kızarır mı leke olurmu ?

Canım özellikle yumuşak ve hassas olan yerine işlem uygulatmış hemen ardından denize gitmişsin.Güneş o kısmı yakmış ve doğal olarak iz kalmış.Öyle böyle geçti diyorsun.Yine aldırıp direkt güneş ışığına maruz kalırsan evet aynı olur.

Cildinde her türlü ağda işlemi için adetinden sonraki ilk 4 günü baz al.O zaman tüy kökleri tam açılmış oluyor ve ağda yada tüy aldırma işlemi uygulanırken canın çok yanmıyor.Artı kıllar tümden ve kırılmadan dipten çıkıyor.Çıkma süresi adet öncesinde yapılan işlemden çok daha fazla oluyor.Arada 15 gün oynuyor.
Ve bu tür işlemler yaptırdıktan sonra benim kuaförüm mutlaka tuzlu su sürüp bekletiyor.Öyle canım çok yanar acır diye düşünme alındığı kadar bile acımıyor.
Bu tuzlu su sürme işlemini ben sadece yüzüme yaptırıyorum.Kalan işlemlerimi kendim yapıyorum.Çok mecbur kalmadığın sürece tüy aldırma işleminden sonra ki 10 gün direkt güneş ışığından korun mecbursan yüksek koruma faktörlü ürünler tavsiye ederim.Ama en sağlıklısı kimyasaldan uzak durup 10 gün boyunca zorunluluğun yoksa güneşsiz zamanları tercih et dışarı çıkmak için.

Unutmadan o bölgendeki tüyleri koyu değilse vede aşırı uzun değilse neden aldırıyorsun ki.Aldırdıkça kalınlaşır ve koyulaşır.

seyrencim merhaba:)))
tuzlu su burda ne işe yarıyor merak ettim ben evde kendim hallediyorum
neye iyi geliyor nasıl yapılıyor yazarsan bende bi denerim
ama aklıma takıldı ciltte kızarıklık olmazmı
bide hangi bölgeye ne kadar tuz ne kadar su ne kadar bekletilecek yazarsan sevinirim arkadaşım

Son düzenleme:
Annem hep kolonya surer.simdi hic tuyu yok diyebilirim:) kolonya tuy koklerini zayiflatiomus:) bilginize kizlar:) sanirim tuzlu su da ayni ise yariyo

tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım ewet cok yoktu sarıydı ama aldırınca cıkınca tekrar aldırmıstım ve denıze gıtmıstım bunu bılmıyordum canım adetten 4 gun sonra alınca daha geç çıktığını :) şuan hastayım bitince giderim bende canım bu tuzlu suyu agdadan hemen sonramı yapıyosun peki böyle sürünce haşlamıyomu daha fazla kızarmazmı ?

Canım merhaba,

Tuzlu su tenin kabarmasını su toplamasını kızarıklığı önlüyor ve hani yaraya tuz basmak var ya onun gibi tahriş olmasını önleyerek işlem uygulanan kısmı bir nevi pişiriyor.
Canım ağdanı yaptıktan sonra koltuk altı göğüs altı bacak yüz gibi bölgelere uygularsın.Çünkü oralar güneş ışığı alan kısımlardır.
Özel bölgeye böyle birşey yapmana gerek yok.Kıl dönmesi gibi durumlar oluyorsa ağdayı tüylerin çıkış yönünün tersinde yapıştırıp çıkış yönüne doğru yaparsan bundan da kurtulabilirsin.Kuaförler malesef ben hamile iken 2 defa gittim kolaylarına geldğinden işlemi tam tersi yapıyorlar batıklar oluşuyor.
Yapabiliyorsanız evde ve regl döneminden sonra yaparsanız hem acı azalır hemde bilinçli yaptığından batık gibi sorunlarla karşılamşman en aza iner.

Tuzlu susu nasıl yapacaksın bölge geniş alan ise 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı mümkünse turşuluk iri tuz karıştırıp işlem yapılan bölgelere uygulayabilirisn.Yaklaşık 15-20 dk kadar kalabilir.
Sonra yıkayabilirsin.Ağda sonu direk duru su ile yıkarsan kabarma daha çok oluyor.

Önemli değil canım faydalı olursa ne mutlu bize.
Tüylerin sarı ve çok uzun değillerse aldırmanı tavsiye etmem.Çünkü ilerleyen zamanda hem sıklaşıyor hemde koyulaşıyor.
Evet adetten sonra tüy alma işlemi yapılırsa hem canın çok yanmaz hemde tüyler daha uzun sürede çıkarlar.

Tuzlu suyu evet ağdadan hemen sonra yapacaksın tenini duru su ile yıkamadan direkt tuzlu su kompresi yapman lazım.
Bunu pamuk yardımı ile yapabilirsin.
Haşlanmıyor canım zaten ağda yeterince seni kızartmış oluyor.Evet biraz yanma falan olur ama abartılacak kadar değildir hani.
Ve özellikle yüz kol göğüs altı göbek gibi kısımlara ağda uygulanmışsa mutlaka güneşten kaçmak lazım.
Neden kaçıyoruz güneşten.Tüylerin alındığı bölgenin dokusu o an bozulmuş renk açılmış ve kırmızılık ortaya çıkmıştır.Güneş bu kısmı daha çabuk yakar ve lekelenmeler oluşur.İşte tuzlu su bu kızarıklığı yakıtığından güneş lekesini bir nebze önlemiş oluyor.

cevabin icin saol canim
ben agdayi sadece ozel bolgeme uyguluyorum
ordada batik yok
zaten gunese de cikmiyorum
benim bi sorum daha olucak canim yaaa
bacaklarimda epilator kullaniyorum
cok fazla batik var bacaklarimda
tuzlu su epilator kullandiktan sonrada iyi gelir mi acaba
yoksa sadece agda kullanmak mi gerek li
cok sordum biliyorum canim opuyorum

Batık bazen ten bazende bu tür uygulamalaz sonucunda ortaya cıkar canım tuzlu su iyi gelebilir ama tamamen önlemez,eger agda yapıyorsan yukarıda bahsettigim gibi bacaklarınada agda yap yada epilatör ıle aldırsan her dusa gırdıgınde bacaklarına kese yap ki ölü deriler üzerinden kalkıp tüyler deri altında kalmasın
ama en güzeli tüylerin çıkışının tersine agdayı yapıştırıp cıkısına dogru cekmek
Cok soru sorman önemli degil biliyorsak cevaplarız gülüm sıkıntı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…