Göğüs ucu sorunlarım, misafir ağırlama, sütyen giyemiyorum

Zeytin_zey

Eren ❤️
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
3.004
3.104
63
32
Kızlar , 1 ay oldu oğlum doğalı.

Bu süreçte emzirme konusunda sorunlar yaşadım. 3 defa süt kanallarım tıkandı , sıcak duşla masajla açana kadar zorluklar çektim Mastit olmayayım diye.
Özellikle bir göğüs ucum diğer göğüs ucuma göre çok sorun yaratıyor bana. Hep daha fazla sızlıyor. Ya da ucunda daha fazla sıkıntı çekiyorum.
bir de doğumdan sonra sütyen giyemez oldum. İlk 20 gün full göğüs kalkanı kullandım sütyenin içine o rahatlatıyordu, ama sonra göğsümdeki kahverengi kısım iyice büyüdü ve kalkanın içine sığmamaya ve daha da rahatsızlık hissine sebep oldu. Ki zaten ben de habire kalkanı takıp dolaşmaktan yorulmuştum, çok konforlu değildi. Sadece rahatlatıyordu.

Sonraki süreçte direkt sütyen giyinemez oldum. Dışarı çıkınca mecbur giymem gerekince içine ped koydum. Ama pedde de rahatsızlık hissi, hatta ped koyduğum günlerde tıkanıklıklar yaşadım. Ya da yara gibi şeyler. Muhtemelen hava almayınca azıyor.

Evde pamuklu penye tarzı şeyler giyiniyorum, tahriş etmiyor bu sayede. Bu arada birkaç beden büyük sporcu geniş sütyenlerden de aldım onlarda da aynı şekilde sorun yaşıyorum.

Şimdi size sorum şu, biz eşimin ailesinden uzak bi şehirde yaşıyoruz. 1 haftalığına bize gelecekler, torunlarını görmeye. Eşimin annesi neyse de, babası ve erkek kardeşi de geliyor. Ee haliyle evde illa yanlarına çıkacağım oturacağım, yani sütyen giyersem iyice göğüs ucumdan yana sorun yaşamaktan korkuyorum :/ 2 ay sonra işe başlayacağım o zamanlar gelince de aynı sorunlarım devam edecek mi kara kara düşünüyorum. Bana tavsiyeleriniz varsa açığım

Eşinin ailesi gelince sutyen giyme ya da havalar soğuyor sweat ile dolaş, bebekler zaten bizim kadar sıcağı sevmiyor evi de hafif serin tutarsınız. 2 ay sonra sorununuz kalmaz diye düşünüyorum, benim ve çevremdeki kişilerin düzenli emzirme sonrası 1 ay içerisinde geçti sizinki uzun sürüyor olsa bile 2 aya geçer diye düşünüyorum. Bebeğinizi sağlıkla mutlulukla büyütün

Aşkım benim kaynanam bana doğumdan sonra sütyen giyilmez dediğin de çok kızmıştım ama iyiki de giymemişim demek ki sebebi buymuş aşkım hâliyle emziriyorsun yarım atlet al ben öyle yapmıştım emzirmeyi birakana kadar sütyen e elveda dedim çünkü sütyeni giydiğim zaman benim de ağrılarım şişmelerim oluyor du göğüs pedi koy yarım atlet e hayat kurtarıcı birde lansolin göğüs ucu krem kullan yaralarına çok iyi gelecektir
Unutmadan emzirdin zaman sürekli bir memeni verme ben mememin boşaldığını hissedince diğer mememi verdim oda boşalınca saten çocuk doymuş oluyor çok geçmiş olsun

Geçen sene bu zamanlarda doğurdum. 2 ay sabahtan geceye kadar evdelerdi hep birlikte. Pamuklu emzirme sütyeni aldım. Dolgusuz. Kp yokken açıyordum uçlarını. Çok zordu.

Emzirmiyorsanız krem sürün hava alsınlar. Giymeyin. Zaten 1 aylık. Ayrılmayın yanından. Emzirin uyutun. Uyanıklık süresi en fazla 1 saat falan olmuyor muydu zaten? Çocuğun yanında kalın.

Ben zaten doğumdan öncede kendi meme ucuna kendim dokunamiyordum huylaniyordum bebek emince dhaada hassas oldu Sırf bu yüzden gümüş kapakgi 6. Aya kadar kullandım. Gümüş kapağın içinde rahat hissediyordum. Sütyen rahatsiz ediyordu emzirme atleti kullandım. Misafirler geldiğinde rahat sweetler gidebilirsiniz belli olmaz .

Yanlarında çok uzun oturmak zorunda değilsiniz sonuçta bebeğinizle ilgilenmeniz gerekiyor. Yanlarındayken de bol sweatshirt tarzında giyinebilirsiniz. Belki biraz belli olabilir ama lohusa kadını kimse sütyen takmamış diye ayıplamaz. Memelerimizi artık meme değil de biberon gibi düşünebilirsiniz

Kızlar sanıyordum ki bi tek ben bunu yaşıyorum tek olmadığıma sevindim

Bir de size şunu sormak istiyorum , bir göğsüm diğerine göre daha fazla doluyor , bu daha fazla dolan bebeğimin daha fazla kalmak istediği göğsüm. Ama sürekli sorun çıkaran da aynı göğsüm. Sürekli doluyor şişiyor , geceleri uzun süre emzirmezsem sabah bir tarafında tıkanıklık varmış gibi sertlik oluyor.

Günde 3 kere, iki göğüsten 10 dakika şeklinde sağım yapıyorum. Fazlaya kaçmamayayım diye. Diğer göğsüm hem daha yumuşak , hem süt çok daha rahat geliyor, hem de hiç sertleşmiyor. İki göğsümü birbirine nasıl eşitlerim ya

Doğuda yaşıyoruz ve garip bi şekilde gündüzleri hala çok sıcak, gece soğuk oluyor fjfjjf
Artık bi çözüm bulacağım

Evet , sanırım ben göğüslerimin hala bana ait olduğunu düşünüyordum

Ay umarım geçer kuzum yaa, geçmesini çok çok istiyorum

Emzirme ve yaralar hakkında bir bilgim yok da lohusasınız,misafirlerin yanında uzun uzun oturmanıza gerek yok.

Ben de sütyen giyemedim,uzun süre askılı gecelik ve polar sabahlık giydim.

Allahım yaralarınıza şifa bebeğinizi analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Çok teşekkür ederim , zaten istesem de o kadar oturamam doğru diyorsunuz

Sorununuzun tek cozumu gogus kalkani, konforsuzda olsa tek cozum bu.

Gogus kalkanini takmadan evvel lansinoh'nun gogus ucu merhemini surun ki iyilesme baslasin, merhem varken emzirebilirsiniz bu arada.

Ortalama 3,5-4 aylıkken memeler terbiye oldugunda bu sorunlar ortadan kalkacak rahat olun.

Sağmamanız lazım demekki var sütünüz. Hatta çoğaltmış olabilirsiniz. O yüzden mastitleşme oluyor olabilir. Tam boşaltamadığında . Bebeğin yönünü değiştirin emzirirken uzun kalmasını istediğiniz göğsünüzde. Çaprazlama tutun. İşe yaramıyor pek ama.

Bir de sürekli aynı göğüste mastitleşme oluyordu bende de. Yer yapıyormuş oraya. Sonra blok emzirmeyle o sorunu diğer memeye geçirdim. Aylardır o süt incisi oluyor ya da sertleşiyor bir kısmı.

Tazyik oluşturursunuz sağmayın çok meme reddine dönüşmesin.

ben kışın doğum yaptığım için sweat giyiyordum. 3.aya kadar da hiçbir türlü sütyen giymedim. emzirme atleti üzerine sweat giydim

Aşkım dediğim gibi o çok dolan göğüsünü iyice boşalt rahatlayana kadar kendin sağlarken de masaj yaparak boşalt aynı sorunu memeyi bırakma dönemin de de yaşadım masaj yaparak boşaltım yapmak çok iyi geldi göğüsme

Canım benimde büyük oğlumda çok acıyordu ilk günler göğüs ucum. Sonra 2 farklı Dr meme ucuna yeşil batikon sür acısını anında iyi geliyor. Hem bebeğin ağzına pamukcuk çıkarsa onada iyi geliyor dedi. Mesela emzirdikten sonra batikon sürüyordum diğer emzirmede diğer memeyi veriyordum yani üstünden en az 4 saat geçmiş oluyordu böylelikle uçuyordu bebeğin ağzı yeşil olabilir hiç zararli değil demişti. Bende öyle yapmıştım. Göğüs ucu acisinida anında iyileştirdi. Bebeğine vermeye korkuyorsan. Sadece göğüs ucu ağrın içinde yapabilirsin. Emzirmeden önce iyice yikarsan geçer zaten. Bunda da yapıyorum iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…