Merhaba. Ben de bir çok şey denedim fakat aylarca emzirme yaralarıyla yaşamak zorunda kaldım, 6. ay civarı hafifledi. Şu an bebeğim 22 aylık hala ağrım var, çünkü çok sık emmek istiyor. Anlayacağınız bebeğinizin emme araları açıldıkça siz de rahatlayacaksınız.
Benim bu mesajı asıl yazma sebebim sütünüzün çokluğu oldu. Öncelikle memelerin terbiye olması denen bir şey var, o zamana kadar süt bebeğin ihtiyaç duyduğu miktar netleşene kadar biraz kontrolsüzce üretiliyor, emzirirken de bu yüzden akıyor. Fazla miktarda olduğu için de akıyor elbette. Yalnız fazla süt, bebeğin sürekli sütün önden gelen sulu kısmını emip yağlı kısma geçemeden doyması anlamına geleceği için bebek çok çabuk acıkır, gazı çok olur, ön sütle beslenmeye devam ettiğinde kakası yeşil, mukuslu hatta kanlı olabilir. Bebeğin ön sütle beslenmemesi için her emzirmeye son emzirilen memeden başlanır. Bebek ikinci emmede de aynı memeyi boşaltamıyorsa sütünüz gerçekten çoktur. Memenin boşalması bebeğin 3 kez emip bir kez yutkunması demektir. Sütünüzün çok geldiğinden şüphe duyarsanız sütün rengi şeffaftan bulanığa dönene kadar sağıp atın, ardından bebeği emzirin. Ben 6 ay bu şekilde emzirdikten sonra sütüm tam bebeğime yetecek kadar gelmeye başladı.