Görünümü ve tadıyla enfes bi tatlı mutlaka deneyin
MALZEMELER
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
ŞERBET
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
Bir dilim limon
1.Şerbeti için su limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
2.Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
3.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Pişince fırından alıp ters cevirerek başka bir tepsiye çıkartın üzerine soğuk şerbeti dökün 15-20 dk bekletin.Bir bardak kenarı ile daireler çıkartın.
4.Kalan hamurları kakao ve hindistan cevizi ilave edip karıştırın.İsterseniz elinizle küçük parçalar alıp köfte şekli verin ben kalıp kullandım tatlıların üzerine yerleştirin.
5.Üzerini krem şanti, kaymak, meyve şekerleri ile süsleyin. Afiyet Olsun...
MALZEMELER
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
ŞERBET
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
Bir dilim limon
1.Şerbeti için su limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
2.Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
3.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Pişince fırından alıp ters cevirerek başka bir tepsiye çıkartın üzerine soğuk şerbeti dökün 15-20 dk bekletin.Bir bardak kenarı ile daireler çıkartın.
4.Kalan hamurları kakao ve hindistan cevizi ilave edip karıştırın.İsterseniz elinizle küçük parçalar alıp köfte şekli verin ben kalıp kullandım tatlıların üzerine yerleştirin.
5.Üzerini krem şanti, kaymak, meyve şekerleri ile süsleyin. Afiyet Olsun...