Golden retriver köpeğimi vermek istiyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dreamangel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

dreamangel

Ziyaretçi
nasıl yapsam bilemedim
açacağım bu topic kurallara uygun değilse kusura bakmayın
ama en güvendiğim siteye ilan vermek istedim

eve geldiğinde kız sandığım(aldığım petshoptanda öyle demişlerdi gerçi :)) ama büyüdükçe pipisi olduğunu fark ettiğim canım dostumu satmak zorundayım
ailemin yanına taşınmak zorunda kalıcam ve annem kesinlikle köpek istemiyor evde
golden retriver 3 aylık 15.12.2008 doğumlu
parazit aşıları yapılmış

mümkünse egeden,ama ona gerçekten bakabilecek bir aile arıyorum...
vereceğim kişinin ona kötü davranacağını düşünmekten günlerdir uyuyamıyorum
lütfen gerçekten bakabilecekseniz,bir hevesle alıp sokağa atmayacaksanız bana ulaşın...

Keşke hiç almasaydın bi hayvan alırken bunları düşünmek gerek bence bi anlık hevese aldanıp onlarca para döküp sonra hayvanları terkediyorlar bide onu düşünsenize size ne kadar alışmıştır ne kadar ağlıcak sizden ayrıldığı için ben çok sinirleniyorum kabullenemiyorum hamileyim kedimi köpeğimi vermek zorundayım öğrenciyim okulum bitti ailemin yanına gidicem hayvan istemiyor tüyleri dökülüyor annem istemiyor günde 100lerce bu lafları duyuyorum ama bunun önüne geçemiyoruz maalesef umarım bebeğin şansı bol olur hiç ayrılmayacak birine gider

keşke hıc almasaydın ...

ne kdra satmayı dusunuyorsun ??

nasıl yapsam bilemedim
açacağım bu topic kurallara uygun değilse kusura bakmayın
ama en güvendiğim siteye ilan vermek istedim

eve geldiğinde kız sandığım(aldığım petshoptanda öyle demişlerdi gerçi :)) ama büyüdükçe pipisi olduğunu fark ettiğim canım dostumu satmak zorundayım
ailemin yanına taşınmak zorunda kalıcam ve annem kesinlikle köpek istemiyor evde
golden retriver 3 aylık 15.12.2008 doğumlu
parazit aşıları yapılmış

mümkünse egeden,ama ona gerçekten bakabilecek bir aile arıyorum...
vereceğim kişinin ona kötü davranacağını düşünmekten günlerdir uyuyamıyorum
lütfen gerçekten bakabilecekseniz,bir hevesle alıp sokağa atmayacaksanız bana ulaşın...

İnsan dostunu satabilir mi?
Allahtan daha yavru, çok alışmamıştır size...İnşallah sizden daha iyi bir dost bulur kendine.

Keşke hiç almasaydın bi hayvan alırken bunları düşünmek gerek bence bi anlık hevese aldanıp onlarca para döküp sonra hayvanları terkediyorlar bide onu düşünsenize size ne kadar alışmıştır ne kadar ağlıcak sizden ayrıldığı için ben çok sinirleniyorum kabullenemiyorum hamileyim kedimi köpeğimi vermek zorundayım öğrenciyim okulum bitti ailemin yanına gidicem hayvan istemiyor tüyleri dökülüyor annem istemiyor günde 100lerce bu lafları duyuyorum ama bunun önüne geçemiyoruz maalesef umarım bebeğin şansı bol olur hiç ayrılmayacak birine gider

Daha öncelerde bu tür bir örnek yaşandı burda aynı sizin yazdıklarınızı yamıştım sonra beni saygısız ilan ettiler. Hatta kimileri kendilerine demediğimi bırakmadığımı söyledi.

Bu başlığıda görünce düşüncelerimi yazmayıp susmuştum ama yazınızı görünce içim rahatladı demek bir tek ben değilmişim böyle düşünena.s.

şimdi siz onu satıyor musunuz yoksa iyi bakabilecek birine vermek mi istiyorsunuz? çok değerli bir hayvan ve çokta evcimendir. umarım ona iyi bakacak bir aileye denk gelir..
bende şikayet üzerine danua cinsi köpeğimden ayrılmıştım hala içimde yaradır:çok üzgünüm:

eşim kabul etse hemen alırdım ama huysuz eşim inş güvende ve mutlu olabileceği bir yuva bulabilirsiniz

Daha öncelerde bu tür bir örnek yaşandı burda aynı sizin yazdıklarınızı yamıştım sonra beni saygısız ilan ettiler. Hatta kimileri kendilerine demediğimi bırakmadığımı söyledi.

Bu başlığıda görünce düşüncelerimi yazmayıp susmuştum ama yazınızı görünce içim rahatladı demek bir tek ben değilmişim böyle düşünena.s.

Nevbahar maalesef ben dayanamıorum içimde tutamıyorum çok sinirleniyorum böyle vakalara benimde canımdan çok sevdiğim bir kedim var ona bişey olacak diye ödüm patlıyor ve bazı insanlar onları hiç düşünmeden satabiliyor ayrılabiliyor can dostlarından.Mücadele bile etmediklerine inanıyorum çünkü ben çok savaştım düşüncelerimiz birmiş beni mutlu ettin.Şeniz

bence satma:1no2:, anneni ikna etmeyi dene, en azından buyuyene kadar kalsın büyüyünce kulube tarzı birsey yaparsınız orada kalır hic olmazsa yanında olur yine.. eger resimdekiyse yavrummmmmmmmm kıyamam cok seker bişiiiii :emir_bebek:

duygularima tercüman olmussunuz .... a.s.

Kız sanarak almanız bile benim için yeterli.. Öyle belli ki geçici bir hevesle alınmış olduğu.. Bu balık değil ki; köpek.. Cinsiyetinin ne olduğunu anlamak için ilk doğduğunda bile bakmak yeterli..

Belli ki; cinsiyetini fark edebilme yetiniz bile yokmuş alırken..

Gelelim cinsine.. Retriever (golden ve labrador) en hassas kişilikteki köpeklerdir. Bırakın terk edilmeyi, uzun bir süre yalnız bırakılmaya bile tahamülleri yoktur. Öğrencisiniz, okul, eğlence vs.. O bebeğin yalnız zamanları da çoktur düşündüğüm kadarıyla..

Sorular sormalıydınız kendinize..

1- Ben köpek besleyebilecek bir yapıda mıyım?
2- Ona yeterli zamanı ayırabilir miyim?
3- Benim koşullarıma en uygun olan köpek cinsi nedir?
4- Hayat koşullarım bir köpeğin bakımını (manevi ve maddi) üstlenecek yeterlikte mi?

Bir Retriever, terk edilmenin psikolojisini hayatı boyunca atamaz. Bunu unutmayın. ınsanlarla olan güven zincirini bozmak, size ait bir sorumluluk olacaktır.

Geçici mekanlar, geçici hevesler, gündemden inmeyen para merakı.. ışte insan.

Allah, hayvanları böyle insanlardan uzak tutsun. Amin.

Bebeğe, fazla büyümeden sorumlu bir sahip, size de iyi uykular (!) dilerim..

hayvanların hala insanlara hizmet için varolduğunu sanan zihniyet yüzünden oluyor bunlar.

hayvanlar bizim heveslerimizi,geçici can sıkıntılarımızı ve anlık depresyonlarımızı başımızdan uzaklaştırmak için geçici zamanlarda gönül eylebileceğimizi sandığımız varlıklar değiller.

köpeğinizden nasıl ayrılacaksınız onunla arkadaşlığınız can yoldaşlığınız buraya kadar mı?annenizi ikna edebilirsiniz hem büyüyünce kulübesinde de yaşayabilir.

ama sanırım sizin artık onunla uğraşmaya(!) niyetiniz yok umarım kendisini bir evcil hayvandan çok arkadaş gibi sevebileceği bir aile bulur kendisine.

hevesleriniz uğruna bu mükemmel canlıların tüm hayatlarını etkileyecek kararlar vermezsiniz siz de umarım

Merak ediyorum ben düşüncemi bu şekilde belirttiğimde beni saygısızlıkla suçlayanlar şimdi neden susuyorlar kendi arkadaşları olduğu için mi.

Konuya gelince olan olmuş keşke hiç almasaymışsınız, bari tamamen emin olacağınız bir yere verinde yavrucak devamlı el değiştirmesin.

Merak ediyorum ben düşüncemi bu şekilde belirttiğimde beni saygısızlıkla suçlayanlar şimdi neden susuyorlar kendi arkadaşları olduğu için mi.

Konuya gelince olan olmuş keşke hiç almasaymışsınız, bari tamamen emin olacağınız bir yere verinde yavrucak devamlı el değiştirmesin.

Nevbahar sen canını sıkma, seni saygısızlıkla suçlayanlar kim bilmiyorum ama, insan önce dönüp bir kendine bakmalı.Ayrıca düşünülmeden alınmış, sonrada satılmak istenilen yavrunun hakkını aramak saygısızlık değildir bence.Sana bu konuda "saygısız" sıfatını yakıştıranlar asıl saygızlık yapanlardır...
Birşey daha eklicem konuya ilişkin; Neden satacaksın? ıyi bakılacağına emin olduktan sonra ücretsiz vermez misin?
Gerçi bunu dediğim her insan şöyle der hep " BUGÜN KÖPEĞı ALMAK ıÇıN PARA ÖDEMEYEN, YARIN ÖBÜR GÜN MASRAFLARINI HıÇ KARŞILAYAMAZ"
Sanırım siz de bu köpeği alırken para ödemişsiniz, ama....Şimdi veriyorsun, pardon satıyorsunuz.Ya ben hem sinirleniyorum hem üzülüyorum böyle konulara.:oklava:

en alttaki alıntıda azelya55 yazmış zaten yazılması gerekeni bu konuyla ilgili tekrarlamayacağım, sen de kendini bilmezler var ise, kafana takma :mymeka: torunlarınla ilgilen :dilcikar:

Nevbahar maalesef ben dayanamıorum içimde tutamıyorum çok sinirleniyorum böyle vakalara benimde canımdan çok sevdiğim bir kedim var ona bişey olacak diye ödüm patlıyor ve bazı insanlar onları hiç düşünmeden satabiliyor ayrılabiliyor can dostlarından.Mücadele bile etmediklerine inanıyorum çünkü ben çok savaştım düşüncelerimiz birmiş beni mutlu ettin.Şeniz

İnsanlar, belki de özellikle Türkler, yaptıklarının sonuçlarını bir an bile düşünmediğinden gelmiyor mu başımıza her türlü bela? Trafik kazalarından türlü hastalıklara, terk edilen hayvanlardan, çocuklardan... zamanında paraya para demezken bir lokma ekmeğe muhtç kalanlara kadar...

Kız sanarak almanız bile benim için yeterli.. Öyle belli ki geçici bir hevesle alınmış olduğu.. Bu balık değil ki; köpek.. Cinsiyetinin ne olduğunu anlamak için ilk doğduğunda bile bakmak yeterli..

Belli ki; cinsiyetini fark edebilme yetiniz bile yokmuş alırken..

Gelelim cinsine.. Retriever (golden ve labrador) en hassas kişilikteki köpeklerdir. Bırakın terk edilmeyi, uzun bir süre yalnız bırakılmaya bile tahamülleri yoktur. Öğrencisiniz, okul, eğlence vs.. O bebeğin yalnız zamanları da çoktur düşündüğüm kadarıyla..

Sorular sormalıydınız kendinize..

1- Ben köpek besleyebilecek bir yapıda mıyım?
2- Ona yeterli zamanı ayırabilir miyim?
3- Benim koşullarıma en uygun olan köpek cinsi nedir?
4- Hayat koşullarım bir köpeğin bakımını (manevi ve maddi) üstlenecek yeterlikte mi?

Bir Retriever, terk edilmenin psikolojisini hayatı boyunca atamaz. Bunu unutmayın. İnsanlarla olan güven zincirini bozmak, size ait bir sorumluluk olacaktır.

Geçici mekanlar, geçici hevesler, gündemden inmeyen para merakı.. İşte insan.

Allah, hayvanları böyle insanlardan uzak tutsun. Amin.

Bebeğe, fazla büyümeden sorumlu bir sahip, size de iyi uykular (!) dilerim..

klavyene sağlık püsküütüm :1closedeyes:

Nevbahar sen canını sıkma, seni saygısızlıkla suçlayanlar kim bilmiyorum ama, insan önce dönüp bir kendine bakmalı.Ayrıca düşünülmeden alınmış, sonrada satılmak istenilen yavrunun hakkını aramak saygısızlık değildir bence.Sana bu konuda "saygısız" sıfatını yakıştıranlar asıl saygızlık yapanlardır...
Birşey daha eklicem konuya ilişkin; Neden satacaksın? İyi bakılacağına emin olduktan sonra ücretsiz vermez misin?
Gerçi bunu dediğim her insan şöyle der hep " BUGÜN KÖPEĞİ ALMAK İÇİN PARA ÖDEMEYEN, YARIN ÖBÜR GÜN MASRAFLARINI HİÇ KARŞILAYAMAZ"
Sanırım siz de bu köpeği alırken para ödemişsiniz, ama....Şimdi veriyorsun, pardon satıyorsunuz.Ya ben hem sinirleniyorum hem üzülüyorum böyle konulara.:oklava:

Sevgi kelimesini kullanamıyorum böyle durumlarda... Bence çocuktan farkı yok (hoş ben tercih ederim çocuğa o ayrı konu). Buradaki tepkileri haksız bulanlar acaba biri kalkıp, bakamıyorum, çocuğumu satıyorum dediğinde de aynı şekilde mi karşılarlar?

yazdıklarınızı çok üzülerek okudum :tomato:
tek sebep var bu konuda beni tanımıyor olmak

bugüne kadar beslediğim tüm dostlarımdan ayrılma sebebim ölüm oldu..bazısı çok erken veda etti bazısı yaşayamaz denecek kadar uzun yaşad..
ölümlerine üzüldüm elbet..arkasından çok ağladığım bir kedim oldu,tek tesellim gidenlerin ardından,yaşayabilecekleri en güzel şekilde yaşadılar..

mama alıp koymak bir hayvana bakmak değil..bunun çok iyi farkındayım..
ve ben yeni dostumu yine en güzel şekilde hayatın geçirebilmesi için aldım yanıma...imkanım olsa da tüm kafestekileri kurtarabilsem...

Neyse fazla da uzatmayayım...Annemi yumuşattım gibi görünüyor,kararlı ve kesin tavrım sayesinde sanırım..o yoksa ben yokum gelmiyorum tarzı söylemlerim işe yaradı :delphin:

çok mutluyum,ama dediğim gibi tanımadan yaptığınız önyargılarla dolu sohbetler canımı yaktı...
haklısınız da ne kadar çok hayvan sırf merak ve keyif için alınıp sokaklara bırakılıyor,sokakta yaşayacak güçleri olmadığı halde..

kucağımda uyuyan bu şırnaşık şeyi çok seviyorum,ve biliyorum ki o da beni çok seviyor...
ayrılma ihtimalimizde bile onun üzüntüsünü düşünmekten kahroldum..neyseki o günler geride kaldı..

cinsiyet olayına gelince veteriner dişi bu derse siz neye inanırdınız?
kedi çok besledim ama ilk köpeğim ve her cinsiyetinin sorana dişi ama pipisi var erkek kesin diyerek cevap verdim bunca zaman...

ben kendimi,niyetimi ve ona gösterdiğim özeni bilerek her şeye cevap verebilirim..içim çok rahat..sevginin en büyük göstergesinin özveri olduğuna inanıyorum,ve ben onun için şu ana kadar çok şeyden vazgeçtim..

herkese iyi günler diliyorum :1rolleyes:

Veterinerimi değiştiririm..
Kendi adıma kızdığım konu; SATMA fikrindi.
Çok şükür anneni ikna edebilmişsin ki isteyen insan bunu gayet tabi becerebilir...
Sevindim adınıza...inşallah kararınız son kararınız olur...

Son düzenleme:

Veterinere değil kendi bilgime inanırım sengözlerimebaksanab
Kendi adıma kızdığım konu; SATMA fikrindi.
Çok şükür anneni ikna edebilmişsin ki isteyen insan bunu gayet tabi becerebilir...
Sevindim adınıza...inşallah kararınız son kararınız olur...

çok kötü ve düşünmeden yapılmış bir karardı
bana çok bağlanmasını istemedim
arkadaşlarım "saçmalama satılır mı,biz bakarız annen de alışır görünce benimser" deyince sevinçten nasıl ağladığımı bir ben biliyorum bir de onlar..

öğrencisin ne işine köpek diyen arkadaşlar işte yine tanımamazlıktan kaynaklanan sorun...
öğrenciyim gencim ama sürekli sokakta sürtücem diye bir sart yok
dışarı köpüşüm olmadan çıkmıyorum zaten,bir yere gidecek olsam eve uğrıyıp onu alıyım geliyim düşüncesi geliyor ve uyguluyorum..ay kaldığımız tek zaman haftalık 24 saatlik ders saatlerim...günlük 3-4 saat..ki ben o saatlerde uyuduğuna eminim..eve her gelişimde süzgün süzgün karşılıyor beni paşam kaydirigubbakcemile3

ilginize,şıpsevdilere verdiğiniz tepkiden dolayı tebrik etmek de sart oldu

çok sevindim umarım bir daha bu şekilde bir çözüm yolunu aklınızdan bile geçirmezsiniz.

adı ne peki bu şirin oğlanın?:asigim:

Sevindim kalmasına ikna ettiğinize yoksa sizi arardı özlerdi çünkü.

ıyi sağlıklı ve mutlu ömürler dilerim o tatlıcıkla

Back
X