Gonal f kullananlar

Kelebekaysee

Sabrın sonu selamettir İNŞAALLAH 🙏🏻💕
Kayıtlı Üye
12 Mart 2019
1.914
1.015
133
Bu ay gonal f kullandım sonra çatlatma iğnesini vurdum ama malesef adet oldum hatta beş gün erken oldum. Bu yolla hamile kalan oldu mu ve kaçıncı ayda hamile kaldınız . Ayrıca bende insülin direnci var glifor kullanıyorum. Tüm değerlerim normal ,rahim filmi temiz ve eşimdede sıkıntı Yok .neden olmuyor artık 😟😟😟😟

Canım senin sorunun insülin direnci. Bütün değerlerinin normal olsa da sadece insülin direnci bile gebeliğe engel olabilir. Ancak bu direnci birkaç ay içerisinde kırmak mümkün. Canan Karatay'ın 'Karatay Diyeti ile Yaşam Boyu Sağlık' kitabını okumanı öneririm. Orada neden hamile kalamadığını ve neler yapman gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlayacaksın zaten. Bir de doktorların bakmadığı pek çok değer oluyor. Mesela D vitamini, B 12 vitamini, Folik asit, Demir vs... bunlar da üremede etkili. Kitabı okursan ne demek istediğimi anlarsın. Konu çok uzun olduğu için kitabı okuman daha kesin çözüm olur diye düşünüyorum.

Canım senin sorunun insülin direnci. Bütün değerlerinin normal olsa da sadece insülin direnci bile gebeliğe engel olabilir. Ancak bu direnci birkaç ay içerisinde kırmak mümkün. Canan Karatay'ın 'Karatay Diyeti ile Yaşam Boyu Sağlık' kitabını okumanı öneririm. Orada neden hamile kalamadığını ve neler yapman gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlayacaksın zaten. Bir de doktorların bakmadığı pek çok değer oluyor. Mesela D vitamini, B 12 vitamini, Folik asit, Demir vs... bunlar da üremede etkili. Kitabı okursan ne demek istediğimi anlarsın. Konu çok uzun olduğu için kitabı okuman daha kesin çözüm olur diye düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim canım

Ama bnm insülin direncim normalin biraz üstünde.yani çok yüksek değil

Ama bnm insülin direncim normalin biraz üstünde.yani çok yüksek değil
Doktorlarin insülin direnci hesabına göre benik hiç insülin direncim olmaması lazım ama canan karatayın verdiği ölçüye göre bebde de insülin direnci var ve ben onu kırmaya başladim. Faydasını da vücudumda hissesiyorum. 12 saatlik açlık insülin değeri 5'in üzerindeyse sorun var demektir.

Back
X