gönül yorgunluğu

hayatckozor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
169
88
48
Sürekli içim ağrıyor. Günlerim verimsiz geçiyor. Huzursuzum dışarıya çıkasım gelmiyor, ne yapmalıyım

Sürekli içim ağrıyor. Günlerim verimsiz geçiyor. Huzursuzum dışarıya çıkasım gelmiyor, ne yapmalıyım
İşe girmek sizi iyi hissettirebilir. Mecburen sosyalleşmek zorunda olursunuz, karamsar şeyler düşünmeye vaktiniz kalmaz.

Son düzenleme:
Iki cümleden nasil yardimci olabiliriz anlayamadim, icim agriyor derken?
Biraz daha anlasilir ve detayli yazmaniz gerek ki yardimci olsunlar.

Iki cümleden nasil yardimci olabiliriz anlayamadim, icim agriyor derken?
Biraz daha anlasilir ve detayli yazmaniz gerek ki yardimci olsunlar.
hiçbir şarkı sarmıyor film dizi izlemek işkence gibi yeni bir kitap alıp okumaya halim yok ülke gündemi ilgimi çekmiyor ibadetlerin tadı yok sanki öyle garip bir dönem içimde bir ağrı var yüreğim daralıyor bilmiyorum tarif edemedim..

Şöyle güzel bir Şehrinizdeki açık hava mekana gidin kahvenizi meyvenizi alın. Uzatın ayaklarınızı çimlere biraz dışarı çıkın sosyalleşin eğer çalışmaya gücünüz yoksa💕 motive edici her şeyi takip edin videolar özellikle ✨günlük yazın frekanslar dinleyin hayat çok güzel inanın 🎀 yeter ki kendinizi bırakmayın herkes bu dönemlerden geçer 🌸🍭

Su negatif enerjiden kafa ,ruh ve beden olarak uzaklaşın . Konu başlığı olumsuz ,içerik yine öyle valla biz bile okurken o yorgunluk çöktü. Güzel düşünün ama harekete geçin ,nelere ilgi duyuyorsaniz onları yapın , kulaklığı takın çıkın tek başınıza yürüyüşe , spora gidin ,alışverişe gidin ,çay kahve yapın bir kitap alın elinize onu okuyun vs vs

hiçbir şarkı sarmıyor film dizi izlemek işkence gibi yeni bir kitap alıp okumaya halim yok ülke gündemi ilgimi çekmiyor ibadetlerin tadı yok sanki öyle garip bir dönem içimde bir ağrı var yüreğim daralıyor bilmiyorum tarif edemedim..
Boşluktan. Hayatta bir amacınızın olmamasından. Her gününüzü aynı geçirip, ertesi gününüzün de aynı olacağını biliyor olmanız yaşama şevkinizi kırıyor.
Kendinize odev verin. İçinizden gelmese bile dışarı çıkın, insanlarla görüşün, vakit geçirin. Biraz toparlanınca da daha uzun vadeli bir plan yapmaya çalışın. İş, eğitim, hobi, gönüllülük vs..

Anlamlandıramadığı şekilde melankoli hayatının bir parçası olan ve sürekli gönül yorgunluğu çeken birisi olarak çoğu zaman sizinle aynı duyguları yaşıyorum. Benimki hakikaten geçmiyor, dönem dönem azalıyor veya artıyor. Artık kabullendim bu hissi ama bazı şeylerin iyi geldiğini de söyleyebilirim. Mesela güne kahve içerek başlamak az da olsa mutluluk veriyor, içtiğim şey bir kupa kahve değil mutluluk ve hayat enerjisi oluyor adeta. Naçizane bunu tavsiye ederim. Bir de güneşli günler huzur veriyor, yürüyüş yapmak da bu hissi azaltabilir.

Bu tür durumlarda canınızın yapmak istemediği şeyleri yapacaksınız.
Mesela dışarı çıkıp bir yürüyüş yapın. Sevdiğiniz biriyle bir kahve için. Kitap okuyun ders çalışın işe girin. Canım istemiyor diyorsanız özellikle yapın. Çok zor günlerdi ben de yaşadım hatta depresyon tanısı da almıştım. Şu an gerçekten sıkıntılı bir süreç içindeyim ama yine de o zaman ki gibi kötü hissetmiyorum.

Anlamlandıramadığı şekilde melankoli hayatının bir parçası olan ve sürekli gönül yorgunluğu çeken birisi olarak çoğu zaman sizinle aynı duyguları yaşıyorum. Benimki hakikaten geçmiyor, dönem dönem azalıyor veya artıyor. Artık kabullendim bu hissi ama bazı şeylerin iyi geldiğini de söyleyebilirim. Mesela güne kahve içerek başlamak az da olsa mutluluk veriyor, içtiğim şey bir kupa kahve değil mutluluk ve hayat enerjisi oluyor adeta. Naçizane bunu tavsiye ederim. Bir de güneşli günler huzur veriyor, yürüyüş yapmak da bu hissi azaltabilir.
evet katılıyorum kesinlikle, bir de bu melankoliyi sanırım isteyerek yaşıyoruz insan bu üzüntüden haz duyar mı yani aptal insanların işi. O yüzden mutlu olmaya bakmalıyız mutluluk kalıcı olmasa da en azından olumlu düşünmeliyiz. Havalar da sıcak oldugu icin soguk kahve güzel oluyor

Bu tür durumlarda canınızın yapmak istemediği şeyleri yapacaksınız.
Mesela dışarı çıkıp bir yürüyüş yapın. Sevdiğiniz biriyle bir kahve için. Kitap okuyun ders çalışın işe girin. Canım istemiyor diyorsanız özellikle yapın. Çok zor günlerdi ben de yaşadım hatta depresyon tanısı da almıştım. Şu an gerçekten sıkıntılı bir süreç içindeyim ama yine de o zaman ki gibi kötü hissetmiyorum.
Tanıyı ben de aldım maalesef.. zor günlerdi

Back
X