Gören yazabilirmi bir düşüğüm var birde sezeryanla doğum yaptım 10 ay bitecek kızım vefat etti doğumdan sonra 23 gün yaşadı doktorumun önerisiyle 6 ay

Gamzelimm66

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2022
42
26
18
27
Arkadaşlar bir düsügum var bu gecen sene doğum yaptım sezeryanla doğum yaptım 23 gün sonra kizim vefat etti 10 ay oldu doktorumun tavsiyesi üzerine 6 ay sonradan korunmayı bıraktık ama bi türlü hamile kalamiyorum diger çocuklarım hemen olmuştu aralarında 3 ay var çok üzülüyorum benim gibi olan varmi😔

Arkadaşlar bir düsügum var bu gecen sene doğum yaptım sezeryanla doğum yaptım 23 gün sonra kizim vefat etti 10 ay oldu doktorumun tavsiyesi üzerine 6 ay sonradan korunmayı bıraktık ama bi türlü hamile kalamiyorum diger çocuklarım hemen olmuştu aralarında 3 ay var çok üzülüyorum benim gibi olan varmi😔
ben 04/02/23 te sezeryanla dogum yaptım kızım vefat etti. benim doktorum 8 ay sonra ya planladı. ben de ya olmaz sa diye serzenişte bulundum cok ama doktorum zaten 1 tanesinin kendiliğinden oldugunu şimdiden boyle evhamlanmammaı soylemişti. o zaman gelmediginde eger olmazsa belli yontemleri var demişti. ama gerek olcagını sanmıyoruz dedi. şöyle dusun ki sen ve rahmin lkendini toparlayacak yeni bi sürece hazır olucak. şuan belki de hazrı deilsiniz. ben 1kaç doktorla gorustugumde hiçbiri sezeryanıma dikişime odaklanmadı. hepsi yeni bebegin saglıklı buyumesine odaklandı. erken hamilelikte en cok korktugumuz sey dikişin dayanmaması değil bebegin gelişimini tamamlamadan erken doğması demşti. saglıksız bir gebelik olacagına saglıklı olsun 3 ay sonra olsun. en guzeli doktorunuzla takip yapın. mesela yumurta takibi yapın ya da başka yöntemler vaar onları deneyebilirsiniz.ben hala kızımın eşyalarına bakamıyorum. o sebeple acınızı da anlıyorum. umarım tam zamanında gökkuşağınız doğar.

ben 04/02/23 te sezeryanla dogum yaptım kızım vefat etti. benim doktorum 8 ay sonra ya planladı. ben de ya olmaz sa diye serzenişte bulundum cok ama doktorum zaten 1 tanesinin kendiliğinden oldugunu şimdiden boyle evhamlanmammaı soylemişti. o zaman gelmediginde eger olmazsa belli yontemleri var demişti. ama gerek olcagını sanmıyoruz dedi. şöyle dusun ki sen ve rahmin lkendini toparlayacak yeni bi sürece hazır olucak. şuan belki de hazrı deilsiniz. ben 1kaç doktorla gorustugumde hiçbiri sezeryanıma dikişime odaklanmadı. hepsi yeni bebegin saglıklı buyumesine odaklandı. erken hamilelikte en cok korktugumuz sey dikişin dayanmaması değil bebegin gelişimini tamamlamadan erken doğması demşti. saglıksız bir gebelik olacagına saglıklı olsun 3 ay sonra olsun. en guzeli doktorunuzla takip yapın. mesela yumurta takibi yapın ya da başka yöntemler vaar onları deneyebilirsiniz.ben hala kızımın eşyalarına bakamıyorum. o sebeple acınızı da anlıyorum. umarım tam zamanında gökkuşağınız doğar.

Seninde başın sağolsun canm benim çok zor Rabb'im bir daha yaşatmasın isteyen herkese icindede bize hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin 🤲
Doktoruma gittim rahîm güzel yumurtaliklarda da sıkıntı yok dedi tedaviye gerek görmüyorum kendiliğinden kalabiliyosun diye 3 aylık folik asit başlattı şuan bakalım hayırlısı olsun hakkımızda artık 🤲

SİZE HANGİ FOLİK ASİTİ BAŞLATTI. benim 4.5 ay doldu 5. aydayım. daha gitmedim doktora hangi takviyelere başladınız şimdiden

SİZE HANGİ FOLİK ASİTİ BAŞLATTI. benim 4.5 ay doldu 5. aydayım. daha gitmedim doktora hangi takviyelere başladınız şimdiden
Merhabalar, genelde gebelik olmadan önce 5-6 mg olarak kullandırıyorlar. Ancak gebelikte 4mg'a düşürebiliyorlar. Etkisi var mı bilmiyorum ama ben eczanenin tavsiyesi ile folbiol kullandım 1 kutum bitmesine 5 6 kapsül kala gebeliğimi öğrenip folik asidimi değiştirmiştim. Düşük sonrası şuan tekrar başladım folbiole ancak unutuyorum arada içmeyi

Merhabalar, genelde gebelik olmadan önce 5-6 mg olarak kullandırıyorlar. Ancak gebelikte 4mg'a düşürebiliyorlar. Etkisi var mı bilmiyorum ama ben eczanenin tavsiyesi ile folbiol kullandım 1 kutum bitmesine 5 6 kapsül kala gebeliğimi öğrenip folik asidimi değiştirmiştim. Düşük sonrası şuan tekrar başladım folbiole ancak unutuyorum arada içmeyi
bana saglık ocagında folbiol vermişlerdi. annem kanser hastası ve kullanmıştı ilacın aynısını. ben doktorun soyledıgı dozajada kullandım. daha sonra takip için başka doktora gittigimde sordu olmaz o dedi o cok fazla biz onu kanser hastalarına veriyoruz dedi. yarım doz al dedi bana. şimdiye kadar kullandıkların bişey olmaz idrarla atılır dedi. daha sonra ben hamileliğimin takibi için kendi doktorumla gorusmeye başladım3. ayda(ilk aylar zaten doktor onemi olcagını dusunmedik bir de ilçede yasıyoruz sadece belli hastaneler var) doktorum folbiolu pek onermediklerini daha komplike başka vitaminler olan takviyeler veriyoruz şimdi dedi. kötü deil ama daha iyileri var yani. zaten 3. ayımda başka takviyelere başlıyoruz ya omega demir d vitamini multivitamin falan o sebeple zaten bırakıyoruz onu dedi bana başka şeyler yazdı. 2 doktor da biraz mesafeli yaklaşınca ben de folbiolden sogudum.kötü değil ama cok faydalı da bulmuyorum. o sebeple doktorumun folbiol vermıycegınden eminim ama nasıl bişey kullanmak lazım en azından gitmeden de başlamak istiyorum

bir de gunluk 400-800 mikrogram öneriyorlarmış . 500 diye hatırladım ama internetten baktım şimdi. folbiol 5 mg. gunluk dozajın kaç katı. kardeşimde hafta da 2 kez falan alman lazım max. demişti. o da doktor. sizin doktorunuz bu konuda ne dıyor. dozajı nasıl ayarlıyorsunuz

bir de gunluk 400-800 mikrogram öneriyorlarmış . 500 diye hatırladım ama internetten baktım şimdi. folbiol 5 mg. gunluk dozajın kaç katı. kardeşimde hafta da 2 kez falan alman lazım max. demişti. o da doktor. sizin doktorunuz bu konuda ne dıyor. dozajı nasıl ayarlıyorsunuz
ben başarı hastanesinin başhekimine sormuştum. Günlük 1 adet hemen hemen aynı saatlerde tutmaya çalışıyorum. Açıkçası vitamin olduğu için doktorlar zaten öneriyorlar. Ben bir sorun yaşamadım 5 mg çok yüksek bir miktar değil , gebelikte 4mg sınırı belirtiyorlar sadece

Ancak şu ayrıntıyı belirteyim siz doktorunuzla görüşün yinede, yeme bozukluğum var. Pek yemek yemiyorum günlük max 1 öğün yiyorum ve kalori olarak yetersiz besleniyorum aşırı sıvı tüketimim yüzünden. Günlük 3-4 litreyi geçen sıvı tüketimim var. Bu yüzden mg yüksek folik asit önerildi bana. Besinlerden vitamin alamadığım için. Sebze balık et tavuk tarzı şeyler tüketmediğm için

olabilir. cunku gunluk 400 mikrog almak gerekıyorsa 5 mg,(5000 mikrogram yapar) 10 katı demek. cok fazla ama dediğiniz gibi gereklı de olabılır. benım ilaç sorma sebebim de sadece folbıol deil daha multı destek onerırlerse onu denemek istemem.

Simdiki Benim kullandığım folicus yesil kutu bunu yeni kullanmaya basladim
Diger hamile kalip ictiklerim mor kutuydu folidoce kullanmistim

Back
X