Görgüsüz komşular!

bayangezenti

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
1.709
1.689
333
Bulunduğumuz sitenin karşısına yeni bir site yapıldı. İnsanlar gecen seneden itibaren tasınmaya başladılar. Gecen sene yazın her gece dısrdaydılar saat 11den gece 2ye 3e kadar sitelerinin bahcesinde oturuyolardı. Bi gece ordan bi cocuk elinde bi kova onu yere vurup duruyodu o kadınların hic biri bişi demiyodu gece bilirsiniz ses çabuk yayılır ve çocuğun cıkardıgı sesler hep bizim evdeydi.. gece dayanamadım cıktım balkona çocuğunuza sahip cıkın filan tarzında bişy dedim kadın özür diledi sonra 10dk sonra yine aynı sekilde saat 2ydi yine gülüşmeler filan bu sefer kardesim cıktı balkona bağırdı saygılı olun falan tarzında bişiler söyledi kadın pişkin pişkin rahatsız olduysanız taşının dedi tabi biz cevabını verdik ama neye yarar bunlar yine devam etti... Simdi yine mayıs ayından sonra başladılar sesleri hep bizim evde :( bizim komşulara soruym duymuyomsunz die onlarda duyuyomuşlar ama biişi demiyolar benim annemle babam yazları köydeler. Biz kardeşimle çalışıyorz 3ay tek kalıyorz evde... Annem gecen sene polise söyleseydiniz keşke dedi.. Bunlar simdi yine devam ediyolar bu gece yada yarın polisi arasammı acaba ? Yada arayıp tam olarak ne desem? Böyle bişi yaşamış olan var mı?

Bizim evin hemen önünde de okul var, ara sıra gece okulun bahçesinde toplanan gençlerin sesinden çok rahatsiz oluyoruz hiç muhattap olmadan polisi ariyorum sağolsunlar hallediyorlar. Hadi bunlar genç, cahiller kanları kayniyo yaptiklari gürültünün farkinda degiller, sizin komşularınız koskoca kadinlar hiçbiri mi etraftakiler rahatsiz olur diye dûşünmez ne rahatlık PES.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bulunduğumuz sitenin karşısına yeni bir site yapıldı. İnsanlar gecen seneden itibaren tasınmaya başladılar. Gecen sene yazın her gece dısrdaydılar saat 11den gece 2ye 3e kadar sitelerinin bahcesinde oturuyolardı. Bi gece ordan bi cocuk elinde bi kova onu yere vurup duruyodu o kadınların hic biri bişi demiyodu gece bilirsiniz ses çabuk yayılır ve çocuğun cıkardıgı sesler hep bizim evdeydi.. gece dayanamadım cıktım balkona çocuğunuza sahip cıkın filan tarzında bişy dedim kadın özür diledi sonra 10dk sonra yine aynı sekilde saat 2ydi yine gülüşmeler filan bu sefer kardesim cıktı balkona bağırdı saygılı olun falan tarzında bişiler söyledi kadın pişkin pişkin rahatsız olduysanız taşının dedi tabi biz cevabını verdik ama neye yarar bunlar yine devam etti... Simdi yine mayıs ayından sonra başladılar sesleri hep bizim evde :( bizim komşulara soruym duymuyomsunz die onlarda duyuyomuşlar ama biişi demiyolar benim annemle babam yazları köydeler. Biz kardeşimle çalışıyorz 3ay tek kalıyorz evde... Annem gecen sene polise söyleseydiniz keşke dedi.. Bunlar simdi yine devam ediyolar bu gece yada yarın polisi arasammı acaba ? Yada arayıp tam olarak ne desem? Böyle bişi yaşamış olan var mı?

Komşularinizla beraber polise şikayet edin
2-3 gün devriye gezerlerse sıkıntı kalmaz
O değil de işleri mesaileri filan yok mu bunların nasıl oturuyorlar o saate kadar
Millet hepten kafayı yedi

Aynı derdi ben de cekmek durumunda kaliyorum cogu zaman. Inanin yaz gelsin kapi pencere acilsin istemiyorum.
Sitede cocuk sayisi korkunc. 6.katta oturmama ragmen butun gurultu evde. Ve geceyarilarina kadar devam ediyor.
Gecen yazı bebegimizle memlekette gecirdik. Ama bu yaz ne olacak bilmiyorum. Kızım en ufak gurultude uyaniyor.
Ust komsum gece 2'de elektrik supurgesiyle ev supurur.
Iki defa kapisina gittim. Kızımın ameliyatlı oldugunu ve hassas oldugunu,uykusundan sicradigini anlattim.
Cahil otesi kadin "gidip villada oturun" dedi.
Kardesi olacak terbiyesiz herif de aynısını soyledi.
Zaten sabahtan aksama kadar yuksek sesli muziklerini, cocuklarinin korkunc gurultulerini dinliyoruz.
Esim yöneticiyle konustu. Apartman kurallarını ve yonetmeligini astirdi binaya. Uyulmadigi takdirde mahkemeye vericez. Bi süredir sesleri azaldi.
Ben gürültüyü umursamam da kizim konusunda hassasim.
Allah'a havale ettim artık.
Eşimin de birebir muhattap olmasini istemiyorum. Malum bu cahil adamlardan hersey beklenir.

Komsularla bir olup uyarin.
Ama cok zor.
Soyle zor, bunlar parti, dugun, muzikli eglence yapmiyorlar.
Muhabbet ediyorlar. Ama birkac insan bir araya geldi mi illa sesler de yukseliyor.
Onlarin saat kacta disariya cikacaklarina, sohbetlerine kimse karisamaz. Ama evlere gurultu gidiyorsa karisilir. Polis gelse de onlari dagitma, evlerine gonderme gibi bir hakki yok, diyecegi sey "sessiz olun, yuksek sesle konusmayin, vs". :1: Sizin de diyeceginiz sey bu. He tamam diyecekler, 15 dakika sonra tekrar baslayacaklar, ya da ertesi gun. Polise sikayet etmek ne tur bir fayda getiriri ben anlayamadim. Belli saatten sonra disari cikma yasagi koyamazlar herhalde. Susturup giderler ancak, bu da gecici birsey oldugu icin polisi gereksiz yere mesgul etmek gibi birsey...

Baska bir anlasma yapin. Ses gelmeyecek kadar uzaklikta bir yerde toplassinlar mesela mumkunse.

istenmeyen gürültülere mazur kalmak, hemde dinlenmek istediginiz mekaninizda.
Dayanilmasi güc durumlardan bir tanesi.

Aslinda kimse kimseyi rahatsiz etmemeli, belli saatlerde sessizlige ayriyeten önem vermeli. Hele toplu yasanilan yerlerde.
Birinin ertesi gün tatilidir belki ama digeri erkenden kalkacagi icin dinlenmelidir...
bunlara dikkat edilse cok iyi olur aslinda birde kul hakki oluyor bu meseleler.

istenmeyen gürültülere mazur kalmak, hemde dinlenmek istediginiz mekaninizda.
Dayanilmasi güc durumlardan bir tanesi.

Aslinda kimse kimseyi rahatsiz etmemeli, belli saatlerde sessizlige ayriyeten önem vermeli. Hele toplu yasanilan yerlerde.
Birinin ertesi gün tatilidir belki ama digeri erkenden kalkacagi icin dinlenmelidir...
bunlara dikkat edilse cok iyi olur aslinda birde kul hakki oluyor bu meseleler.

bizim ilk komsu bahcesine cocuklar icin oynama yerleri yaptigi icin cocuklarin gunduz ogle ikindi yaptigi gurultuden de ben muzdaribim.
canimi SIkan durum nicin bizim tarafimiza dogru yapmis ki bu aletleri, diger tarafa dogru yapabilirdi cunki orda ev yok. Bunu dusunebilirdi. ben rahatsiz oldukca oda hakkima giriyor...
sonu da gelmiyor, cocuklar buyudu derken tasindilar yerine baska kucuk cocuklu aile geldi sil bastan...

Son düzenleme:
Pufff, bizde de var onlardan. Şimdi bi de ramazan geliyor, sahura kadar çoluk çocuk sokakta olurlar. Bizimkiler bi de semaver yakıyorlar, bütün duman bizim evimize giriyor. Uyarmaktan falan anlamıyorlar. Polis falan her yolu denedim. Devriye geliyor, bi bardak çay verip yolluyorlar. Bu evdeki 3. Yazımız olacak. Bakalım nasıl geçecek.

Bende anlamıyorum eşleri de mi yok bunların ama onlarda gamsız demekki.. Bunu yapanlar zaten kadın muhtemelen ev hanımları yani öglene kadar uyuyolar tabi gece de uyumak bilmiyolarr... Hani kadın oldukları icin polisten belki cekinirler filan ne bilim yani. Misal az önce cok sinirlendim tam polisi arıcaktım dagılmaya basladılar :) yani böyle bişi de var diyelim aradım polis geldi ama bunlar o sırada da dagıldı. Ama kesin ramazanda bunlar cıkcak dısarı sahura kadar coluk cocuk gürültü cekcez :/ cok terbiyesizler gercekten gecen sene ramazanda gün icinde semaver yakıp site etrafında piknik yapacak kadar terbiyesizler.

Allah komşunun da hayırlısını versin. Cok zor bişi komşuyla imtihan olmak heleki normal gelirli bi aileysen ömür boyu çekmek zorundasın. Bazı insanlarda zerre anlayış görgü yok

Komşular eskiden bizim binanın önünde oturur gece 2 lere kadar muhabbet ederlerdi, hadi oturun gülün eğleninde kardeşim ne bu ses ya dedim 1-2 kez.. E sende gel dediler, yine 1-2 kez gittim, anladımki gürültü çıkmasının sebebi biri lafını bitirmeden diğeri başka konu açıyor ötekide sesini yükseltiyor ve ortaya dehşet gürültü çıkıyor.. Benim eski üst komşuyla geçen sorun yüzünden herkes benden korkar oldu, toplanamıyorlar artık, aman bizide şikayet eder diye sanırım.. Korkunç insan olmak iyi bişi değil ama bi şekilde ciddi tepki iyidir.. Merak etme öyleleri tırsak olur..

Pufff, bizde de var onlardan. Şimdi bi de ramazan geliyor, sahura kadar çoluk çocuk sokakta olurlar. Bizimkiler bi de semaver yakıyorlar, bütün duman bizim evimize giriyor. Uyarmaktan falan anlamıyorlar. Polis falan her yolu denedim. Devriye geliyor, bi bardak çay verip yolluyorlar. Bu evdeki 3. Yazımız olacak. Bakalım nasıl geçecek.

Yorumlara bakarken bu yorum beni guldurdu
Devriye geliyor bir bardak cay verip yolluyorlar ha :1:
Allah sabir versin

Yorumlara bakarken bu yorum beni guldurdu
Devriye geliyor bir bardak cay verip yolluyorlar ha :1:
Allah sabir versin

Sorma ya aşmış artık burdakiler. Cam kapı kapalı sıcaktan patlıyoruz. Harika manzaralı bir balkonumuz var daha bi kez çıkamadık. Evi satmayı düşünür durumdayız artık.

Canim gurultu bir suctur. Gece belli bir vakte kadar belli desibel sonrasinda da belli bir desibele kadardir.
Polisi simdiye kadar arasaydiniz keske.
Kesinlikle bi dahakine polisi arayin. Muhatap olmayin.
Polis bi kere uyarsin bakalim.
Yine yapiyorsa yine polisi arayin.
Kimse kimseyi rahatsiz edemez.
Gerekirse basbakanliga mail atarsiniz polise soyledik yapmadilar diye. Aninda ihtari yer o emniyettekiler de.

Bu senede börek poğaça verirler, seneye Allah kerim :1:
Seneye de gece piknigi yapar onlar bu gidisle :1:
Sorma ya aşmış artık burdakiler. Cam kapı kapalı sıcaktan patlıyoruz. Harika manzaralı bir balkonumuz var daha bi kez çıkamadık. Evi satmayı düşünür durumdayız artık.

Bizimde guzel genis bir balkonumuz var ama evimiz cadde ustunde araba seslerinden rahatsiziz. Babam evi alirken gormedi sanki caddede oldugunu simdide satsakmi diyor :1: Ama burdakileri okuyunca bizimki yine iyiymis dedim.
Allah sabir ,sessizlik versin

Back
X