görücü usulü evlenenler yardımmmmmm!!!

allah mutlulugunu artırsın canım bi anlatır mısın nasıl oldu ilk siz mi gmrüştünüz yoksa annesi grldi seni begnncemi oglunu grtirdi vs

eşim beni çalıştığım yerde görmüş önce,ama hiç tanısmıyorduk :52:
bana tanışalım,aileleri tanıstıralım dedi hayır dedim..sonra babama sikayet ettim :9:
babamın yanına gitmiş kızına aşık oldum demiş,hanım hanım falan filan :1::1:
sonra babamda yolda önünü kesmessin mahallede anneni babanı alır gelirsin demiş ..
sonra 1 yıl kadar zmn gecti,bi ortak tanıdıkla beraber kayınvalidem geldi evimize :10:
kızım eger olmicaksa gidelim dedi bende tanımıorum ki oglunuzu ne diyebilirim teyze dedim :33:
dünyada bi o sisko kalsa almam dedim,evleneli ona benzedim bu aradaa :9::9::9::9:
sonra gel git,istemeler falan,eşim saolsun iyi bir insan .. namazlı,Allahtan korkan seviyorum bende onu :16::49::49:
babam değil dedem verdi,bizim çatlak kızı bu efendi oğlumuza vedim gitti dedii ve evlendik hamdolsun :38:
birde evladımız olursa askımıza ask katılacak .. yani önyargılı olmakta iyi deil kısmet,nasip Rabbim iyilerle karsılastırsın cnm :54:

Bende gorucu usulu evlendim iyi bi baba iyi bi es oh daha ne isterim ki inan ben disardan bulsam esimden iyisi olmazdi kavga her evde oluyor severek evlenenlerdede gorucu usulu olanlarda da onemli olan buuk ikramiyeyi tutturmak :-)

allah mutlulugnu artrsın inşallah. sorunda bu işte ikrammiyyi tturmak :)) o da bana gelmez ki

Ben insanlar asikken gerçekleri goremeyecegini düşünüyorum. Aşkın gözü kördür derler ya. Ben de o kadar kişiyle görüştüm bir çok sebeple istemedim. Şimdi belki şaka gibi gelecek ama eşimle 3 görüşmemiz beni istemeye geldikleri görüşme idi. Ha yaşım küçük aklım havada da değildim tam tersi 30 yaşında çalışan aklı başında bi insanım. Görücü usulü tanıştık. Zaten öyle olunca kendini gizleme gereği olmuyor aşık değilsin kaybetme korkun yok (genellikle) ve yalana ihtiyaç duymuyorsun olursa olur olmazsa nasip diyorsun. Biz ilk konuştuk olumlu gibi geldi. Ve eşim o zaman şehir disindaydi telefonla görüştük sadece akşamları haftaya yine yanima geldi yine görüştük. 3 hafta istemeye gelelim muhabbetleri oldu. Nasıl kabul ettim hala bilmiyorum bu kadar kısa sürede :) sonuç 3. Haftada sadece isteme olacak derken bi baktik nisanlandik şu an çok çok mutluyum. Çok tanimadan evlendim ama iyi ki evlenmişim diyorum Allah bozmasin. Bu arada görücü usulu sadece aileler uygun gördüğü için evet demek değildir. Senin fikrin alınır zorla vermiyorla canım :) (hala öyle verenler var doğuda falan ama görücü usulü = aile isteği, asksizlik, mutsuzluk değildir)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ne güzel canım bu şekilde evlenipde mutlu olanları görnce seviniyorum ve umudum artıyo ama şöle bi sorun var burda önce çocukka grşlmyo önce annesi gekyo bgnrse oglu geliyo görşyosun en fzla 15 dakika olır yda olmz diosun beni sinir eden ve sınırlanddıran konu bu o kdr kısa sürede hytını gçrecegn insanı nasıl seçersin abilerm bu şklde evlendi ama bana göre evllkte kadına dha çk fedakarlk düşyo bu uzdn abimlri örnek almıyorm onlr için hava hoş yıllardr dgp byüdüğü yeri gözü kapalı terk eden fedakarlk ypan kadın çnkü onlrda bi dpşklk olmuyo eve para gtrmk dşnda

eşim beni çalıştığım yerde görmüş önce,ama hiç tanısmıyorduk :52:
bana tanışalım,aileleri tanıstıralım dedi hayır dedim..sonra babama sikayet ettim :9:
babamın yanına gitmiş kızına aşık oldum demiş,hanım hanım falan filan :1::1:
sonra babamda yolda önünü kesmessin mahallede anneni babanı alır gelirsin demiş ..
sonra 1 yıl kadar zmn gecti,bi ortak tanıdıkla beraber kayınvalidem geldi evimize :10:
kızım eger olmicaksa gidelim dedi bende tanımıorum ki oglunuzu ne diyebilirim teyze dedim :33:
dünyada bi o sisko kalsa almam dedim,evleneli ona benzedim bu aradaa :9::9::9::9:
sonra gel git,istemeler falan,eşim saolsun iyi bir insan .. namazlı,Allahtan korkan seviyorum bende onu :16::49::49:
babam değil dedem verdi,bizim çatlak kızı bu efendi oğlumuza vedim gitti dedii ve evlendik hamdolsun :38:
birde evladımız olursa askımıza ask katılacak .. yani önyargılı olmakta iyi deil kısmet,nasip Rabbim iyilerle karsılastırsın cnm :54:

ayy film gibii çk güzel ya :))) ama buraya yorum yapanlardada snde de oldugu gibi ortak olay çocugun önce sizi grmesi ve aileyi yollaması sorunum bu şte burda annesş geliyo bgnrse oglu geliyo grşp 15-20 dakikada karar vrysn işte ben buna krşıyım ve yapamıyırum herkesi def ediyorum kadınları bile getirtmiyrm evw evdekkrde yaşın geçyo evde kalcan die baskı ypıyo sabahlara kdr uyku girmiyo gzme buaralarda bi astsubay varmiş gelckmş annesi vs diolr baya gergnz bn zatrn asker polis istmyrm ama üzermdeki baskı yznden evdn kaçıp gitcem o kıvama geldim

beğendiğine çok sevindim .. sevmek yerine sevilmek cok güzel :16:
öyle 15 20 dk lık bisey degil bu tanımadan olmazzzz :19:
bebeğim hayırlısı acele etme,tanı,zamana bırakk .. :10:
hem yasın kac ki :44:

ayy film gibii çk güzel ya :))) ama buraya yorum yapanlardada snde de oldugu gibi ortak olay çocugun önce sizi grmesi ve aileyi yollaması sorunum bu şte burda annesş geliyo bgnrse oglu geliyo grşp 15-20 dakikada karar vrysn işte ben buna krşıyım ve yapamıyırum herkesi def ediyorum kadınları bile getirtmiyrm evw evdekkrde yaşın geçyo evde kalcan die baskı ypıyo sabahlara kdr uyku girmiyo gzme buaralarda bi astsubay varmiş gelckmş annesi vs diolr baya gergnz bn zatrn asker polis istmyrm ama üzermdeki baskı yznden evdn kaçıp gitcem o kıvama geldim

beğendiğine çok sevindim .. sevmek yerine sevilmek cok güzel :16:
öyle 15 20 dk lık bisey degil bu tanımadan olmazzzz :19:
bebeğim hayırlısı acele etme,tanı,zamana bırakk .. :10:
hem yasın kac ki :44:

işte bu lanet yerdr böle o kdr grşüysn ısınırsan he diosn ısınmzsn yok dşosun bana ters ve sçma gln şy bu canımı çok sıkıyo:( ... yaşım 25 ablamı wvde kaldı die baskı ile 21 yaşında evlndrmş olınan bu yerde 25 ille evde kalmış oluyırn malesef

işte bu lanet yerdr böle o kdr grşüysn ısınırsan he diosn ısınmzsn yok dşosun bana ters ve sçma gln şy bu canımı çok sıkıyo:( ... yaşım 25 ablamı wvde kaldı die baskı ile 21 yaşında evlndrmş olınan bu yerde 25 ille evde kalmış oluyırn malesef

cnm daha yasın anca evlenme cagına geliyor acele etme,elaleme bakma dinleme .. :19:
kendin seç,içine ısınmadıkça olmaz bu iş.. ama dediğin gibi zaman herseye deva :34:
Rabbim iyilerle karşılaştır diye bol bol dua et iyi günler diliyorumm hoscakall :3:

cnm daha yasın anca evlenme cagına geliyor acele etme,elaleme bakma dinleme .. :19:
kendin seç,içine ısınmadıkça olmaz bu iş.. ama dediğin gibi zaman herseye deva :34:
Rabbim iyilerle karşılaştır diye bol bol dua et iyi günler diliyorumm hoscakall :3:

dualarını eksik etme allah razı olsun inşllh kendine ii bak hoşçakak canım :)

Hayatinin erkeginin asik olacacagin kaderindeki erkegin gorucu usulu gelen kisi olmaya:26:cagini nerden bileceksin yada biliyosun canim

evet haklısın canım ama erkeğşn sırf anneai istediği içşn böle bi evliliği seçmş oldnu dşnyırm belki aklnda bşksı vr ama annesi istmdfi için geliyo bana sırf evlnmş olmk için evlnyo ama aşkla sevrk evlnmk hytnı onnla görmk istmk çk başka

ne güzel canım bu şekilde evlenipde mutlu olanları görnce seviniyorum ve umudum artıyo ama şöle bi sorun var burda önce çocukka grşlmyo önce annesi gekyo bgnrse oglu geliyo görşyosun en fzla 15 dakika olır yda olmz diosun beni sinir eden ve sınırlanddıran konu bu o kdr kısa sürede hytını gçrecegn insanı nasıl seçersin abilerm bu şklde evlendi ama bana göre evllkte kadına dha çk fedakarlk düşyo bu uzdn abimlri örnek almıyorm onlr için hava hoş yıllardr dgp byüdüğü yeri gözü kapalı terk eden fedakarlk ypan kadın çnkü onlrda bi dpşklk olmuyo eve para gtrmk dşnda

Fedakarlık işi karşına çıkan insanla ilgili biraz. Ama fedakarlıktan kaçıyorsan ya da hesap yapacaksan bu iş zor yürür. Evlilik fedakârlıktir. Aslına bakarsan nisanliyken ben de çok tedirgindim yürür mü olur mu acele mi ettim diye ama evlikikte de keramet varmış. Ben şahsen Görücü usulünu düşün derim ama o kişiyi sev o zaman düşün içinde bi kıpırtı olsun mutlaka o zaman fedakarlık yaptım şöyle oldu böyle diye düşünmezsin. Severek isteyerek yaparsın herşeyi. Onu mutlu etmek için yaparsın ve bu da sana mutluluk getirir. İnşaallah çok mutlu olursun canım :)

Fedakarlık işi karşına çıkan insanla ilgili biraz. Ama fedakarlıktan kaçıyorsan ya da hesap yapacaksan bu iş zor yürür. Evlilik fedakârlıktir. Aslına bakarsan nisanliyken ben de çok tedirgindim yürür mü olur mu acele mi ettim diye ama evlikikte de keramet varmış. Ben şahsen Görücü usulünu düşün derim ama o kişiyi sev o zaman düşün içinde bi kıpırtı olsun mutlaka o zaman fedakarlık yaptım şöyle oldu böyle diye düşünmezsin. Severek isteyerek yaparsın herşeyi. Onu mutlu etmek için yaparsın ve bu da sana mutluluk getirir. İnşaallah çok mutlu olursun canım :)

sanırım bunu anlamak ilk görünce bişeyler hissetmekte ısınmak ve heycanda böle hissedersem evlenmelym sanırım bunu anladım dediğinden . ve bölr bir evllk yprsam hissrttgm için severm ve yaptgm hiçbly fedakarlık olmaz sevrrk yprım sanırım bu iş böle. konuyu anladgma göre gelelim fasülyenn nimetne nasıl görşcm o ilk adımı atablsm ah gelck gerside .... bide bana asker ve polis dışında kmse gelmyo buda canımı sıkan ayrı bi knu

görücülüğün usülü kötüymüş sizin orda. ablam da görücü usülü evlendi, bi tanıdık aracı oldu önce gençler görüştü bi süre telefonda konuştular sonra aileler girdi işin içine. eve kadın gelmesi hakkaten kötü. gelecek olanın ailesini işini eşini dostunu bilip öyle kabul etmek lazım. bilmediğin insanları görücü almamalısın yani. gönlüne göre olur inş.

görücülüğün usülü kötüymüş sizin orda. ablam da görücü usülü evlendi, bi tanıdık aracı oldu önce gençler görüştü bi süre telefonda konuştular sonra aileler girdi işin içine. eve kadın gelmesi hakkaten kötü. gelecek olanın ailesini işini eşini dostunu bilip öyle kabul etmek lazım. bilmediğin insanları görücü almamalısın yani. gönlüne göre olur inş.

hay ağzına saglık demek istediğim tamda bu canım bnde böle isttrm ama burdaki kıt aklı bi türlü degştiremiyorum inan 3 gündr herksle kvgalıyım surf çkmıyrm glne die tüm aile cphe aldı

Canım bende görücü usülü evlendim.Görücü usülü demek o insanı gördün diye hemen evlenmek degil .zaten eger rabbim kimi yazdıysa anlına onunla evleneceksin.Ben 21 yıllık evliyim birbirimizi ilk gördüğümüz anda aşık olduk ve halada birbirimize aşığız:))....

Canım bende görücü usülü evlendim.Görücü usülü demek o insanı gördün diye hemen evlenmek degil .zaten eger rabbim kimi yazdıysa anlına onunla evleneceksin.Ben 21 yıllık evliyim birbirimizi ilk gördüğümüz anda aşık olduk ve halada birbirimize aşığız:))....

ne kadar güzelll inşallah rabbim banada aşık olmayı nasip eder :) inşallah ömür boyu bitmez bu aşkınız:)

ya abla delircem nolur yardım et kimse yokken tmm görşcm gelenle diyorm ama iş ciddiye binince olmuyo bi tanıdık benden için bi kız var senin oglana yapalım falan demiş annesi babası gelip bni görcmiş bgnirlrse ogln gelcekmiş bn görşp 15-20 dakkada tmm dickmşim olckmış düşündköe kan bynime fışkırıyo ya ben satılık malmıyımm yada ana babasnn koynunamı gircm nie onlr bgnrsr oglan geliyo önmli oln ççvk dglmi cck görür annr bbsnı yollr anlrm ama bu ne ya bgrdm cgrdm kavga ettik bbmla ii evde kal dedi ya yirmi beş yaşım evdemi kaldm nedir bu baskı bıktım uemn ederim evlilike dair tek bi hevesim tek bi haylim yok bn evlnmk istemiyrum daraldım geberip gitmk istiyorum yorldm sanki hyt evliliktnmi ibarrt:'(((

Back
X