görücü usulu

tabi mutlu olma ihtimalide var ama benim aklıma takılan cabuk hemen evlenmeyidüşünüyormuş yani insan 2-3 ayda nasıl evlenir yada neden hemen evlenmek ister bunları düşündüm.tuhaf geldi.
Ya ilk bi görüş sonra dersin ben hemen tanıyabilcek gibi hissetmiyorum eğer olur dersen devam edelim belki bi yıl sonra ben tanıdğımı hissettiğinde konuşalım evlilik mevzusunu dersin
Ya ilk görüşmeden nolcak bi dene beb her zaman bundan yanayım :)

arkadaşlar benim arkadaşım evli.bi gün ona eşinin arkadaşı çevresinde bekar kız arkadaşları olup olmadığını sormuş.arkadaşm bişy dememiş sormadgı için bana çıtlattı siz bu tarz arkadaşların tanıştırdığı görücü usulu gibi ilişkilere nasıl bakıyorsunuz cevrenizde böle ornekler varmı bana riskli gibi geliyor sonuçta görerek kendin begenmiyorsun.29 yaşındaymış soran kişi flört işini falan uzatmak istemiyormuş cabuk evlenmek istiyormuş galiba.bana pek mantklı gelmedi cabuk evlenmk istemesi yani.siz ne düşünüyorsunuz böle tanıştırmalar hakkında.

İyi de bu görücü usulü değil ki
Ben mi yanlış biliyorum

Eğer ki o adamın annesi babası sizi görüp beğenmiş olsalardı (adam daha sizi görmeden) ve sizin anne-babanıza gelip sizi isteselerdi, anne-babanız da sizin görüşünüzü almadan sizi verselerdi, o zaman görücü usulü olurdu.

Çok duyuyoruz evlendiği adamı ilk kez gerdek gecesi göreni.
Veya istemeye gidince beğendiği kızın aslında kendisine istenen kızın kızkardeşi olduğunu..

Bunlar görücüdür. Sizinkinde ise siz tanışacaksınız, aileler işin içine girmeden önce. Birbirinizi tanımaya çalışacaksınız.

Erkeklerin evlenmek niyeti ile tanışmak istemesine de ben garip bakmıyorum. Sonuçta erkek mantığı, eğlenilecek kız var, evlenilecek kız var şeklinde. Evlenmek için birini istiyorum demek, ileride niyetim ciddiye dönebilir demek.

Ben de arkadaşlarıma söylüyorum mesela evlenmek istiyorum diye, bu demek değil ki erkek olsun, işi olsun, yaşı yaşıma boyu boyuma uygun olsun, ben de hemen evleneyim. Hayır tabi ki, Sadece diyorum ki evlenme niyeti olmayan adamlarla beni tanıştırıp vaktimi ziyan etmeyin.

Hatta ben aksine arkadaşlarımın bulacağı kişinin en azından arkadaşımdan referansı olduğunu düşünürüm, çünkü arkadaşım beni tanıyor, diğer kişiyi de tanıyor diye düşünürüm. Kalkıp bana sabıkalı birini tanıştırmazlar mesela. Ama ben kendim internetten ya da sokakta tanıştığım kişide böyle bir ihtimal olabilir. Arkadaş süzgecinden geçmemişse daha riskli.

sanki görücü usulü olanlar hemen evleniyor , tanışıp anlaşmana bağlı neresi sakıncalı anlamadım ben

Biz eşimle iki arkadaşı evlendirdik biri yurtdışına gitti biri de bnm mahallemde.çok da mutlular.Aile yapıları uygunsa ve birbirlerine ısınırlarsa güzel bir aile çıkabiliyor ortaya

Bu yaşa kadar niye kendi emeğiyle ilişki edinememiş; neden kimseyi seçmemiş, ya da hep yalnız kalmış çok ilginç?

Hani bazıları kısmetsiz veya utangaç olur ondan yönelebilir, ya da kimle karşılaşsa aldatılır güvenilir biriyle evlilik ister de ne bilem bilemedim.

arkadaşlar benim arkadaşım evli.bi gün ona eşinin arkadaşı çevresinde bekar kız arkadaşları olup olmadığını sormuş.arkadaşm bişy dememiş sormadgı için bana çıtlattı siz bu tarz arkadaşların tanıştırdığı görücü usulu gibi ilişkilere nasıl bakıyorsunuz cevrenizde böle ornekler varmı bana riskli gibi geliyor sonuçta görerek kendin begenmiyorsun.29 yaşındaymış soran kişi flört işini falan uzatmak istemiyormuş cabuk evlenmek istiyormuş galiba.bana pek mantklı gelmedi cabuk evlenmk istemesi yani.siz ne düşünüyorsunuz böle tanıştırmalar hakkında.

Bu görücü usulü değil aslında. Ben arkadaşının yerinde olsam, ikinizi bu konuyu açmadan aynı ortama getirir tanıştırırdım. Belki içiniz ısınırdı birbirine.
Şimdi tanışsanız da gerim gerim gerileceksiniz.

Back
X