görücüye cikmak

hircinmenekse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
1.718
88
163
Avusturya
Selam herkese... Ben yurt disinda yasiyorum.. Amcam türkiyeden tatile geldi önce iki haftaydi sonra bir aya cikardi herneyse geldiginden bu yana takti beni evlendirmeye.. Ben 27 yasindayim okuyorum ve suan icin düsünmüyorum dedim.. Türkiye de birisi var dedi 34 yasinda filan herneyse dusuncemi soyledim ama kabullenemedi bi bakima ona karsi gelmis oldum biraz geleneklerimize baglidir kendisi bu da güzel bisey tabiki ama hayatin degistigini ve Benim farkli bi ortamda yetistigimi ve 27 yasinda kendime ait dusuncelrrim sebeblerim oldugunu kabullenemiyor iki haftadir yaklasik ailemi de oyle etkiledi ki uvey annemle her ikinci gun tartisir olduk.. Durup durup bana birisi var seni gormeye gelmek istiyolar diyo dedim suan icin istemiyorum bu kadar ustume gelme anlatamadim galiba.. Bu Sabah sakin bi sekilde konuyu actim bana oyle seyler soylediki fena kirildim.. Bundan once 5 yila yakin bi iliskim olmustu ilk ve tek erkek arkadasim ailemde biliyordu bunu hatta sozlu gibiydik ailecek gelip gidiyorduk filan olmadi aileler anlasamadi ve bitti.. Bu konuya da deginerek Ben gorucu Kabul etmiyorum diye arkamdan konusuyolarmis gezip tozmusum simdi böyle davranamazmisim gelenlere hayir demeyecekmisim bi Eve gelsin gorsunlermis.. Ya pardon ama Ben tanimadigim insanlarin evimde ne isi var ki birde evlenmeyi Ya da hayatimda birisi olmasina suan icin tahammulum yokken.. Bana o kadar kirici konustu ki 14 yasinda ki kizkardesime kötü ornek oluyormusum böyle davranarak.. Ben onun korkularini dusuncelerini anliyorum da o beni neden anlamiyor... Birde bana tehditer saydi evden cikarsam gidersem beni bulup alnimin ortasindan vururmus artik yanimda olmayacakmis karsimda duracakmis bundan sonra.. Destek olmayacakmis.. Zaten kendim calisir kendim harcarim elimden geldigi kadar evde ona da yardim ederim cocuklarina bakarim aslinda Hep iyi anlastigimizi dusunurdum ama öyle degilmis.. Kiziyla yasadigi sorunlari herseyi Benim uzerime yikti bi an Ben abla olarak kötü ornek oluyormusum ona.. O kadar doldum ki iki haftadir alttan alayim diyorum korkulari var diyorum ama bende insan degilmiyim sonucta bilmiyorum kafam cok karisik.. Gorucu Ise Kabul etmek yanlisi degilim.. Bana kim oldugunu soylemiyo resmini gostermiyo direk ailesi gelip gorecekmis hoslarina gidersem oglu gorecekmis bu nasil bi is Ya.. Anlamadim Ben.. Cekip gitsem diyorum yine de ailemdir diyorum.. Birde zaten bi kac ay once babamla sorunlari oldu onu da yazmistim ve Ben gidecektim beni durduran uvey annem olmustu simdi neden böyle davraniyo umarim bu gecici bi suredir ve amcam gidince sakinlesir hersey

amcanız gelince olduysa. o gidene kadar mümkünse seslenmeyin.
o gidince durulucaktır. hem kimene ya kac yaşında evlenirseniz evlenirsiniz. kimi ne ilgilendirir.

bu baskıya bende anlam veremedim gitme diye seni durduran kadın şimdi biranönce gitmeni istiyor gibi davranıyor
velenmek istemiyorsan evlenmezsin
beğenmedim dersin
içime sinmedi dersin
ama madem bu kadar dert olmuş içlerine
ne var yani
misafir gelmiş gibi düşün
senin bu konudaki sert tepkin inat oluşurmuş gibi hissediyorum

Gerzeğin biri yurtdışı hayaliyle yanıp tutuşuyor muhtemelen. Siz doğru yoldasınız, kabul etmeyin. Kimseyi vurmak da kolay değil öyle. Türkiye sanmasın orayı

Ablama görücü gelmişti oradan biliyorum. Evlenecek kıza erkeğin fotoğrafı gösterilir beğenirse kabul edilir eve gelir. Konuşurlar anlaşırlar ve ya anlaşamazlar. Hiçbir zaman sevmemişimdir bu adeti. Hayatında 1 defa o, bu, şu dedi diye bakıyorsun belki evleniyorsun. Nerede aşk? Sonu belli olan bir beraberlik sadece. Ayrıca amcana ne? Alnından vururmuş birde sen kimsin be adam diyesim geldi. Allah yardımcın olsun. Kabul etme diret sonuna kadar.

27 yaşında yetişkin kadınsın niye hala çocuk gibi ailenle yaşıyorsun ki..hemde böylesine cahil ve kişisel haklarının olmadığı bir aileyle? Üstelik yurtdışında yaşıyormuşsun ..kendi evine çıkıp hayatını kursana

senin hayatın bu kimse karışamaz kimse de kalkıp alnından vuramaz o kadar kolay değil,sonuna kadar diretmelisin bence de gerekirse kaç kurtul zorlarlarsa ardına bile bakmadan koş bence

En son 2 gun once daha da ileri gitti amcam kahvalti yapiyorduk bana sozlendin artik yakinda da evleneceksin dedi kiyamet kooptu tabi bunun ustune babam beni sakinlestirmeye calisiyo ama ne sakinlestirme sadece bi tanissan nolur yani olanlari anlattim istemiyorum dedim ileri giderlerse beni kaybedeceklerini de soyledim ama bi ise yaradigini sanmiyorum.. Bugun gidecek amcam o gitsin tekrar oturup konusacagim normal bi sekilde eger anlamazlar ve diretirlerse gitmekten baska care birakmiyolar bana... 27 yasinda kendi ayaklari uzerinde duran bi insanim evet ama ailemede maalesef bi o kadar bagliyim simdiye kadar boyle konularda hic ustume gelmediler babam herne kadar cok iyi iletismimiz olmasada genelde anlayisli insandir.. Bu diretmeye zorlamaya anlam veremedim... Evden ayrilmayi istiyorum ama bunu onlari kirmadan yapmak istiyordum.. Bu sekilde tartismayla kavgayla kacarak degil.. Kafam cok karisik.. Tek istedigim egitimimi bitirmek ve aileminde kalbini kirmadan evden ayrilmak ya da tabiki hayirlisi ile birisi cikarsa evlenmek.. Onlarin bu tavrina anlam veremiyorum bi türlü..

Bu olayi hic anlamiyorum yok sozledin demisler birde. Tanimiyorsun gormedin ee nikahida kiysaymislar yani sen ordan bavulunu toplar sozde kocanin yanina giderdin. Gerekirse ayril o evden

Bu olayi hic anlamiyorum yok sozledin demisler birde. Tanimiyorsun gormedin ee nikahida kiysaymislar yani sen ordan bavulunu toplar sozde kocanin yanina giderdin. Gerekirse ayril o evden

Eger onlar beni dusunmez bu sekilde devam ederlerse oyle yapacagim zaten bu yasima kadar Hep onlari dusundum her konuda destek oldum onlarda tabi ayni sekilde ama bu konu cok fazla abartildi ve fazla ileri gittiler

Istemiyorum demissin belirtmisssin bu durumu. 27 yasinda ayaklari ustende durabilen birisin kendini hic uzme. Yeter ki dimdik ayakta dur kimse yaptiramaz oyle bir sey.

Istemiyorum demissin belirtmisssin bu durumu. 27 yasinda ayaklari ustende durabilen birisin kendini hic uzme. Yeter ki dimdik ayakta dur kimse yaptiramaz oyle bir sey.

istedigim tek sey ailemi karsima almamak.. Yerimde baska birisi olsa simdiye coktan cekip gitmisti Ben herseye ragmen yinede ugrasiyorum iste..

Bu herif Almanya'ya kapagi atmaya calisan acikgozlerden bence, dikkat et.

Kesinlikle hicbir sey imzalama, pasaportuna, belgelerine sahip cik.

Bence baska eve gec sekerim, tasin ve kac derim.

Bu herif Almanya'ya kapagi atmaya calisan acikgozlerden bence, dikkat et.

Kesinlikle hicbir sey imzalama, pasaportuna, belgelerine sahip cik.

Bence baska eve gec sekerim, tasin ve kac derim.

valla canm onemli dokumetlerimi toparladim pasaportum da bende ama böyle bisey elde edemezler cocuk degilim gider gerekirse herseyimi kaybettim deyip yeniden cikartirim onlar sorun degilde Ben isin buyumesini tatsizlasmasini istemiyorum bakalim beklemedeyim suan tedbirimi aldim zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…