• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümce olanlar,görümcesi olanlar fikir verirminiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi sabl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sabl

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2013
59
3
6
35
Konya
benim 3 görümcem 1eltim var.ilk zamanlar iyi anlaşıyorduk.kayınv.ile beraber yaşıyoruz.ağzında bakla ıslanmaz anlayın artık.evde olup bitenleri hep kızlara anlattı.benim heryaptığım gittiğim aklınıza gelecek herşeyi anlatıyormuş.bunlar ben olmaığım zaman eltimde dahil konuşuyorlar,eltimde gelip ne konuşulduysa bana anlatıyor.ufak tefek sıkıntılar da oldu ama aramız şimdi resmi:25:
oyswa ben onların yanaklarını sıkarak severdim.giderdim yanaklarından öperdim.çocukları ile iyi anlaşırdım vs vs.
görümcelerimi hala severim,olayları içimde biriktirmem ben sıcağı sıcağına halederim,yada ertesi güne bırakırım....
şimdi öyle hale geldik ki görümcem oğluna kız istemeye giderken biz hariç tüm kardeşlerini çağırdı,bana da eşimede çok koydu...sonra eşimin dükkanına gelip unuttuk demiş siz olsanız yermisiniz.
bu hale eltim ve kayınvalidem getirdi bence arada laf taşıyarak.eltim onların yaşına yakın.ben çocuklarından 2 yaş büyüğüm sadece.ben eski muhabbetimizi yakalmak için ne yapmam lazım üzülüyorum,çünkü onları seviyorum
:43:bana yardım edicekmisiniz:43:

Görümcenle konuşmayı dene ? Biz eskiden çok samimiydik bi problemmi var diye konuş. Eğer sonuç vermesse uğraşma derim. Niye kendini yıpratıyosun ki ?

benim 3 görümcem 1eltim var.ilk zamanlar iyi anlaşıyorduk.kayınv.ile beraber yaşıyoruz.ağzında bakla ıslanmaz anlayın artık.evde olup bitenleri hep kızlara anlattı.benim heryaptığım gittiğim aklınıza gelecek herşeyi anlatıyormuş.bunlar ben olmaığım zaman eltimde dahil konuşuyorlar,eltimde gelip ne konuşulduysa bana anlatıyor.ufak tefek sıkıntılar da oldu ama aramız şimdi resmi:25:
oyswa ben onların yanaklarını sıkarak severdim.giderdim yanaklarından öperdim.çocukları ile iyi anlaşırdım vs vs.
görümcelerimi hala severim,olayları içimde biriktirmem ben sıcağı sıcağına halederim,yada ertesi güne bırakırım....
şimdi öyle hale geldik ki görümcem oğluna kız istemeye giderken biz hariç tüm kardeşlerini çağırdı,bana da eşimede çok koydu...sonra eşimin dükkanına gelip unuttuk demiş siz olsanız yermisiniz.
bu hale eltim ve kayınvalidem getirdi bence arada laf taşıyarak.eltim onların yaşına yakın.ben çocuklarından 2 yaş büyüğüm sadece.ben eski muhabbetimizi yakalmak için ne yapmam lazım üzülüyorum,çünkü onları seviyorum

Görümcenize tek başınıza oturmaya gidin, alın karşınıza içinizdekileri tüm samimiyetinizle, iyi niyetinizle anlatın. 3.kişiler size laf taşıdığında dinlemeyin, size lafları getiren kişi sizinde konuştuklarını karşı tarafa götürür muhtemelen. ve o laflar taşınırken üzerine başka laflar katılıp katılmadığını bilemezsiniz. benim hakkımda yanlış bişey söylendiyse, neye kırıldıysanız bana sorun doğru mu yanlış mı diye benden cevabını alın diyebilirsiniz, aynı şekilde size laf geldiğinde sizde karşı tarafa sorabilirsiniz böyle şeyler söylendi bana doğrumudur diye?

ne gibi laflar taşındıki
yani görümceniz hakkında kötü bişeymi söylediniz

eltini dinlemekle hata yapmışsın.eltin söze başladığında dinlemek istemiyorum desen bunlar olmazdı.sana laf getiren birinin senden de laf götürdüğüne eminim.üstelik sana anlatırken abarttığı gibi senden de götürürken abartmıştır:34:

Son düzenleme:
ne gibi laflar taşındıki
yani görümceniz hakkında kötü bişeymi söylediniz[/QUO

canım konular birbiri ile okadar bağlantılı ki.en son olanı ve herkezi geren işin içine erkekleri dahil eden olayı anlatayım biraz uzun ama...
görümcemler ve eltim le gün kurduk.15 günde oturalım dedik.kayv.oturuldu,bende oturuldu,sıra eltime geldi.biz kayınv.ile altı üstlü oturuyoruz.eltim 3 gün okullar tatil olunca geldi,günün 1önceki akşam hepberaber oturuyoruz,bana yarın bize erken gelebilirmisin biraz yardım edrsin dedi.bende tamam dedim.kayınvalide ile beni kay.p.götürecek.babama sordum buarada hep beraberiz.
_baba yarın sabah erken gidelim yardım ederim dedim.kabul etmedi.3 gündür beraberiz biz gitmeyecez dedi.kayv.de biz gitmeyecez dedi.bende tamam o zaman ben yarın otobüs ile giderim dedim.sağolsun eşim o sabah hazırlan ben götürüyüm dedi,yolda ona çok ters.ben hazırlanırken annene söyle de,gelecekse hazırlansın dedim.
biz hemen arabaya bindik,annesigil kapıyıda zili de duymamışlar.eşim de geç kaldım diye hemen gittik.
eltime varınca uyandıramadığımızı söyledik.eşim beni 8de bıraktı 102da k.görümcem aradı.bizim orada olup olmadığımızı sordu,orada olduğumuzu duyunca sinirlendi niye annemi bıraktılar,onlara yükmü oldu,ha annemi getirselerdi diye bağırıyor.

eltim bana vermedi açıklamaya çalışıyor ama anlamadılar,tekrar aradılar biz gelmiyecez,siz ikiniz kendiniz oturun biz annemin yanına gidiyoruz,diye.eltim çok söyledi ise de kabul etmediler.bir sürü de şey hazırladı.ben de hemen hazırlandım,oğlumu yeni uyutmuştum onuda kaldırdım,ben giderim onlar gelsin,sen burada onlarla yakınsın benim yüzümden aran açılmasın dedim.izin vermedi..

..giderim gitmezsin tartışmasına döndü,onlar büyük onlar söylesin sen susacaksın tek kelime etmiyeceksin deyince kusura bakma o kadar da değil,suçlarlarsa kendimi yedirmem,senin yerinde deolursam gözümü açarım herşeyimi anlatmam,seninle ilgili deağzı gevşek diyorlar diyiverdim,ama ağzımdan çıkar çıkmaz pişman oldum.çok sinirlenmiştim çünkü.....
sonra eltim bir dondu kaldı.....
abimi aradı,annesinin ortalığı karıştırdığını anlattı,kızların söylediklerini anlattı.abim işten çıkıp hepsini tek tek toplamış k.görümcenin evinde durmu değerlendirmiş.eve geldiklerin de k.görümce ve o.görümce konuşmadılar kaynv. hiç bişey olmamış gibi davrandı birde sırıtarak yanıma geldi:47:
b.görümcem niye bıraktığımızı sordu,bende olduğu gibi anlattım.k.görümcem insan öldümü kaldımı diye kapıyı bir kırar bakar nebiçim insanlarsınız,çıkın babamın evinden dedi.senin kardeşin de annene aynısını yapsın dedi.:47: seninle konuşacak bişeyimiz yok dedi
okadar moralim bozulduki,eşimi aradım.olanları anlattım beirde benden dinlesin diye çünkü çoktan aramışlar diye..
akşam eşim geldi ablası aradı,buraya gel seni bekliyorum konuşacaklarım var dedi.eşim çok sinirli bi insan özellikle haksızlık olunca dayanamaz.
ben gitme yada bende gideyim dedim.kabul etmedi.ablasının eve gelince;görümcem niye annemi eziyorsunuz,deyince benimki

sen çokmu iyi gelindin,niye siz kendinizden küçükleri ezmeye çalışıyorsunuz,karımın üstüne bu kadar gitmeye ne hakkınız var,ben abim değilim ezdirmem karımı,sen ablansan oda eşim hayat arkadaşım,sabah kapıyı çaldık çıkmadılar,gitmeyecez dediler daha napalım demiş
görümce son çırpınışla ozaman çıkın evden demiş,eşim senle mi bilecem evden çıkmasını,sen de kaynatanın evinde oturuyon çık o zaman demiş.içeride enişteler de varmış
.çocuğu ne yaptınızda kızdırdınız yine diye onlarda kızmış.
eşim eve geldi kulaklarındean duman çıkıyor,sonra abimin hakemliğinde durumlar değerlendirildi,suç oaranı %20 bizde %80 ni görümcemler ve kaynv.de kaldı.
kavgalar unutuldu,benim eltime dediğim seninle ilgili ağzı gevşek diyorlar dediğim unutulmadı anlayacağın...biraz uzun oldu kusura bakam

Bence de açıkça konuşun madem aranızda bir sevgi var. Aslında bütün bu sorunlar meşguliyetsizlikten oluyor. İnsanlar neye saracaklarını şaşırıyorlar. Benim de bir görümcem var ama yurtdışında. Ancak gittiğimizde ya da o geldiğinde görüşüyoruz. Sıcak aramız; ama çok yakın olsak bilemiyorum tabi. Ben sorunlarımda hemen konuşmayı tercih ediyorum. İşe yardığını düşünüyorum.

Bence de açıkça konuşun madem aranızda bir sevgi var. Aslında bütün bu sorunlar meşguliyetsizlikten oluyor. İnsanlar neye saracaklarını şaşırıyorlar. Benim de bir görümcem var ama yurtdışında. Ancak gittiğimizde ya da o geldiğinde görüşüyoruz. Sıcak aramız; ama çok yakın olsak bilemiyorum tabi. Ben sorunlarımda hemen konuşmayı tercih ediyorum. İşe yardığını düşünüyorum.

önceleri sorardım abla benimle ilgili bir sıkıntınız varmı,eğer üzdüysem hakkınızı helel edin diye yok derlerdi
bana değil eltime gidip sormaya başlayınca bıraktım artık

bence en basta cok samımı olmanızda hata var bana göre....eger onlarda sızı sevseydı...hemen eltinize güvenmeyıp sizle konusmayı denerlerdi...

en iyisi yüzlestirme yaparak durumu düzeltmeniz,onlar hakkında konustugunuz içinde özür dilemeniz...

bence fazla samimi olmayın kırgında olmayın yani en güzeli mesafeli davranmak. ilişkilerde biraz resmiyet koymak herzaman iyidir hele ki görümce elti falan :45::45:

Bence bosverin. Zaten bunlardan sebep sizi cagirmiyorlarsa cagirmasinlar. Cagirildiginiz yerlerde aileyi guzel bir sekilde temsil edin, gorustugunuzde cici davranin ama mesafeli olun.
Benim de istememde vs. bir gorumcem yoktu. Biri dedi cocugu hasta, biri dedi esi huysuz. Gorumce desen nir ayti alem kusmus. Dusun nikahimda esni hic gormedim gorumcem de hayirli olsun bile demedi. Evlendik yemege cagirdim. Anne kiz biz yedik geldik dediler. Dengesizlerse ben naapiyim. Benim guzel yemeklerim kismet degilmis dedim uzulmedim. Simdi hamileyim. Bir hàyirli olsun bile demedi. Sanki heray doguruyor herkes. Demese nee dese nee dedim ama abisine de soyledim. Yarin birgun bisey olursa diyecek sozu olmasin diye. Tabi gorunce guleryuzlu davranirim o ayri ama o kadar. Her ailede var bu sorunlar. Kafaya takmà gorunce iyi gecin tuhaf davranirlarsà da cok da tin de gec.

her zaman bnu bilir bunu söylerim birlik mutluluk getirmez insana bnmde görümcem var 3 tane ama tabi ki herkesin başka başka hayatları var sorunları var herkes evinde bu şekilde en iyisi ayırın evinizi eşnle en mantıklısı bu

Şu anlattığınız gün meselesi nedir öyle? "Çağırmadınız, annemi ezdiniz." "çıkın o evden" vs. ne biçim bir tavır. Hazımsız insanlar, kavga çıkaracak yer aramışlar. Siz kapıya vurdunuz vurdunuz duymadılar, e o görümceler bağrış çağrış ortalığı ayağa kaldıracaklarına alıp gelememişlermi annelerini? Ne kadaaaar uzak, o kadar iyi. Anladığım kadarıyla siz hatayı başta yapmışsınız fazla iyi niyet göstererek, fazla samimiyet göstererek. Resmi olsaydınız, biraz soğuk derlerdi ama sizden iyisi olmazdı. Bence bundan sonrası için bu resmiyeti koyun araya. Kendinizi saydırın. Kim kimi evinden kovuyor yahu! Siz susmuşsunuz onlar konuşmuş hep demekki artık rahatlık son safhada... Yalnız siz hala iyi niyetle seviyorum onları ve üzülüyorum diyorsunuz. Arkadaşım, bu insanlar bir hiç uğruna ortalığı ayağa kaldırıp 2gram huzurunu da kaçırıyorlarsa neden sevesin hala? Yada sev, ama uzaktan sev. Ne güzel çağırmasın, etmesin. Sende çağırma, etme. Kendine arkadaşlarınla sosyal bir hayat kur ve her fırsattada arkadaşlarınla gittiğin gezdiğin yerleri anlat onlara. Çağrılıp çağrılmamanın umrunda olmadığını göster, çok yoğun ve çok sosyal bir hayatın var gibi aktar ve mesafeni koy bak o zaman kıymete binersin...

Son düzenleme:
Ben böyle insanları hiç anlayamıyorum, bir insan kardeşine, evladına nasıl çıkın o evden der ya? Hele de sizin gibi incir çekirdeğini doldurmayacak bir konu için. Neden aileler bir iyilik yaptığı zaman başa kakıp dururlar, hiç anlamam. Özellikle ev alındıysa aile evlatlarının burnundan getirir, keşke almasaydınız dedittirir evlatlarına. en ufak bir tartışma da bile sizin tartışmanız gibi evle tehdit edilir evlatlar. her aile için geçerli değil tabiki. Hem yaptıkları iyiliğin sevabını kaybediyorlar, sizin gözünüzde o iyiliğin değeri kalmıyor, hemde kendi değerlerini, sevgilerini kendileri kaybediyorlar. İnsanlar evlatlarını nasıl mallarıyla tehdit edebiliyor? (çok çok büyük olay olur, terbiyesizlikler yapılır o başka ) size bu lafı diyen görümceniz mi sizi çağırmadı kız istemeye?

bence boşver üstüne düştükçe kıymetli oluyor senin yaptığın doğru değil ama annelerinin başına bekçi diye mi koymuşlar sizi oraya, en ufak mevzu da çıkın babamın evinden demek ne kadar ayıp. ayrıca ortada hastalık yok birşey yok kapıyı duymaz açmaz gezmeye gelmez yalvaracakmısın bu ne yaaa

Back
X