ne gibi laflar taşındıki
yani görümceniz hakkında kötü bişeymi söylediniz[/QUO
canım konular birbiri ile okadar bağlantılı ki.en son olanı ve herkezi geren işin içine erkekleri dahil eden olayı anlatayım biraz uzun ama...
görümcemler ve eltim le gün kurduk.15 günde oturalım dedik.kayv.oturuldu,bende oturuldu,sıra eltime geldi.biz kayınv.ile altı üstlü oturuyoruz.eltim 3 gün okullar tatil olunca geldi,günün 1önceki akşam hepberaber oturuyoruz,bana yarın bize erken gelebilirmisin biraz yardım edrsin dedi.bende tamam dedim.kayınvalide ile beni kay.p.götürecek.babama sordum buarada hep beraberiz.
_baba yarın sabah erken gidelim yardım ederim dedim.kabul etmedi.3 gündür beraberiz biz gitmeyecez dedi.kayv.de biz gitmeyecez dedi.bende tamam o zaman ben yarın otobüs ile giderim dedim.sağolsun eşim o sabah hazırlan ben götürüyüm dedi,yolda ona çok ters.ben hazırlanırken annene söyle de,gelecekse hazırlansın dedim.
biz hemen arabaya bindik,annesigil kapıyıda zili de duymamışlar.eşim de geç kaldım diye hemen gittik.
eltime varınca uyandıramadığımızı söyledik.eşim beni 8de bıraktı 102da k.görümcem aradı.bizim orada olup olmadığımızı sordu,orada olduğumuzu duyunca sinirlendi niye annemi bıraktılar,onlara yükmü oldu,ha annemi getirselerdi diye bağırıyor.
eltim bana vermedi açıklamaya çalışıyor ama anlamadılar,tekrar aradılar biz gelmiyecez,siz ikiniz kendiniz oturun biz annemin yanına gidiyoruz,diye.eltim çok söyledi ise de kabul etmediler.bir sürü de şey hazırladı.ben de hemen hazırlandım,oğlumu yeni uyutmuştum onuda kaldırdım,ben giderim onlar gelsin,sen burada onlarla yakınsın benim yüzümden aran açılmasın dedim.izin vermedi..
..giderim gitmezsin tartışmasına döndü,onlar büyük onlar söylesin sen susacaksın tek kelime etmiyeceksin deyince kusura bakma o kadar da değil,suçlarlarsa kendimi yedirmem,senin yerinde deolursam gözümü açarım herşeyimi anlatmam,seninle ilgili deağzı gevşek diyorlar diyiverdim,ama ağzımdan çıkar çıkmaz pişman oldum.çok sinirlenmiştim çünkü.....
sonra eltim bir dondu kaldı.....
abimi aradı,annesinin ortalığı karıştırdığını anlattı,kızların söylediklerini anlattı.abim işten çıkıp hepsini tek tek toplamış k.görümcenin evinde durmu değerlendirmiş.eve geldiklerin de k.görümce ve o.görümce konuşmadılar kaynv. hiç bişey olmamış gibi davrandı birde sırıtarak yanıma geldi
b.görümcem niye bıraktığımızı sordu,bende olduğu gibi anlattım.k.görümcem insan öldümü kaldımı diye kapıyı bir kırar bakar nebiçim insanlarsınız,çıkın babamın evinden dedi.senin kardeşin de annene aynısını yapsın dedi.

seninle konuşacak bişeyimiz yok dedi
okadar moralim bozulduki,eşimi aradım.olanları anlattım beirde benden dinlesin diye çünkü çoktan aramışlar diye..
akşam eşim geldi ablası aradı,buraya gel seni bekliyorum konuşacaklarım var dedi.eşim çok sinirli bi insan özellikle haksızlık olunca dayanamaz.
ben gitme yada bende gideyim dedim.kabul etmedi.ablasının eve gelince;görümcem niye annemi eziyorsunuz,deyince benimki
sen çokmu iyi gelindin,niye siz kendinizden küçükleri ezmeye çalışıyorsunuz,karımın üstüne bu kadar gitmeye ne hakkınız var,ben abim değilim ezdirmem karımı,sen ablansan oda eşim hayat arkadaşım,sabah kapıyı çaldık çıkmadılar,gitmeyecez dediler daha napalım demiş
görümce son çırpınışla ozaman çıkın evden demiş,eşim senle mi bilecem evden çıkmasını,sen de kaynatanın evinde oturuyon çık o zaman demiş.içeride enişteler de varmış
.çocuğu ne yaptınızda kızdırdınız yine diye onlarda kızmış.
eşim eve geldi kulaklarındean duman çıkıyor,sonra abimin hakemliğinde durumlar değerlendirildi,suç oaranı %20 bizde %80 ni görümcemler ve kaynv.de kaldı.
kavgalar unutuldu,benim eltime dediğim seninle ilgili ağzı gevşek diyorlar dediğim unutulmadı anlayacağın...biraz uzun oldu kusura bakam