Gorumcem Geliyor

northamerica

Terzi,kendi söküğünü dikemez
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
611
692
23
Merhaba Hanimlar;
Yaklasik 10 senedir yurtdisindayim.Bebegim var 9 aylik.Iyi bir isim vardi.Bebek olunca isten ciktim tabii.Evdeyim butun gunum bebegimin bakimi ile geciyor.Cok iyi bir yerden is teklifi aldim.Ancak bir sertifika programi bitirmem gerekiyor cunku bu teklif aldigim yer bayagi profesyonel.Onceki calistigim yerde de ayni meslegi yani yonetici asistanligi yaptim ama burasi cok profesyonel ve sartlari cok iyi.Bu firsati kacirmak istemiyorum.Bebegime 6-7 ay gibi bir sure bakacak birisine ihtiyacim var.Yabanci kisiye asla emanet edemem.Bakici tutabilirim ama gercekten hicbir kisiye guvenim yok ve bebegim cok kucuk.Annemle de pek gecinemiyoruz.O nedenle annemi cagiramam.Cagirsam da gelmez zaten buyuk bir zevkle!Her neyse,O nedenle esimle dusunduk tasindik.Gorumcemi getirtmeye karar verdik.Kendisiyle siksik facetime dan gorusuyoruz zaten.Herhangi bir problemimiz yok simdiye kadar.Kendisi esinden yillar once bosanmis,55 yasinda.Haftaicleri sabahtan cikacagim aksam 7 gibi gelecegim.Ayni zamanda staj yapacagim , ise baslayacagim yerde.Simdi kafaya taktim , gorumcemle birlikte yasarken ne gibi sikintilar olabilir acaba ? Nelere dikkat etmeliyim ki hirgur cikmasin.Sure de epey uzun.Insallah kazasiz belasiz bir donem olur.Tecrubesi olanlar yazabilirse cok memnun olurum.Farkli onerilere de acigim.Durumum anlattigim sekildedir.Simdiden tesekkurler.

Yanlış anlamayın ama öz annesiyle gecinemeyen elin kızıyla hiç gecinemez.

Annemin nasil biri oldugunu , benim nasil biri oldugumu ve meselemizin ne oldugunu bilmiyorsun ama yanlis anlamayin deyip lafi sokuyorsun aklinca.Ben henuz gorumcem gelmeden , ne yaparim da herkesin gonlunu hos tutarim diye dusunup tasalanan bir insan olduguma gore sizin onyarginiz curumus oluyor boylece.

Gorumceniz yasini basini almis olgun biri. Surekli konustugunuza gore anlastiginiz sevdiginiz biri olsa gerek.. Sikinti cikacagini zannetmiyorum..hem bebege de gozu gibi bakar sonucta oz yigeni..gozunuz de arkada kalmaz, iciniz rahat eder..hakkinizda hayirlisi olsun..

Gorumceniz yasini basini almis olgun biri. Surekli konustugunuza gore anlastiginiz sevdiginiz biri olsa gerek.. Sikinti cikacagini zannetmiyorum..hem bebege de gozu gibi bakar sonucta oz yigeni..gozunuz de arkada kalmaz, iciniz rahat eder..hakkinizda hayirlisi olsun..

Cok tesekkur ederim yorumunuz icin.Benim yasim 35.Facetime dan gorusuyoruz surekli.Gayet iyiyiz yani.Ben yine de nelere dikkat etmeliyim gibisinden dusuncelerdeyim.Bebisime iyi bakacagi icin ufak tefek seyleri de sorun etmem heralde.Bu da bir nevi soz vermek gibi olsun buradan.Zaten ilk defa TR den yatili misafirim geliyor.Iyi agirlayacagimi dusunuyorum.Haydi hayirlisi :)

Öncelikle uzun bir suresizinle kalacağı için esinizle eski günlerdeki gibi rahat bir ortamıniz olmayacak halasi da olsa uzun surede kalsa o sizin misafiriniz. Bir misafire nasıl davraniyorsaniz ona da öyle davranım. Bebeginizden ilgilenirken ona da bazı konularda danışın abla şunu nasıl yapalım sendaha ttecrübeli son gibi sözlerle gönlünü hoş tütün. Ama bence biran önce ggüvenilir birini bulmak daha mantıklı. Bizde de anneler gelip bakacakti. Annem kızım biz gelir bakarız ama düzenimiz bozulur. Siz önce bi bakıcı arayın olmazsa biz geliriz dediler. Çok sukur çok iyi bir bakıcı bulduk. Annem hakliydi. Kaynananizda gelse ben diken üstünde olacaktım annem gelse de eşim diken üstünde olacaktı. Böyle gayet rahatiz.

Karşılıklı saygı, sevginizi, belli mesafenizi korur, yüz göz olmazsanız sorun çıkmaz sanırım. Sırf görümce diye abartılacak bir şey yok. Ama şöyle bir durum var, kim olursa olsun, aylar süren misafirliğin tadı çabuk kaçar. Yanlış anlamadıysam sırf bunun için görümcenizi Türkiye'den yurtdışına getireceksiniz bir de. İyi geçinmek, yüzgöz olmamak için çaba bile sarfetmeniz lazım karşılıklı olarak diye düşünüyorum, hem uzun süreden, hem de bu kişiyi başka ülkeden evinize getirdiğinizden dolayı. Sadece sizin için yurdundan gelecek, aylarca kalacak. Masrafı, çilesi var bu durumun. Bir şeyler yanlış gitse kolayca git diyemezsin falan filan. Böyle zorlukları da var. İyi hesap etmek lazım. Pişman olup geri adım atma lüksünüz bile olmaz. Anlaşamasanız akrabalık ilişkileriniz de zedelenir. Zor bir karar bence.

Öncelikle uzun bir suresizinle kalacağı için esinizle eski günlerdeki gibi rahat bir ortamıniz olmayacak halasi da olsa uzun surede kalsa o sizin misafiriniz. Bir misafire nasıl davraniyorsaniz ona da öyle davranım. Bebeginizden ilgilenirken ona da bazı konularda danışın abla şunu nasıl yapalım sendaha ttecrübeli son gibi sözlerle gönlünü hoş tütün. Ama bence biran önce ggüvenilir birini bulmak daha mantıklı. Bizde de anneler gelip bakacakti. Annem kızım biz gelir bakarız ama düzenimiz bozulur. Siz önce bi bakıcı arayın olmazsa biz geliriz dediler. Çok sukur çok iyi bir bakıcı bulduk. Annem hakliydi. Kaynananizda gelse ben diken üstünde olacaktım annem gelse de eşim diken üstünde olacaktı. Böyle gayet rahatiz.

tesekkurler.iyi ve guvenilir birini buldugunuz icin cok sanslisiniz , benim oyle biri yok olsa 1 dk durmam coktan alirdim.onerileriniz cok degerli benim icin.tekrar tesekkur ediyorum.saglicakla kalin.

Ben bulunduğum yere 1 ay önce tasinmistim ise baslamadan ve çok tedirgindim hatta eşime kizdim ben burda nasıl bakici bulucam kimseyi tanımıyorum diye. Ve burda hiç kimsemiz yoktu. Ama çok sukur 1 ayın icin de birkaç yere haber bıraktık ve bulduk. Siz dua edin Rabbim inşallah karşınıza iyi insanlar çıkarsın.
tesekkurler.iyi ve guvenilir birini buldugunuz icin cok sanslisiniz , benim oyle biri yok olsa 1 dk durmam coktan alirdim.onerileriniz cok degerli benim icin.tekrar tesekkur ediyorum.saglicakla kalin.

Tanimadiginiz bir bakiciya birakmaktansa, bir akrabanizin bebeginizin bakimina yardimci olmasi cok daha dogru bir karar.
Yaslariniz yakin degil, ve oncesinde de bir sorun yasamamissiniz. Ben sorun olacagini sanmiyorum, olacak olursa da siz bunu tolere edebilirsiniz.Sonucta gorumcenizde sizin icin bir fedakarlik yapacak.
Buyuk bir evde de yasiyorsaniz rahatlik acisindan da cok sorun olmayacak.
Umarim hersey gonlunuze gore olur.
Yeni isinizde basarilar.

Merhaba Hanimlar;
Yaklasik 10 senedir yurtdisindayim.Bebegim var 9 aylik.Iyi bir isim vardi.Bebek olunca isten ciktim tabii.Evdeyim butun gunum bebegimin bakimi ile geciyor.Cok iyi bir yerden is teklifi aldim.Ancak bir sertifika programi bitirmem gerekiyor cunku bu teklif aldigim yer bayagi profesyonel.Onceki calistigim yerde de ayni meslegi yani yonetici asistanligi yaptim ama burasi cok profesyonel ve sartlari cok iyi.Bu firsati kacirmak istemiyorum.Bebegime 6-7 ay gibi bir sure bakacak birisine ihtiyacim var.Yabanci kisiye asla emanet edemem.Bakici tutabilirim ama gercekten hicbir kisiye guvenim yok ve bebegim cok kucuk.Annemle de pek gecinemiyoruz.O nedenle annemi cagiramam.Cagirsam da gelmez zaten buyuk bir zevkle!Her neyse,O nedenle esimle dusunduk tasindik.Gorumcemi getirtmeye karar verdik.Kendisiyle siksik facetime dan gorusuyoruz zaten.Herhangi bir problemimiz yok simdiye kadar.Kendisi esinden yillar once bosanmis,55 yasinda.Haftaicleri sabahtan cikacagim aksam 7 gibi gelecegim.Ayni zamanda staj yapacagim , ise baslayacagim yerde.Simdi kafaya taktim , gorumcemle birlikte yasarken ne gibi sikintilar olabilir acaba ? Nelere dikkat etmeliyim ki hirgur cikmasin.Sure de epey uzun.Insallah kazasiz belasiz bir donem olur.Tecrubesi olanlar yazabilirse cok memnun olurum.Farkli onerilere de acigim.Durumum anlattigim sekildedir.Simdiden tesekkurler.
bu tamamen kişiye bsğlı, geçimli biriyse gayet iyi anlaşılır. ama ben asla ve asla görümcemle aynı evde yaşamam. çünkü 3 günde bile burnundan getirir. bu işler çok zor gerçekten. tabi nekadar iyi biri olursa olsun evde 3. bir şahsın yaşıyor olması düzeni bozacaktır. bi süre sonra umarım düzene müdahele etmez. bizimkiler çiçeğin yerine bile karışır mesela. bana göre rahatsız edici.

Süre net mi? Yani 6-7 ay demişsiniz sonrasında ise başlayınca kim bakacak bebeğinize?
Şayet süre netse,sayılı gün çabuk geçer hesabı idare edilebilir diye düşünüyorum, yabancı birindense akraba daha iyi bakacaktır,sizinde gözünüz arkada kalmaz. Yanlız işe başlamadan 1 ay önce çağırın,bebeğiniz,siz ve görümceniz alışın birbirinize. Ne yedirip,içiriyorsunuz evde düzeniniz nasıl bunlarıda görsun görümceniz ilerde sorun yaşamamak adına.

Sonuçta halası bence gözü gibi bakar fakat sizin rahatiniz eskisi gibi olmaz eşinizle biraz fedakarlık yapacaks iniz saygı bozulmadigi sürece bi sıkıntı olmaz bence gorumcenizle sadece eski rahatliginiz olmaz şimdiden kolay gelsin

Hoşgörü olduktan sonra geçim olur bence
Ufak tefek şeyleri görmezden gelebilmelisiniz, özel alanınızı paylaşmaya hazırlıklı olmalısınız.
Kadın başka bir ülkeye geliyor mutlaka fikir ayrılıkları rahatsızlıklar olacaktır, pozitif ve çözüm odaklı yaklaştığınız sürece bu süreyi daha sorunsuz atlatmak mümkün olabilir

Halasi gozu gibi bakar ama siz anlasabilecek misiniz? En ufak bi tartismada ki mutlaka olacaktir ben memlekete donuyorum demesin bir bakiciya hatalarini rahatca soylersinde halaya nasil soyleyeceksin kirilabilir cunku esinle tartistigindada sana surat yapabilir kisacasi ben olsam cagirmazdim!

karsılıklı mesafenızı korursanız bı sorun olmaz
eger yuz goz olursanız da asla eskısı gıbı olmaz bunuda bılın
calısmak zorunda olan annelere en cok cocuklara allah yardım etsın cok zor oluyor

Merhaba Hanimlar;
tatlım görümceni çağırman iyi olur işe giderken aklın bebekte kalmaz. eşinle konuşursun görümcen sen gelene kadar yemekleride yapar. bugüne kadar kadınla hır gür çıkmadıysa bu saatten sonra çıkmaz. laf sokanlarıda boşver onlar kavga çıksın diye uğraşan tipler

Back
X