Nickinize istinaden soruyorum, Amerika ya da Kanada'da mi yasiyorsunuz? Görümcenizi bakici olarak bildirecek misiniz? Yani para verceksiniz elbet, bunu beyan edeceksiniz degil mi? Ziyarete gelmek ayri, bakici olarak gelmek ayri. Olur da size veya esinize ulasamazsa polis, itfaiye veya ambulans, hastaneyi arayabilir mi? Yabancilar kar soguk demezler cocugu hep cikarirlar. Disarida kendini ifade edebilecek kadar yabanci dil biliyor mu? Bunlari sormamin nedeni eger bilmiyorsa ne tv seyredebilir, ne komsu ne arkadas edinebilir. Iki ay sonra yok olmuyor hep evin icinde bunaldim ben dönmek istiyorum diyebilir. Calisan olsa karsilikli iki tarafin da haklari olur. Benim yasadigim ülkede ise alim ve isten cikma-cikarma süresi 3 ay. Yani bugün isten ayrilacagini bildirirsen 3 ay sonra cikabilirsin. Ama görümceye kanunu uygulayamazsiniz gidicem dedi mi gidemezsin diyemezsiniz.
Kardesinin cocuguna herkes bakmak ister, aileden biri oldugu icin yabancilik cekilmez ne güzel ama bir de madalyonun öbür yüzü var. Durduk yere araniz bozulmasin sonra.