Görümcem ve kaynanam

canım elbette mesafeni koru çünkü malesef böyle işgüzar tiplere elini verdin mi kolunu kaptırıyorsun
ancak özel günlerde,hastalık durumlarında falan mutlaka ara
yani bu kim olursa olsun kayınvaliden,görümcen,eltin arkadaşın
insanlara geçmiş olsun yada iyi seneler dileyerek yüz göz olunmaz
hem böylece aramıyor sormuyor gibi sebeplerle seni suçlayıp canını sıkamazlar
eşinin yaptığına da değinmeden geçemicem
madem ablası seninle konuşmaya o kadar hasret ve o kadar seni seviyor o zaman sen ben yapmayıp kendisi arasın bi zahmet.numaranı biliyordur herhalde :)

çok haklısın:kkk::kkk:

bence alavere dalavere değil tek dertleri sizin onları aramamanız başka birşey değil.sadece bayramlarda arıyormusunuz arada bir arasanız hal hatır sorsanız böyle işler çevirmezler...ben 3 gün aramasam bana k.validem bile kızıyo sen neiye aramıyosun diee

benim 2 tane görümcem var biri iyi biri tam şeytan gecen olan konuyu anlatayım sizce kim haklı benim kardeşim gelmiti bana kalmaya ve onun babaannesinede misafir gelmiş bizde yukarı cıktık hep birlikte bi kız daha vardı misafir baba anneye gelen kız gitti aşagı namaz kılmaya bana diyo yenge misafirimize cay yapta içelim siirlerim tepeme fırladı bende deimki benim misafirim nereden oluyo tam bi sinir bozucu asalak biri bogasım geliyo bazen bu kızı

sen öyle yaparsın başkası yapmaz kimse kusura bakmasın ben kimseyi görev gibi aramak zorunda değilim, ha kadını severim her gün arar konuşurum ama konu sahibinin gördüğü şeyler var belli ki içi ısınmamış, daha hala ara geçmiş olsun de yılbaşını kutla diye dikte etmenin alemi var mı, eşi arıyo mu acaba kız tarafını

haklsin kendileri kiz tarafini aramasin ama adin gelinya hep aramak zorundasin demek ki problemler hep ayni,kayinvalidenin seni sevmedigini hissediyorsun neden arayasin ki?

yasli kadinlar öyle , benim rahmetli babaannem de ne kdar hasta olursa millet kendine o kadar kiymet vericek sanirdi. ne zaman hal hatir sorsak " ih mih ölyüorum tansiyonum sekerimv.s Allah rahmet eylesin . Arama sorma meselesine gelince , bende ilk evlendigimde esim bana derdi kardesimi ara , kendi annesi ile konustu mu telefonu hemen elime tutusturmak al sende iki kelime et felan, hadi kayinvalidem neysede görümce benden bes yas kücük ne diye ariyacaksam , dedim beni arasin ben gelmisim burda yalniz onu benim hali hatrimi soruyor mu ariyor mu ? kendise sitem ederdi görümcem yok aramiyorsun sormuyorsun diye , bende ben aramiyorumsam cok merak ediyorsan sen ara demistim :27:

yani biz diyor muyuz illa annemi babam i ara aman hallerini hatirlarini sor, ben derim ister ara ister arama zorla aramnin degeri ne , illa bi protokol git gel ara sor , bi milleti kendi haline birakin isi mecburiyete göreve döktünüz mü valla insanin icinden gelmiyor...!

bence hic gerek yok arama degmez helede hasta rolü yapanin nesini aricaksin?? seni esine sikayet ederek kendilerini aratiyorlar bakarmisin eziklige :47: kocasiyla cocuklariyla arasini düzeltsin herseyden evvel o kv olan! merak ettim oglu senle evlenmeden önce kime emrivaki yapipta kendisini aratiyormus bu kv?? sen kuklamisin milletin istegine göre sekil alicaksin hic dert etmeye degmezler gerekirse esinede onun sana hemen ara dedigi gibi cekinmeden düsünceni söyle sen benim ailemi nezaman benim emrimle aradin de ozaman belki kafasi donk ederde haddini bilirler!

zamaninda bendede vardi ayni cins bi kv hastalik hastasiydi aslina bakarsanda senden benden saglikli tek istedigi yattigi yerden emirler versin ev halki bunun ayagina kosdursun buda hasta rolü yapsin tabi görümce müsvetteside hemen basucunda anasinin, filim izler gibi anasinin rolünü izliyor ikisi yan gelip yatiyorlar ortaligi veryansin ediyorlar ay tahammulüm yok böylelerine birak ne halleri varsa görsünler ogluyla evlendin diye kukla muamelesi görmeyede hic mecbur deyilsin!

Canım aranızda mesafe olması iyi. Çok muhabbet tez ayrılık getirir ama sonuçta büyüğün, eşinin annesi. Telefonla konuşmayı sevmeye bilirsin ama haftada bir olmadı iki haftada bir araman gerekir. Hal hatır sorar uzatmadan kapatırsın. İnsanlar yaşlandıkça aranılıp sorulmak istiyorlar. Sonuçta anne dediğin kişi. Aranızda sorununuz yoksa ara sor bana göre. Gripte olsa insan nasıl oldun denilmesini istiyor. Bende grip nezle olsam kaynanamın beni arayıp sormasını isterim. Nasıl oldun falan diye. Galiba beni umursayıp umursamadığını anlıyorum. Oda sağolsun gripde olsam arar sorar nasıl oldun naptın diye.
Ama eşinin ablamı aramamışsın ara çabuk demesi doğru gelmedi. neden emrivaki konuşuyor.
Birde eltinin ortalığı karıştırmada üstüne yok anlaşılan. Neden gelip yok zıpkın gibiydi gezmeye gitti. Ağladı aramadı falan dedi diyor ki. Zaten eltilere güvenilmez. Sen sen ol eltine uyupta eşinin ailesi hakkında o olumsuz konuşsada sen olumlu konuş. Onun lafını getiren kaynanana yaranmak için seninkini haliyle götürür. Hem ne malum eltinin dediklerinin doğru olduğu.

Herkes evlenince sen benim kızım sende benim annem oldun der hatta böyle olmasını gerçekten istiyordur ama bu mümkün değil.Çünkü kendi kızlarına yada ailelere gösterdikleri özveriyi gösteremez iki tarafta..Kendi kızın seni aramazsa sen ararsın ama gelinin aramazsa alınganlık yaparsın beni istemiyormu diye düşünürsün.. İnsanlar yaşlandıkça çocuk gibi oluyorlar.Bende bir görümceyim ve annemde kaynana.Ben bunlara takılmam ama annem mesela gelinimiz aramasın sormasın günlerce üzülür.Heleki hasta olduğunu duyup aramazsa..Aslında istenen çok şey diil canım..Ufacık bi hal hatır sorup nasılsınız demek.Bunlar ufak gözüküp olduğunda çok büyük mutluluklar olmadığında çok büyük sorunlar yaratabilecek şeyler..Ben sana şu kadar tavsiye verebilirim tecrübelerimden mutlu olmak istiyorsan incelik yapmaktan sakınma.Ara sor çat kapı git..Bunların sana dönüşünü kat be kat alıcaksın..Tecrübeyle sabittir:34::34:

valla canım evlimisin bekrmısın bilmiyorum ama yanlış düşünüyorsun kusura bakma... sen nekadar özverili olursan ol yaranamıyorsun...kv senden herşeyi bekliyor her inceliği herşeyi düşünmeni hesaplamanı beklyor..ama iş kendine gelince düşünemedim deyip geçiyor...gelinlerin alınmaya gücenmeye hakkı yok kabullenmek zorunda...hasta olsa aramazlar ve derler ki nolcak canım gripmiş derler...ama kendileri grip değil ellerine diken batsa aranmayı beklerler... hep bana hep bana olmuyor işte canım...neden hep fedakarlık tek taraflı olacakmış...ilişkiler karşılıklı olursa huzur sağlanır.tek taraflı olmuyor işte...sadece rol yapmış olur eğer öyle yaparsa....ve şunu bil ki karşılığını kat kat alacaksın demişsin, asla öyle değil...sizin için ilişkiler nasıldır bilemem ama geneli böyle canım...sen ne kadar fedakarlık yaparsan yap hep senden beklerler bi kerede biz arayalım soralım demezler...en ufak bişeye alınır gücenirler, ama senin gücenmeye hakkın olmaz...çok çıtkırıldım derler çok küser derler...yani naparsan yap ağzınla kuş tutsan yaranılmaz.... yani diyeceğim şu ki kimse yanlış anlamasın ama sırf gönlünü hoş tutmak için incelik yapamam ben kimseye....herşey karşılıklı... ben arıyorsam oda aramak zorunda...ha o aramıyormu hep benden mi bekliyor..eyvallah...kimse kimsenin kölesi değil...oğulları ile evli olmak emir ve yasaklarına riayet etmek mecburiyetini vermez....herkes yerini ve mesafesini bilecek...öyle çok fazla vıcık vıcık ilişkilerede karşıyım...çok muhabbet tez ayırırmış...mesafeyi ayarlamak lazım...yani bişeyleri tavsiye ederken sürekli verici ol demeniz doğru değil bence kızlar... hakedene hakettiği şekilde yorum yapmak lazım...konu sahibine katılıyorum ben olsam bende aramam...beni arasın bende arıyım....ne demişler NE KAZMA GİBİ OL HEP BANA BANA DE, NE KÜREK GİBİ OL HEP SANA HEP SANA DE, TESTERE GİBİ OL BİR SANA BİR BANA DE...umarım anlayan anlamıştır...

haklsin kendileri kiz tarafini aramasin ama adin gelinya hep aramak zorundasin demek ki problemler hep ayni,kayinvalidenin seni sevmedigini hissediyorsun neden arayasin ki?

aynen katılıyorum sizlere,ha düzgün olur dalavere yapmaz sözünün özüdür başımınüstünde yeri var. eşim yapsada yapmasada benim aileme.ama her sefrinde huzrumu kaçırp yok aramadın yok temizliğne yardım etmedin,daha gideli 3gün olmuş nie gelip gidlmiyomuş,falan filan aramam arkadaş anlasın herkes hatasını,bana 1adım gelsin ben koşarak gidiyim.ama hep gelinden bekle 2yüzlü olursan daha çook beklersin...

Back
X