görümcem...

rehnuma14

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2007
684
13
643
İstanbul
benim görümcemle bir derdim yok çok şükür.eşim tek erkek ve beş tane görümcem var.evlenmeden önce bunu duyanlar bana hep deli misin o kadar görümceli yere gidilir mi diyorlardı.neyse iki yılı geçti evleneli.şuan da iki aylık hamileyim.düşük tehlikesi bulantılar yatak istirahati filan bir aydan fazladır yatıyorum.görümcemin biri geldi cuma akşamı.Anadolu yakasında oturuyor.biz Avrupa..

bende sevindim.biraz otururuz diye iki akşam kalacaktı.bayadır da gelemiyordu yoğunluktan.neyse ilk akşam geç geldi.çok bir şey yapamadık.ertesi gün kalktı benim bütün evi baştan aşağıya camlar perdeler ne varsa her yeri temizledi.akşama misafirim geldi onların hizmetini yaptı.gece geç vakit oldu yattık.bugünde kalan yerleri temizledi bana yemekler börekler yaptı.hiç oturmadı iki gündür bide çocuğu var yani.az önce de gitti.

ya ben gerçekten çok şanslıyım böyle bir aileye gelin olduğum için.diğer görümcemlerde aynı.hepsiyle uzak oturuyoruz.ama hep ilgilenirler.gelemeseler de sürekli ararlar.Allah a çok şükür ya hiçbirini görümce olarak görmüyorum.sanki kardeşmişiz gibi.her konuda bana yardımcı oluyorlar.

niye mi anlatıyorum bunları belki bazıları için gereksiz bunları okumak ama görümceler hakkında hep kötü şeyler okunmasın birazda iyi şeyler okunsun diye yazıyorum.bilmiyorum ya içim sevinç doldu gerçekten.sevgi yumağı olup yuvarlanasım var :)))

canım ya , ilk önce yine görümcelerle ilgili kötü bi yazıdır diye girdim. ama çok güzel , mutlu oldum. 5 görümce olup içinden birisinin bile iyi çıkması bile çok şans sayılacak bi durumken hepsinin çok iyi olması , piyango size çıkmış. bize bi amorti bile yok :(

walla derya haklı ılk okudugumda eyvah dedım bnmkıler gbı 5 tanı kesın koru bişey yazıyodur.ama senın adına cok sewındm.bende ıkı yıllk ewlıyım ama senn gbı ılgı alaka bende yok...

ne mutlu sana ...allah bebeğinide hayırlısıyla kucağına almanı nasir etsin......çok şanslısın maaşallah......

benimde 1 tane görümcem var ama ne yazık ki uzak bizde çok iyi anlaşıyoruz
seninde benim kayınvaldeminde eli değil ayağının altı öpülesi insanlar hem eşim iyi hemde kardeşi ne mutlu bu kadar güzel evlat yetiştirebilmek herkeze nasip olmaz bu
allahım korusun nazarlardan kazalardan herkezin yuvasına huzur versin...

armut dibine düşer canım demekki anen babası güzel yetiştirm,iş ki onun için iyiler bir de annedne bitiyor herşey. bende çok iyi görümceydim hamileyken her temizliğini yaptım çalıştığım halde yeğenimin herşeyini aldım ama yaranamadım maalesef bencil birisi bizim gelin. görümcem desen tam annesinin kızı. analı kızlı fenalar herşeyi onlar bilir onların dediği olur ama hiç bişey bilmiyorlar. ne güzel bişey iyi geçinmeniz inşallah bu ömür boyu sürer heryerde dile getirme aman nazar değer.

şanslı birisiniz ne güzel...
bende evin tek geliniyim ama bu şekilde bir davranış görmedim sadece 1 kere doğumundaaaa görmüştüm.Ona şükür etmek lazım kendisine tşklerimide iletmiştim zaten :):27:

şanslısn canım
negüzel
dediğin gibi herkes kötü geçinecek sorun yaşıyacak diye
birşey yok.
bende şansısım tek kız olduğu için kız evlendi barklandı hala ilği alaka bekliyor

armut dibine düşer canım demekki anen babası güzel yetiştirm,iş ki onun için iyiler bir de annedne bitiyor herşey. bende çok iyi görümceydim hamileyken her temizliğini yaptım çalıştığım halde yeğenimin herşeyini aldım ama yaranamadım maalesef bencil birisi bizim gelin. görümcem desen tam annesinin kızı. analı kızlı fenalar herşeyi onlar bilir onların dediği olur ama hiç bişey bilmiyorlar. ne güzel bişey iyi geçinmeniz inşallah bu ömür boyu sürer heryerde dile getirme aman nazar değer.

sağol canım.aslında iyiliği yaparken karsılık beklenmez ama karsıdaki insanında yapılan iyiliği bilmesi lazım.iyilik bilmeyen insanlardan uzak durmak lazım.hep dua ettim kötülerle karsılasmayaım diye.Allahım da nasip etti güzel bir yere gelin gittim.ha yok mu olumsuz şeyler,herhalde olacak önemli olan olumsuz olayları aşmak.karsı tarafta bir sorun varsa üstüne bir sorun daha yüklememek.anlayışlı olmak iyi düşünmek,bunlarla halledilmeyecek sorun kalmıyor...

ya hiç bir şey dışardan göründüğü gibi olmuyor değil mi?

benim görümcem de iyidir ben eşimle tatile gittiğimde bana süpriz olsun diye gelip evimi temizlemişti hiç unutmam.çok sevinmiştim.ayrıca düğün hazırlıklarında da çok yardımcı olmuştu.o evlenirken aynen ben de ona yardım etmek isterim.:16:

maşallah, çok şanslısın, ağzım kulaklarıma vararak okudum yazdıklarını. bende 1 tane var aramızda 800 kilometre olmasına rağmen bana çektiryor. beni o kadar üzdü o kadar yıprattıki kocasının peşine 2 tane rus kadın takayım fotoğraflarını çektirtip göndereyim şuna da kendi derdiyle uğraşmaktan beni unutsun, yuva yıkmak ne demekmiş görsün dedim ama allahtan korktuğum için yapamadım. maşallah sana ne güzel imrendim vallahi.

Allah mutlulugunuzu daim etsin arkadasım :nazar: :nazar: :nazar:
imremdim gercekten.. :69:
bana denk gelmese de sizin adınıza sevindim sanki benim basıma gelmiş gibi. :70:

maşallah, çok şanslısın, ağzım kulaklarıma vararak okudum yazdıklarını. bende 1 tane var aramızda 800 kilometre olmasına rağmen bana çektiryor. beni o kadar üzdü o kadar yıprattıki kocasının peşine 2 tane rus kadın takayım fotoğraflarını çektirtip göndereyim şuna da kendi derdiyle uğraşmaktan beni unutsun, yuva yıkmak ne demekmiş görsün dedim ama allahtan korktuğum için yapamadım. maşallah sana ne güzel imrendim vallahi.

düşündüklerini yapmamakla iyi etmişsin.
herkes birşeyler yapacakken Allah korkusunu düşünse bu yaşanılan sorunlar hiç yaşanmazdı.ama malesef birçok insan kendi hazları doğrultusunda kötülük yapmaktan sorun çıkarmaktan zevk alıyorlar.yazıklar olsun bile bile kötülük yapan,bile bile moral bozan,bile bile çile çektiren,yuva bozan gelinlere, kaynanalara,görümcelere, eltilere...

Back
X