Görümcemde bir kaç gün

Birde bence ayda yilda bi gidersin yaparsin o cok goze batmaz.. ama birlikte oturulsa filan daha cok goze batacak bir durum olur

Ben de gittigim yerde mutlaka yardım ederim. Bana gelen de etmek isterse geri çevirmem. Sohbet muhabbet iki dkda bitmiş olur. Sizin durum biraz farklı olmuş ama ya yapamayacaktiniz ya da yaptınız madem böyle dert edinmeyecektiniz. Bir daha kendinizi böyle kötü hissetmemek için yapmayın en iyisi.

Bize misafir geldiğinde çok zor da kalırsam yardım talep ederim ya da ısrarla yardım etmek isteyene dur demem.aslında mutfağımda başkasının iş yapmasını pek sevmem ama idare ederim. ben misafirliğe gittiğimde de yardım edeyim ne yapmamı istersin derim bir istek varsa yardımcı olurum.yok denirse hiç karışmam gider otururum.ama ablamın gelinlerimizin yani çok yakın akrabalarımın evinde her işe girişirim sınır tanımam onlar da aynı şekilde bizde öyleler :)

Bu ruh halinden kurtulamiyorum.Habire oram buram agriyor deyip durunca dayanamadım
Herkes yaptığından sorumludur. Siz kendi nezaketinizi göstermişsiniz. Açıkcası orayı toplamasaydınız belkide kendinizi kötü hissedecektiniz. İnatlaşmak insanı yorar. Sizin yaptığınızı (kullanılmak olarak değil) yapmak ise erdemdir.

Merhaba hanimlar.Baska bir sehirde olan gorumceme yatili misafir gittik bir kac gunlugune.Uzatmadan konuya gireyim.Misafirim deyipte bir kösede oturmadim.Görümcem yas olarak benden buyuk ve cabuk yoruluyor altini cizeyim.Yemeklerin hazirlanmasinda yardim ettim.Sofrayi beraber kaldirdik.Sonra bir baktim mutfak savaş alani.Görümcem içerde uyumaya gitmis. Yine insanlik vazifesi niyetiyle mutfaktaki bulasiklari topladim.Mutfak o haldeyken içim huzursuz oldu.O bana geldiginde elini birseye surmez.Çekilirdi köşesine.Kaltiginda ay canim niye zahmet ettin dedi. Mutfak bu haldeyken icim rahat etmedi dedim.Sonrasinda eve geldiğimde kendimi çok tuhaf hissettim.Ben neden insanlarin bana yaptiginin aynisini yapamiyorum..Toplamasa miydim keske dedim.Her seferinde ayni seyi yapti.Ve ben resmen oraya bulasik toplamaya gitmisim gibi kendimi bi salk hissettim.
Siz olsaniz ne yapardınız?
Herkes kendine yakisani yapar. Sen de yakisani yapmissin...

Başkasının mutfagında sap gibi kalıyorum bi saçma hissediyorum kendimi,elleşmem genelde bana gelen de dokunmayabilir yardım beklemem,kişi gittikten sonra yaparım,canım istemezse bi sonraki gün yaparım,ayy mutfak dağınık rahat edemem çünkü cok titizim muhabbetleri de hiç inandırıcı gelmiyor bana,ben öyle değilim çünkü,mesela şuan mutfak gayet dagınık önce oturdum dizi izledim şimdi de kkdayım,temizlik yapmaya mı geldim bu dünyaya yahu,patron benim :deli:

Sizinki baya baya beleşçilik
Gideyim yatayim kalkayim köleler ayağıma getirsin
Beraber paylastiginiz evin mutfağını topladiginiz için pişman olacaginiza millete külfet olmayıp eşyalı ev kiralasaymissiniz keşke

Yorum yapmadan önce alttaki mesajı da okuyun bence. Benimki beleşçilik değil, aksine karşı tarafınki beleşçilik. Ben bir kişiyim, onlar dört kişi. Kaldı ki bahsettiğim kendi pisliğim bulaşığım değil zaten. Beraber yaşamadım, beraber yaşasam zaten yaparım. İlk defa gidip kaldığım, parça parça toplasan 20 gün misafir olduğum evde ev sahibi oturuyorsa benim tek başıma mutfakta işim ne?? Hoş o zamanlar hiç gözüme gelmemişti (yeni evliydim zaten) ama kadın geçen ay durduk yere bana delisin sen git hastaneye yat dediğinden ve oğlumu kendisi doğurmuş gibi davranmaya başladığından beri her şeyi batıyor bana:rapci:

Ayyy valla ben olsam ellemezdim ki ellemedim de zamanında. Eşimin işi dolayısıyla bir müddet kvde kalmak zorunda kaldık, ben de kpssye hazırlanıyordum, bir iki haftam kalmıştı. Kadın istisnasız her gün çamaşır makinesini çalıştırıp evden kaçıyordu. Bir kere bile asmadım, kimsenin donuna vs elleyemem kusura bakmasın. Hatta birinde dayanamadım yüzüne söyledim ben kimsenin çamaşırını elleyemem, o yüzden de asmıyorum çamaşırlarınızı diye. Ama kaldığımız o süre boyunca mutfağı hep ben topladım, şimdiki aklım olsa ona da ellemezdim. Bana ne yahu, evin hanımı kimse o toplasın, evden kaçmasın di mi yani? Bence sen de bir dahakine elini sürme hiçbir şeye. Niye kendini kullandırasın ki?[/QUOTE
İlla uç davranmaya gerek yok,orta yol candır.

Ona katılıyorum tabii :) ama işte bazen orta yolu bulamıyorsun. (Son yaşadıklarım pek guzel gösterdi yani) Yoksa ne var iki ev işi elime mi yapışacak? karşıdakinin tutumu ukalaca olunca insan tüm yaptıklarından pişman oluyor ne yazık ki.

Back
X