Görümcemle sorunlar başlamak üzere mi?

bel_sel

Kendinin Efendisi
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
311
0
96
İstanbul
Kızlar ben görümcemi seviyorum benden bir yaş küçük ve bekar bir sorunumuzda olmadı gerçi ben çok uyumlu bir insanım sanırım ondan. yalnız onun yapısı gereği herşeye yorum yapma olayımız var
( KENDİSİ ASLAN BURCU) bunu çok iyiniyetli ve tatlı dille yapıyor olmasından çok rahatsız olmadım ama sıkılmayada başladım.Nişanlımda ailesine çok bağlı fikirlerini benimkinden önce tuttuğunuda hissediyorum.geçen gün kayınvalideme gelinlik ayakkabımı daha önce giymediğim gelinliğe uygun abiye ayakkabımı kullanayım dedim.ayakkabıya baktı....
Dediği şu: x'e (Yani görümceme) bi soralım!.. :1shok:
ya sabır!..bana acil akıl verin.. delikafadulden

Canım daha çok yolun başındasın benim görümcemde benimle yaşıt bizde nişanlılık döneminde çok iyi anlaştık ama düğünden önce her şeye karıştı sonrasıda yapmadığı kalmadı melekken şeytan oldu.Ne olursa olsun arada muhakkak mesafe bırak şimdiden ona sorulacak ufak bir şey daha sonrasında her şeye karışma hakkı verir.Ben fazla samimi ve fazla her şeyi konuşmakla pişmanım.Ağır ol asla hafif olma.Ve evlenecek olanlarada bir altın kural sizli bizli olun ilk başta.

Canım daha çok yolun başındasın benim görümcemde benimle yaşıt bizde nişanlılık döneminde çok iyi anlaştık ama düğünden önce her şeye karıştı sonrasıda yapmadığı kalmadı melekken şeytan oldu.Ne olursa olsun arada muhakkak mesafe bırak şimdiden ona sorulacak ufak bir şey daha sonrasında her şeye karışma hakkı verir.Ben fazla samimi ve fazla her şeyi konuşmakla pişmanım.Ağır ol asla hafif olma.Ve evlenecek olanlarada bir altın kural sizli bizli olun ilk başta.

Yorumun için teşekkür ederim.Mesafemi koruyorum zaten ama aile düzenlerinde herşey ona danışılır olmuş bende uyumu bozmamak adına fikirlerine saygı duydum şimdi araya biraz daha mesafe katacak olsam bu kezde tavır aldığım zannedilecek..ne çetrefilli işler ya.. :uhm:
herkes kendi hayatına baksa şahsen ben bir başkasının hayatına müdahale etmem yani hiç işim olmaz.. :1closedeyes:

Yorumun için teşekkür ederim.Mesafemi koruyorum zaten ama aile düzenlerinde herşey ona danışılır olmuş bende uyumu bozmamak adına fikirlerine saygı duydum şimdi araya biraz daha mesafe katacak olsam bu kezde tavır aldığım zannedilecek..ne çetrefilli işler ya.. :uhm:
herkes kendi hayatına baksa şahsen ben bir başkasının hayatına müdahale etmem yani hiç işim olmaz.. :1closedeyes:

Canım ne demek aile işlerinde her şey ona danışılır?Herkesin ona danışması bile büyük bir olay gelecekte aile işlerinde seninde ona danışman lazım o zaman.Şimdiden HER ŞEYİ ONA SORARAK HALLETMEYİN BAŞTA TAVRINI KOY VE EĞER ONA DANIŞALIM BİRDE DİYEN OLURSA BEN KİMSEYE BİR ŞEYİ DANIŞAMAM BENDE İYİSİNİ BİLİRİM DE NE OLACAKSA ERKEN OLSUN DAHA SONRADAN ONA DANIŞMAKTAN ONSUZ BİR ŞEY YAPAMAMAKTAN BIKMAZSIN TAVIRINI BELLİ ET....

bak şimdiden sinyal almışsın arkadaşım. hemen mesafe koy araya. daha yolun başındasın. tavır aldığını zannetmezler. kendi kişiliğini ortaya koy. seni o halinle benimsesinler. daha evli değilsin. ayrıca kaynananı ne ilgilendiriyo senin hangi ayakkabıyı giyeceğin? sen fikir sorarsan elbet akıl verirler. bence burda hatalısın. yani danışılacak şey var danışılmayacak şey var. gerçi şartlarınız nasıldır bilemem, kültürünüz gelenekleriniz nasıldır bilmeden yorum yapıyorum ama bence dikkatli ol. umarın herşey gönlünce olur

Görümce adayınız için iyi ya da kötü niyetli diyemeyeceğim.
Niyeti iyi ya da kötü olsun kendi kararlarınızı kendiniz verin.Yine kendi seçimlerinizi kendiniz yapın.
Hem görümceniz neymiş öyle ,her şeyde ona danışılırmış? :sm_confused:
Bozup atın da demiyorum.Benim zevkim,istediğim bu ,deyin sınırı çizin.yerimseniben

kendisi düğün için elbise aldı kendine.bana gösterdi ben beğenince şimdi içime sindi falan dedi.paylaşım iyi güzelde fazla olmaya başladı...haklısınız ama bunu nasıl kırmadan yapacam onu bilmiyorum ben çok sabırlı olduğumdan çıkışımda biraz sivri olur CADIARZU

Birde senden bir yaş küçük ve nişanlın abisi yani,canım her şeye yorum yapması hakkını asla ona verme sakın.ılerde çok üzülürsün.

Konu sahibi arkadaşım yorumum biraz ağır olacak ama kusura bakmayın ne demiş atalarımız,

Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine, deli ol dünya senin kahrını çeksin.

sen sen ol iyi gelin olayım, sabırlı olayım beni sevsinler benimsesinler diye çabalama ne de olsa el kızısın asla kendi kızları gibi olamazsın (istisna aileler var tabi ) çünkü daha ilk günde senin gelinlik altına giyeceğin ayakkabıyı görümcene soralım diyorsa kayınvaliden daha sonraları neler demez bi düşün bence Kayınvaliden akıllı olgun bir insan olsaydı "kızım gelin olan sensin neyi uygun görürsen onu giy yeterki sen mutlu ol" derdi.

Senin yerinde olsam bundan sonra hiç bir konuda onlara danışmam fikir sormam neyi nasıl uygun görüyorsam o şekilde davranırım.

cnm güzellikle söyle benim fikrim böyle de o birşey sorduğundada kendisiyle ilgili sen daha iyi bilirsin de yorum yapma.onada yorum hakkı verme.baştan nasıl davranırsan öyle gider

ayy ne kadar buyutmussunuz ya..size ınanmıyorum..sımdı ne alakası var eger sızın gorumcenız kotyu nıyetlı dıye her gorumcede kotu nıyetlımı oluyor...ya allah askına bıraz empatı kurun..sımdı karsıdakı bır anne..benım annem evde kucuk bır degısıklık yupacak olsa dırek bana gelır sorar..ki arkadasımızın kayınvalıdesıde galıba oyle..kızında fıkır alıp bıseyler yapmak ıstıyor..sonucta karsıdakı ınsan arkadasımızın annesı olupta ablana soralım da dıyebılrdi..canım sende kendı agzınla soyluyorsun tatlı dılle soyledıgını..eger kucuk olaylardan nem kaparsan emın ol evlılıgın surecınde gorumcenın yaptıgı hersey gozune batar..ve buda evlılıgınıze yanlıs lanse eder..ben burdakı yorumlara katılmıyorum..

her insan bir değildir....görümcelere ve kaynanalara ön yargı var bizde...arkadasım bi dur noluyo sen kendi ağzınla sölemissin oda sana danısıyomus ne var bunda canım...yorum yapar sen beğenirsin beğenmediğin yerdede beğenmediğini sölersin sadece birazcık hosgörü olursa ve altında bisey aramama hersey daha güzel olur...
sizler hemen altında bisi arıyosunuz...
buda noluyo ortaya anlasmamazlık sokuyor...he baktın çok karısıyo herseye x'cim ben böle sevdim yada uygun gördüm senin fikrin bana daha söle geldi böle geldi gibi olayı hemen hooop çevirirssin ama aman sorunlarım basladı bu evlenince bana kök söktürür yok böle bisey relax olun biraz kasmayın kendinizi görümce değil arkadas gibi görün bakın nasılda batmıyo size...

valla ne bişeyime karışır nede evime gelip gider eşimin ailesi biraz kopuk olduğu için her kez kendi dünyasında yaşıyo işte

Görümcenizin size karşı kötü bir şey yaptığı konusunda somut bir şey göstermemişsiniz. Görümce sendromu olmuş sizde. Şimdiden böyle yaparsanız evlenince ne olacak düşünmek bile istemiyorum. Hayırlısı olsun diyeyim bari.

Anlatamadımmmmm..Noter gibi her fikrimde ona yönlendirilmekten sıkıldım diyorum..ıyiniyet veya kötüniyet değil olay.29 yaşında bir yetişkinim sonuçta bu yaşıma kadar kararlarımı hep kendi başıma almış biri olarak bu beni daraltıyor.

canım benim ailemde öyledir herşeyde bana danışırlar annesi sormak istemiş bak zaten demişsin severim diye ön yargılı olma be kuzum olur öyle şeyler herkesin aile yapısı farklı :)

canım sen kayınvalıdenden akıl almak ıstemıssın oda kızından,doğal yanı.eğer aklında görümcelerle gecınılmez,şöyledırler böyledırler dıye yer tutarsan gercekten gecınemezsın.Allah mutlu etsın hepınızı

offf offff tam alınganlık dönemi ben de herbişeye alınıyorum
ama uzaktan bakıp düşününce olayları rahatlıyorum
şimdilik bir soorun yok gibi görünüyor...
sen ayakkabıyı önce kendin beğendin sonra ailene sordun ve en son kayınvalidene oda kızınada sormak istemiş ... ilerder zaten evinle veya aldığın şeylerde ona danışmayacaksın
en fazla aldıktan sonra nasıl dersin ....
evlilik arifesindeyiz lütfen bir de buna üzülme .....:içelim:

Etrafta yaşanan olayları duydukca insan korkuyo bu bir başlangıcmı diye teşekkür ederim ..tek tek hepinize a.s.

cnmm bu mesafeyi sen ayarlıcaksınn
onlar sor dedi diye kendini
sormakk ve onların yapmasını istedikleri yapmak
zorunda değilsinn
ben hiç takmam
bildiğimi yaparımm
onlar seni kabullensinler olduğun gibi
baştan taviz verme derimm
niyeti iyi kötü bana göre farketmezz
çünkü bende rahatsız olurumm

Back
X