Ben artık bana son bir buçuk yıldır yaptıklarından ve onca dargınlık,tartışmadan sonra çok mesafeleliyim görümceme karşı.Eşime de söyledim nadiren gidelim,ben onun senin yanında ya da ayrı alttan alttan soktuğu laflardan çok etkileniyorum, günlerce uyuyamıyorum dedim.Şimdi hamileyim de eşim biraz git gellerin süresini uzattı.Yüzünü görmeye,sesini duymaya tahammülüm yok.En son akşam gittik.Bir güler yüz bir iyilik.Hadi dedim ben de samimi davranayım,herhalde özel hayatı iyi gidiyo ya komplekslerini,kıskançlıklarını frenlemiş,mübarek gün,oruç da tutuyomuş.Her şey normaldi ama kendisi öyle bir insan ki hiç beklemediğin anda akrep gibi sokar.Yemek yendi,oturuluyo, çay faslına geçildi,benim nazımı çeken yok ,kayınvalidemden aman kızım sen hamilesin,sen otur,falan hiç duymadım daha,oğlunun ilk torunu bir iğne almadılar,biz şunu alıcaz diyen bile yok.2 ay hasta yattım aşermekten mutfağa giremedim, bir çorbalarını içemedim,bir gün yemeğe bile davet etmediler.Görümcem zaten bir kez aradı o da annem gelmişti bana bakmaya onun yanında göstermelik..Şimdi de kardeşime takmış kafayı okulu 6 senede bitirmiş diye boyuna laf sokuyo.Kendimi geçtim de aileme laf söyleyince çok fena oldum.Hesabını sorsam ona söylemedim diyecek ,uğraşılacak gibi değil ne istiyo bizden anlamıyorum,bir insan bu kadar mı kıskanç olabilir.Allah ıslah etsin ve benden uzak olsun.Hamile hamile de bunu yapıyo ya bana tüm yaptıklarını Allah a havale ediyorum.Ve bekliyorum.Yapacak hiçbirşeyim yok,çok yalnızım.Eşim beni bu konularda hep yalnız bıraktı.Ailesi desen kızının sorunları varmış o yüzden böyle davranıyormuş,ben büyütüyomuşum.Aynı şeye onlar maruz kalsa böyle mi düşünürlerdi.Sabır....Çok zor ama benim şimdi sabredip hatta hiç kafama takmayıp bebeğimi düşünmem lazım ,içim nefretle dolu,onun yüzünden içimde böyle bana hiç yakışmayan ve insanın tüm benliğini kaplayan,enerjisini değiştiren bir duygu olması çok kötü.Normalde arkadaşın olsa bir tartışırsın,herşeyi söylersin ve bir daha ömür boyu görmezsin ama bunu görmek zorunda olmak hem de hayat boyu baya zor.Daha kimbilir neler yapacak,daha doğum var,bebeğe gelip gitme var başım çok ağrıyacak ama bir daha gülen yüzüne kanmam..Bu son olsun,gardımı aldım yine yaptığı kadar görür benden.