görümceye zekat verilirmi?

Dream00

🌸9. Takım Mezunu🌸 Güven, tek kullanımlıktır...
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
8.562
34.210
748
merhaba arkadaslar dogru yeremi konu actim bilemiyorum sizlere sorum görümceye zekat verilirmi? kendisi üni mezunu ve suan calismiyor. onun disinda evde 3 kisi calisiyor. zekat düsermi düsmezmi?

Zekat öncelikle muhtaç olan erkek veya kız kardeşe, daha sonra amca, hala, dayı gibi yakın akrabalara daha sonra komşulara vs. verilmelidir. Bu açıdan okuyan kardeşleriniz zekat alacak durumda ise (yani dinen zengin değillerse, nisap miktarı malları yoksa) onlara zekat verebilirsiniz.

Dinen zengin sayılan bir müslüman bakmakla yükümlü olduğu ana, baba, dede, nine, eş, çocuk ve torunlarına ve dinen zengin sayılan kimselere zekat veremez. Bunun dışında kalan ve dinen zengin sayılmayan herkese zekat verebilir.

Tam da yanlis yere actin bdv'de dini konu yorum yasak ;)

3 kişi çalışıyorsa her ögün yemegini yiyebiliyorsa düşmez. Muhtaç olup bir ögün yemegi sofraya koymakta güçlük çeken birini bulup vermeniz daha makbule geçer

Çalışan 3 kişi görümceye zaten bakıyor sa şüpheli. Sonuçta ihtiyaçları karşılanıyor(karşılanıyorsa tabi).
karslaniyor yani annesi abisi kiz kardesi calisiyor illaki arsilaniyordur

3 kişi çalışıyorsa her ögün yemegini yiyebiliyorsa düşmez. Muhtaç olup bir ögün yemegi sofraya koymakta güçlük çeken birini bulup vermeniz daha makbule geçer
anladim tskler

Back
X