Görünmezlik Gerçek mi Oluyor?

sanart2000

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2007
62
1
296
116754.jpg


[youtube]MUCJ-ofJ4Rc[/youtube]

[youtube]co3h4evtF8g&NR=1[/youtube]

Optik kamuflaj teknolojisyle üretilen yağmurluk giyen kişiyi şeffafmış gibi gösteriyor.
Giyilen giysi henüz tam görünmezlik sağlamasa da arkasındaki objelerin görünmesini sağlıyor.

15 Şubat — Japonya’daki Tokyo Üniverisitesi profesörü Susumu Tachi tarafından geliştirilen kıyafet, gerçekte optik kamuflaj adı verilen bir illüzyon teknolojisine dayanıyor. Tachi, buluşun erken safhalarında olduklarını gelecekte kamuflajlı objeleri tamamen görünmez kılacaklarını öne sürüyor.
Tokyo Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sunumda bir Japon bayan tarafından giyilen giysi tam olarak görünmezlik sağlamasa da arkasındaki obje ve kişilerin görünmesini sağlayacak kadar şeffaf bir görüntü oluşmasın ımümkün kıldı.
Optik kamuflaj teknolojisi, giysinin sırt kısmında bulunan bir mercek tarafından algılanan arka plan görüntüsünün,kıyafetin ön tarafına yansıtılarak şeffaflık hissi verilmesi prensibiyle çalışıyor.

Cerrahlar ve Pilotlar da Faydalanacak
Bu teknolojinin gelecekte askeri alanlarda olduğu kadar, ameliyatlar sırasında kendi ellerinin ve ellerindeki aletlerin görüşlerini engellemesinden rahatsız olan cerrahlar ve kokpit yerlerinin inişler sırasında şeffaf olmasını isteyen havayolu pilotları tarafından da kullanılması bekleniyor.

Alıntıdır.

Şahsi fikrim,bu görüntüler gerçek mi bilmiyorum.Bunu ancak zamanla görücez,gerçek mi diye yerimseniben
 
Waayy süpeerr. Ben de istiyorum o yağmurluktaaan. Ama o zaman da arabalar çarpar değil mi, zaten normalde ezip geçiyorlar :bbo:

%100 görünmez değil ama doğru söylüyorsun dikkat edilmezse görmeyebilirler.Hoş herhalde giyen de onu yolda giderken giymez sanırım yerimseniben Ama hele türk insanı onu kimbilir ne hale sokardı.Japonlar bile hayrete düşerdi :Roflol::Roflol:
 
Back
X