Görüşmediğiniz Görümce Annesinin Cenazesine Çağırılmalı mı?

Whistle

Pearly
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2013
70
0
16
İstanbul
Görümcemle bana iftira attığından dolayı 2 yıldır hiç bir şekilde ne eşim ne ben görüşmüyoruz.Eşim ablasını silmiş durumda yani onun için abla diye birisi yok.Akrabaları var ama kimse birbiriyle görüşmüyor mal kavgası yüzünden.Eşim teyzesinin kızını yolda görse tanımaz.
Benim sorum şu:Kayınvalidem ölse görümcemi cenazesine çağırmalı mıyım?
''Kayınvalidem ölse'' dediğim için beni yargılamayın hayatın gerçeği bu kimse kazık çakmayacak dünyaya.Amacım doğru karar verip kimsenin hakkına girmemek.O kişi benim hakkımı yemiş olabilir ama ben onun yaptığını yapmayacağım.Ne kadar kanlı bıçaklı olsakta sonuçta onun annesidir.Görümcem başka bir ilde yaşıyor ve hiç kimseyle görüşmüyor yani ben haber vermezsem hiç kimseden duyamaz.Sık sık numara değiştirdiği için numarasını da bilmiyoruz.Sadece çocuklarının face hesabını biliyorum ancak ordan yazabilirim.
Aslında gelmesini istemiyorum şuan bunları yazarken bile sinirim tepeme çıktı.Aynı ortamda olmaya bile katlanamam.Ama yanlış bişey de yapmak istemiyorum.Fazla detaycı biri olduğum için bunları düşünüyorum.
Tarafsız baktığınız için düşüncelerinizi istiyorum.

öncelikle allah gecinden versin. ama öyle birşey olursa da çağırmalısın dünyanın en kötü insanı bile olsa annesidir.

Benim babamda halamla asla görüşmez o yüzden az çok anlıyorum sizi.Bence Allah korusun ama öyle bir durumda bilmeye hakkı vardır ama siz yinede eşiniz istemiyosa aramayın önce ona söylersiniz o tamam derse haber verirsiniz öyle bir durumda.

Bu işin sırası yok ki.
Kimin kimden önce öleceği belli değil.
Töbe töbe.
Şimdiden bunları düşünmeye ne gerek var Allahaşkına..

Tabi ki çağırmalısın onun son görevi olacak bu, ne olursa olsun annesi ve bilmeye hakkın var.. kendini onun yerine koyarak tarafsız bakabilirsin bu olaya

Mutlaka çağırmalısın tabii, siz muhattap olmasanız bile kardeşi olarak eşiniz çağırmalı
Gelip gelmemek ona kalmış

Annesiyle sağlığında görüşmeyen biri cenazeye gelse ne olur, gelmese ne olur?

çok önce düşünüyorsunuz yarın ne olur bılınmez

ama madem sordunuz tabıkı haber verılmeli

belki kvde hasta olucak ozaman gelicek
yanı haberli olucak olmazsada eşiniz haber verir

sen ya da eşin elbette çağırmalısınız..ölen kişi annesi sonuçta mutlaka haberi olmalı..ölüm gibi durumlarda bazı kırgınlıklar geçici olarak unutulmalıdır bunun dönüşü yok sonuçta.

Son düzenleme:
çok önce düşünüyorsunuz yarın ne olur bılınmez

ama madem sordunuz tabıkı haber verılmeli

belki kvde hasta olucak ozaman gelicek
yanı haberli olucak olmazsada eşiniz haber verir

Hasta olsada haberi olmaz.2 yıldır sadece bu ramazan bayramında geldi 2 saat oturdu gitti.Ve ayda yılda bir arar.

Başlıkta 'cenaze' denilince öldü sandım ben kayınvalideyi
Allah gecinden versin
Hasta mı ki ? Nerden aklınıza geldi..

İlle de ölüm değil hasta da olsa haber verilmeli bence tabi.

Öncelikle allah herkesin gecinden versin.

size atılan iftira ile bir evladın anasının cenazesine çağırmak yada çağırmamak ne alaka ?

Ancak ben ölürsem cenazeme gelmesin diyebilirsiniz. Ötesinde size laf düşmez.

Belki kayınvalide ölene kadar, siz boşanacaksınız ve o cenazeye siz gidemeyeceksiz ?

Belki önce siz öleceksiniz, belki eşiniz annesinden önce ölecek , ki bu durumda bile eşimin cenazesine gelmesin deme hakkınız yok. :34:

Şu kk da hergün bir yaşıma gire gire yaşlandım ya :1:

Son düzenleme:
görüşsede görüşmese de annesinin cenazesini çağırıp çağırmamayı düşünmek sizin üstünüze vazife değil...

görümceniz densizlik etmiş haddini yerini bilmemiş, size iftiara atmış.

ama siz de haddinizi bilin. Ne demek annesinin cenazesine çağırayım mı?

siz durumu bildirirsiniz bu kadar....elçiye zeval olmaz derler...

ayrıca biraz kalbinizi arıtın.

fesatlanmayın bu kadar da...

görümce iftarıcı olsa bile sizinde bırakın melek olmayı iyi niyetli bile olmadığınız kesin.

tövbe estafurullah

1.si kayınvalide ölürse diye hayaller kurup
2. si ölürse öz kızını cenazeden uzaklaştırmayı düşlüyorsunuz...

Son düzenleme:
Öncelikle allah herkesin gecinden versin.

size atılan iftira ile bir evladın anasının cenazesine çağırmak yada çağırmamak ne alaka ?

Ancak ben ölürsem cenazeme gelmesin diyebilirsiniz. Ötesinde size laf düşmez.

Belki kayınvalide ölene kadar, siz boşanacaksınız ve o cenazeye siz gidemeyeceksiz ?

Belki önce siz öleceksiniz, belki eşiniz annesinden önce ölecek , ki bu durumda bile eşimin cenazesine gelmesin deme hakkınız yok. :34:

Şu kk da hergün bir yaşıma gire gire yaşlandım ya :1:

Madem bana laf düşmez o zaman arayıp haber veripte ağzımı yormayayayım yani bu mu?
Benden başka kimseden duyma ihtimali yok diyorum.Eşim ablasından bahsedecek bu konu olduğunda x kişisi diyor yani bu konuda çok katı hayatta haber vermez.
Ben iyi niyetli olduğumdan böyle bir şeyi soruyorum.Yoksa konuşmadığım bir insanı aramak zorunda değilim.Evlatlık görevini yapsa annesinin kötü durumunu zaten öğrenir.Babasının cenazesinde milletin içinde ben niye geldim ki cenazeye babamı sevmiyordum diyen insan bu.

iyi niyetli insanın ölümde konuşmadığı insan aklına gelmez...

rahmetliye karşı vazifesi aklına gelirse gelir...

ellerini ovalayıp, eh ben de yapacağımı biliyorum hele bir şu kaynana ölsün görümceyi de cenazesine koymayacağım diye

hayaller kurmaz...

Madem bana laf düşmez o zaman arayıp haber veripte ağzımı yormayayayım yani bu mu?
Benden başka kimseden duyma ihtimali yok diyorum.Eşim ablasından bahsedecek bu konu olduğunda x kişisi diyor yani bu konuda çok katı hayatta haber vermez.
Ben iyi niyetli olduğumdan böyle bir şeyi soruyorum.Yoksa konuşmadığım bir insanı aramak zorunda değilim.Evlatlık görevini yapsa annesinin kötü durumunu zaten öğrenir.Babasının cenazesinde milletin içinde ben niye geldim ki cenazeye babamı sevmiyordum diyen insan bu.

görüşsede görüşmese de annesinin cenazesini çağırıp çağırmamayı düşünmek sizin üstünüze vazife değil...

görümceniz densizlik etmiş haddini yerini bilmemiş, size iftiara atmış.

ama siz de haddinizi bilin. Ne demek annesinin cenazesine çağırayım mı?

siz durumu bildirirsiniz bu kadar....elçiye zeval olmaz derler...

ayrıca biraz kalbinizi arıtın.

fesatlanmayın bu kadar da...

görümce iftarıcı olsa bile sizinde bırakın melek olmayı iyi niyetli bile olmadığınız kesin.

tövbe estafurullah

1.si kayınvalide ölürse diye hayaller kurup
2. si ölürse öz kızını cenazeden uzaklaştırmayı düşlüyorsunuz...

1.si Hayal kurmuyorum herkes bir gün ölecek.
2.si Uzaklaştırmak istesem bu konuyu açmadan direk çağırmamayı düşünürdüm.

Fesat olan ben değilim Rabbim görüyor.
Cevap verirseniz size cevap yazmayacağım.

Hasta olsada haberi olmaz.2 yıldır sadece bu ramazan bayramında geldi 2 saat oturdu gitti.Ve ayda yılda bir arar.

yıne gelmiş 2 saatte olsa siz hastada olsa ölümde olsa haber verın vebali size kalmasın kendınız aramasanız bıle eşiniz muhakkak bi şekilde iletsin

benden başka kımseden duyma ıhtımali yok derken cenazeyı gizli saklı yapacaksınız herhalde

cenazeyee çağırdıklarınız bu kadar katı değildir siz aramsanızda mutlaka aklı başında bırı çıkar

Yani daha yasayan bi insanin ölümünde neler yapcanizi düsünmeniz cok tuaf...allah gecinden versin...her ne olursa olsun bilmeye hakki var...bende bi insandan sogdummu sogurum,heleki bana iftira falan atmissa,görüsmemeniz dogal size haksizsiniz demiyorum...ama madem böyle bi durumda sizden baska kimse ulasamaz ozaman size söylemek düser...küslüktede,düsmanlikada belirli bi asalet olmasi lazim bence...siz haber verin,gelip gelmemek ona kalmis,gelipte umursamazca,rezilce davranmasida onu horgösterir sizi degil...

Kötü haber tez duyulur derler. sizin haber vermenize bile gerek kalmaz sanırım ama bir hastalık durumu felan yoksa bunları düşünmek biraz erken değil mi? bu kadar ince hesaplar yapmayın derim, zararı sizden başka kimseye dokunmaz.

Back
X