Gösteriler sırasında müzeden 20 eser çalındı

gulay_gulay

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
3.308
5.526
448
Ankara
BB8H2BT.webp

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'ne yapılan saldırı sonucunda müze binasının tamamen tahrip edildiğini ve yaklaşık 20 eserin çalındığını bildirdi.

ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'ne yapılan saldırı sonucunda müze binasının tamamen tahrip edildiğini, müze envanterinde bulunan yaklaşık 20 eserin çalındığını, çok sayıda kitabın da yakıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Çelik, son günlerde yurt genelinde yaşanan olumsuz olaylara ilişkin bazı bilgileri sosyal medya aracılığıyla paylaştı.

Bakan Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son olaylarda, Siirt İl Halk Kütüphanesi'nin zemin katında bulunan arşiv, çocuk bölümü ve engelliler bölümünde kitapların, bilgisayarların, mobilyaların atılan molotof kokteyli sonucu yandığını, kütüphanenin kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Bünyesinde 190 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, sergi salonu, atölyeler ile idari ve teknik mekanlar olan Varto Kültür Merkezi'nin de yakıldığını ve büyük zarar gördüğünü kaydeden Çelik, "Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'ne yapılan saldırı sonucunda müze binası tamamen tahrip edilmiş, müze envanterinde bulunan yaklaşık 20 eser çalınmış, çok sayıda kitap da yanmıştır. Barbarlar tarih boyunca olduğu gibi şimdi de kütüphaneye, müzeye ve kitaplara saldırdı. Kendisine 'siyasetçi' diyenlerin kışkırttığı barbarlar, çocukların kütüphanesini yaktılar. Kültür merkezini yıktılar" ifadelerini kullandı.
http://www.msn.com/tr-tr/haber/turkiye/gösteriler-sırasında-müzeden-20-eser-çalındı/ar-BB8GV0l

Dün benim malum tarih programında öğrendim bu haberi, nasıl insanlarız biz:(
Marketler yağmalanır, ölüler yağmalanır, evler yağmalanır, müzeler yağmalanır.
Kimse bana bu ülkenin %90'ı müslüman demesin:(

Ne alaka denmesin valla bal gibi de alakalı, günahtan haramdan kaçınan insan yağmalamaz, ya ben çocuğuma daha bacak kadarken komşunun bahçesinden izinsiz bir çöp almanın bile günah olduğunu öğrettim, 5-6 yaşındayken kızım bile biliyordu günahı sevabı, birgün unutmam en sevdiği meyvelerdendir hurma, arkadaşları komşunun bahçesine dalarken bunu da çağırmış günah ben kimsenin bahçesine dalmam demiş, bütün arkadaşları daldıkları hurmaları şapır şupur yerken kızım eve geldi, ertesi gün yaptığı bu güzel hareket için ödül olarak ona hurma aldım, birkaç gün sonra bahçesine dalınan kadın kızıma 1 torba hurma getirdi, belki kızımın söylediklerini duydu kimbilir, o günü hala unutmam annem iyi ki bana günahı öğrettin Allah bana çok daha fazlasını verdi demişti bücür kızım.

Dün benim malum tarih programında öğrendim bu haberi, nasıl insanlarız biz:KK43:
Marketler yağmalanır, ölüler yağmalanır, evler yağmalanır, müzeler yağmalanır.
Kimse bana bu ülkenin %90'ı müslüman demesin:KK43:

Ne alaka denmesin valla bal gibi de alakalı, günahtan haramdan kaçınan insan yağmalamaz, ya ben çocuğuma daha bacak kadarken komşunun bahçesinden izinsiz bir çöp almanın bile günah olduğunu öğrettim, 5-6 yaşındayken kızım bile biliyordu günahı sevabı, birgün unutmam en sevdiği meyvelerdendir hurma, arkadaşları komşunun bahçesine dalarken bunu da çağırmış günah ben kimsenin bahçesine dalmam demiş, bütün arkadaşları daldıkları hurmaları şapır şupur yerken kızım eve geldi, ertesi gün yaptığı bu güzel hareket için ödül olarak ona hurma aldım, birkaç gün sonra bahçesine dalınan kadın kızıma 1 torba hurma getirdi, belki kızımın söylediklerini duydu kimbilir, o günü hala unutmam annem iyi ki bana günahı öğrettin Allah bana çok daha fazlasını verdi demişti bücür kızım.
mune tüylerim diken diken oldu,keşke herkes sizin gibi anne,evladınız gibi evlat olsa,o zaman tüm bu yaşanan iğrençliklerin hiçbirisi kalmazdı.inan bana samimiyetle yazdım.umarım rabbim bana da birgün evlat verir ve ben de bu dünyaya güzel bir evlat yetiştiririm.

mune tüylerim diken diken oldu,keşke herkes sizin gibi anne,evladınız gibi evlat olsa,o zaman tüm bu yaşanan iğrençliklerin hiçbirisi kalmazdı.inan bana samimiyetle yazdım.umarım rabbim bana da birgün evlat verir ve ben de bu dünyaya güzel bir evlat yetiştiririm.
Amin inşaallah, Rabbim dileyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah.

Amin inşaallah, Rabbim dileyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah.
ama o kadınlar aile planlaması,çocuk eğtimi vs bilmiyorlarki sadece üremeyi biliyorlar vallahi burada kim suçlu kafam karışık:KK64:

Back
X