Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Merhaba oğlum 17 aylık. İsmiyle seslenince bakmıyor doğru düzgün göz teması kurmuyor yalnız oynamayı seviyor çocuklar her zaman dikkatini çekmiyor bunların yanında algıları açık anlıyor saklambaç oynuyorum o da gidip saklanıyor hatta bazrn kendi mesela yatak odasının kapısı açık olunca gidip orda beni bekliyor ben gelip onu bulayım diye. Hırçın bi çocuk değil aktif yani bi ortama girdiğimizde keşfetmek istiyor kaçmıyor kimseden. kafam karıştı daha doktora götürmedim hangi bölüme gitmeliyim yani bunlar otizm belirtileri mi? Lütfen bu tarz belirtileri olan varsa yazsın.. Teşekkür ederim şimdiden
Merhaba oğlum 17 aylık. İsmiyle seslenince bakmıyor doğru düzgün göz teması kurmuyor yalnız oynamayı seviyor çocuklar her zaman dikkatini çekmiyor bunların yanında algıları açık anlıyor saklambaç oynuyorum o da gidip saklanıyor hatta bazrn kendi mesela yatak odasının kapısı açık olunca gidip orda beni bekliyor ben gelip onu bulayım diye. Hırçın bi çocuk değil aktif yani bi ortama girdiğimizde keşfetmek istiyor kaçmıyor kimseden. kafam karıştı daha doktora götürmedim hangi bölüme gitmeliyim yani bunlar otizm belirtileri mi? Lütfen bu tarz belirtileri olan varsa yazsın.. Teşekkür ederim şimdiden
Psikiyatriye bı gidin ben de çok yazdım zamaninda buraya seymikkk adı altında göz teması kurmayı çok fazla sevmezdi bizle yine az da olsa kurardi. Şimdi 4 buçuk yaşında göz teması yine az işine gelince kuruyo ama otizm değil sorular cevaplar konuşabiliyor. Karakter özelliği de olabilir algıları açıksa hemen dert etmeyin ama kesinlikle bı gosterin. Gerçekten bazı çocuklar insanlar göz teması kurmayı sevmiyolar
Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Çok doğru kalablıktan hoşlanmıyor onu farkettim galiba karakterinde de var ama nebilim insan üzülüyor işte.. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
Hoşgeldin Metehan'ım🐣
Kayıtlı Üye
İşitme sorunu olabilir tek kulağında bi sıkıntı varsa ismini duymayacağı şekillerde seslenmeler oluyorsa tepki vermeye bilir onun dışında çocuğunuz başka çocuklarla oynamak için uygun dönemde değil paralel oyun dönemi diye adlandırıyoruz aynı odada farklı oyuncaklarla oynamaları normal. Zamanla Birlikte oyun dönemine geçecektir

söylenilenleri anlaması iki komutlu eylemleri gerçekleştirmesini bekleriz. Topu al ve bana getir gibi bunlarda sorun yoksa telaş yapmayın derim ama yine de bi doktora danışmanız içinizi rahatlatır çocuğu görmediğim için her zaman yanılma payım olabilir
Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Ya çok teşekkür ederim
yani al getir deyince yapmıyor pek takmıyor bizi bu konuda ama hadi bak şunu vericem yada su içicek misin dediğimde duruyor bunu anlıyor ve bekliyor. Yada şöyle elimde bi oyuncak varsa al ver yapıyoruz. Bi öneriniz var mı bu konuda? Özeldende yazabilirim.
Hoşgeldin Metehan'ım🐣
Kayıtlı Üye
Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Hoşgeldin Metehan'ım🐣
Kayıtlı Üye
Allah razı olsun teşekkür ederim

istediğiniz zaman yazabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım

bi de eğitici zeka ve konuşma kartlarını almanızı tavsiye ederim çocuğunuza bir öğretmen gibi kelimeleri öğretip dağarcığını geliştirebilirsiniz. Örneğim elmayı gösterip dokunmasını sağlayıp elma kelimesini öğretebilirsiniz. Anlamadığını düşündüğünüz cümleleri örnek olarak siz gösterebilirsiniz. Örneğim topu al. Topu alıp ona gösterip alma fiilini öğretebilirsiniz. Ne verirsek onu alacak sabır ve ilgi