Gözden ırak olan gönülden de mi ırak olur :(

Merhaba herkese,ben ailemden uzakta eşimin ailesinin olduğu memleketteyim,eşimin işi burda kendim de burda yaşamayı tercih ediyorum şartları benim memleketime göre çok daha iyi..Neyse konu şu ailemle yılda 2 defa yüzyüze görüşebiliyoruz,ben öğretmenim ve ancak tatillerde gidebiliyorum onlarda belki en fazla 2 defa gelir o da işleri düşerse gelirler (en çok üzen kısım da bu,benim için asla gelmezler öyle bi adetleri yok maalesef) Yani taş çatlasın yılda 3-4 defa görüşürüz yüzyüze..telefonla da haftada 3-4 defa (çalışıyorum ve ikizlerim var hergün hergün arasam bile dakikalarca ya da saatlerce konuşamam,konuşma süremiz çocuklardan ötürü kısa olur genelde)
Detayları belirtme nedenim şu ki,telefon var uçak var denilmesin:) uçak olayı yok zaten 😇
Ailem ben aramasam sanki aylar geçse de arayacak soracak gibi değiller,ablalarım var iki tane iki de kardeşim,hepsi de yetişkin,en küçükleri 25..Ben her güzel veya zor günlerinde ararım sorarım ama benimkinde kimse aramaz sormaz annem de aratmaz,ama ben onların bi durumunda aramadıysam annem hemen uyarır hatta kızar...Sanki onlar daha kıymetliymiş gibi geliyor bana,benim için kızmaz kimseye,onlar için bana kızar mesela ya da benden günlerce haber almazsa durabilir ama onlardan almazsa duramaz...Bilmiyorum aşırı üzülüyorum fark edilmeyecek gibi değil...mesela hemen hemen hergün wp da durum paylaşırım çocuklarımla ilgili ya da okulda yaptığımız etkinliklerle ilgili..Geçtiğimiz hafta wp profilimi kaldırdım ve günlerdir durum paylaşmıyorum fark edilir mi diye bekliyorum ama bir Allah’ın kulu fark etmedi hala :KK43:
Onlara göre daha ince düşünceli olduğumu annem de söyler kendimde (hiç mütevazi olamayacağım 😅 ) farkındayım..Herkesin derdiyle dertlenirim yerim kendimi mutlu günlerinde de yanlarında olmaya çalışırım ama onlar hiç öyle değil..
At gitsin diyenler olacaktır,ailem,nasıl atayım :KK43: ama ne yapacağımı da şaşırdım,Nasıl kendimi üzmeden onları düşünmeden durabilirim ahh ahh :KK43:
(Ki daha önce aşırı şekilde bana ve eşime saygısızlığı olan iki ablamdan bahsediyorum,hala ararım da sorarım da annemin zoruyla,ona rağmen onlar asla bizi aramaz sormaz ilgilenmez çocuklarımı sevmez)
Annen sen zaten bi şekilde hayatını yoluna koyabiliyorsun zaten mutlusun onlara ihtiyacın yok diye bu kadar rahat olabilir bu konuda
Ablalarının hayatında hep sorunlar varsa ilgisi odağı onlardir

Diğerlerine karşı öyle değil çünkü annem :KK43: yazın ben ordayken sabah daha yatağından çıkmadan tek tek hepsiyle konuşurdu :KK43: biz yan odadayız çocuklarımla uyuyoruz,bizim uyanacağımızı düşünmemesi bir tarafa kızlarım sesine uyanıp ağlayınca gelip bakmazdı bile ama telefonlarına devam ederdi,bu da beni üzüyordu,bizim varlığımızla yokluğumuz bir gibi kısaca.Bi de gizlice bişey konuşurlardı biz girince susulurdu..bunun gibi biçok şey..
Evden aileden biriymişim gibi görülmüyorum yıllar içinde..(ancak Şu var ki zor günlerinde ilk koştukları da benim,çünkü ben çalışan ve eşi tarafından kısıtlanmayan bir kadınım,bu yüzden de kullanıldığımı düşünüyorum)
Arkadaşım sen kendine değer vermezsen başkası hiç vermez. Ben annenin sana annelik yaptığını görmedim yazdıklarından. Bir de ne hakla seni yönetmeye kalkıyor? Kardeşlerinde zaten annenden beter. Zor durumlarında bir de yardım bekliyorlarmış. Ben böyle insanlar ailem bile olsa kuruşumu vermem. Ama siz haketmişsiniz. Annenizin aklıyla hareket etmişsiniz. Zararın ne kadarından dönseniz kar . Yavaş yavaş geri çekin kendinizi. Anneniz size kızarsa altta kalmayın siz de onların yaptıklarını yüzlerine vurun. Ha bir zahmet evine de gidip kalmayın. Ne demek çocuklar yatarken sesli bir şekilde telefonla konuşmak.

valla bende aynı senın gibiydim çomar oğlanı gibi annem beni iticek çekecek ederdi ,
tavrımı bir kere koydum valla aylar geçiyor ablamı aramıyorum bile , zaten ablşamda beni aramıyor ,
diğer ablamıda aynı şekilde , ama bir kardeşim var onlada günde enaz 5 kere konuşuruz ,

herkes sana nasıl değer veriyorsa sende öyle vereceksin bu biraz senın elinde ,
bir kere o annene dişi göster baka bakalım birdaha seni ikaz edebiliyormu ,

Sizi çok iyi anlıyorum, tam 11 aralıkta annem ve babamla konuşmuştum. bana çok saçma bir sebepten küsmüsler, başımıza bi sürü hastalık vs geldi beni hiç aramadılar en son kardeşlerim söyledi küstüklerini ve bende karar verdim asla aramıyorum. torunlarını da göstermiyorum. zaten uzaktalar bizden sadece görüntülü görüyorlardı veya video atıyordum sürekli. 1 ayı geçti aramadım sormadım oğluma da aratmadım. benimki de can bende yoruldum. giydiğim kıyafet için bana küsüyorsan bana da bunu söylemiyorsan aptal mıyım ben yani. hayatta aramam dedim aramayacağım.

ya peki hiç. ayayıp "anne sağol ya bi hatrımı bile sormuyorsun iyi miyim değil miyim merka etmiyorsun" demiyor musunuz?

Sizi çok iyi anlıyorum, tam 11 aralıkta annem ve babamla konuşmuştum. bana çok saçma bir sebepten küsmüsler, başımıza bi sürü hastalık vs geldi beni hiç aramadılar en son kardeşlerim söyledi küstüklerini ve bende karar verdim asla aramıyorum. torunlarını da göstermiyorum. zaten uzaktalar bizden sadece görüntülü görüyorlardı veya video atıyordum sürekli. 1 ayı geçti aramadım sormadım oğluma da aratmadım. benimki de can bende yoruldum. giydiğim kıyafet için bana küsüyorsan bana da bunu söylemiyorsan aptal mıyım ben yani. hayatta aramam dedim aramayacağım.
Bn de tıpkı anlattığınız gibi niçin küstüklerini bile anlamazdım,kendileri asla misafire 4*4 lük davranmaz ama senden daima 4*4 lük performans bekliyorlar,hatırlıyorum KPSS na gireceğim günün akşamında gelmişlerdi bana (hastane işleri için bana değil) ben hazırlanmışım sınava gece de erkenden uyumak istiyordum ama anlayış sıfır olduğu için uyumak istediğimi söylemeye bile çekindim,saat 2ydi hala uyanıktım,mutfağı toparlama yatak dizme vs zaten moral olarak da çökmüştüm,neyse sabah uyandım okulumu öğrenmek için erkenden uyandım gidiyorum ben dedim,annem de sen git biz kahvaltıyı hallederiz dedi,neyse geldim onlar kahvaltı yapmış da gitmişler sandım,ki akşamdan demişlerdi kahvaltı yapar gideriz diye,sonra günler geçti annemle görüştüm,annemin dediği şu “misafirin evdeyken çıktın hadi çıktın kahvaltı vereydin! Küstük yemeden çıktık” Şimdi anormal olan kim ben miyim onlar mı ? Onlara kalsa 1 yıldır hazırlandığım sınava gitmemeliydim (ki şimdi bekar kız kardeşim hazırlanıyor hergün evdeki ortamda düzenli çalışamaz diye kütüphaneye gidiyor,yani öyle cahil anlamaz etmez insanlar değiller,aslında gayet de işlerine gelince her şeyin usülünü bilirler,ancak söz konusu ben olunca kusur arıyorlar)
Ben de yoruldum tükendim ama anlaşılmamak en kötüsüymüş :KK43:

Bn de tıpkı anlattığınız gibi niçin küstüklerini bile anlamazdım,kendileri asla misafire 4*4 lük davranmaz ama senden daima 4*4 lük performans bekliyorlar,hatırlıyorum KPSS na gireceğim günün akşamında gelmişlerdi bana (hastane işleri için bana değil) ben hazırlanmışım sınava gece de erkenden uyumak istiyordum ama anlayış sıfır olduğu için uyumak istediğimi söylemeye bile çekindim,saat 2ydi hala uyanıktım,mutfağı toparlama yatak dizme vs zaten moral olarak da çökmüştüm,neyse sabah uyandım okulumu öğrenmek için erkenden uyandım gidiyorum ben dedim,annem de sen git biz kahvaltıyı hallederiz dedi,neyse geldim onlar kahvaltı yapmış da gitmişler sandım,ki akşamdan demişlerdi kahvaltı yapar gideriz diye,sonra günler geçti annemle görüştüm,annemin dediği şu “misafirin evdeyken çıktın hadi çıktın kahvaltı vereydin! Küstük yemeden çıktık” Şimdi anormal olan kim ben miyim onlar mı ? Onlara kalsa 1 yıldır hazırlandığım sınava gitmemeliydim (ki şimdi bekar kız kardeşim hazırlanıyor hergün evdeki ortamda düzenli çalışamaz diye kütüphaneye gidiyor,yani öyle cahil anlamaz etmez insanlar değiller,aslında gayet de işlerine gelince her şeyin usülünü bilirler,ancak söz konusu ben olunca kusur arıyorlar)
Şunu okuduktan sonra iyimser yaklasamayacağım. Anneniz kendiyle sizi kiyasliyor ya da kıskanıyor olabilir mi?

ay ne kötü ya çok üzüldüm
sevgide adaletsizlik en acısı da!

Şunu okuduktan sonra iyimser yaklasamayacağım. Anneniz kendiyle sizi kiyasliyor ya da kıskanıyor olabilir mi?
Dolduruşa çabuk geliyor bu konuda eminim,babam söylenince o da babamın haklı olduğunu düşünüp kahvaltıyı hazırlamadan çıkıp gitmişler :KK43: bilmiyorum başka bir gelişlerinde de yine biz kahvaltı üzerindeydik pazar kahvaltısıydı,yani 12 gibi falandı saat.Kahvaltıya davet ettim oturmadılar çay kek kurabiye koydum onu da yemediler apar topar çıktılar yine anlam verememiştim,aradım annemi,annem “geleceğimizi biliyordun bizi kahvaltı sofrasında karşıladın yemek yapmalıydın bize” dedi eminim babamın lafları ama o nasıl dolduruşa geliyor anlamıyorum sonuçta bekleseniz zaten yemek yapacağım aç göderecek değilim,hem geleceğiniz saati kestiremedim hem de o saatte gelip hemen gideceğinizi düşünemedim desem de üste çıktı ve bunun için de aylarca bana küstüler :KK43:

Son düzenleme:
çok sinirlendim yaaa
valla ben olsam hiç de kırılsınlar diye üzülmez
yaptıklarını da yüzlerine çat çat söylerdim.
öyle de gıcıklar böyle de en azından haklı olarak gıcık olsunlar.

Back
X