Gozluk yerine lens kullanmayi dusunuyorum.Göze zarari var mi?

Bende astigmat yaptı, böyle bi çalışma var mı bilmiyorum ama doktor lensten olabilir demişti

15 yıldır kullanıyorum bir defa enfeksiyon kaptı (benim ihmalimden) bir de korneayı inceltebilir diyor doktorlar. Ancak ben birkaç ay önce lazer yaptırabilir miyim diye muayene oldum lensin hiçbir zararı olmamış gözüme yaptırabilirsin dedi, ama korkumdan hala bekliyorum 😂 imkan varsa direkt lazeri araştır bence

kontakt lensler korneayı çizebilir, inceltebilir. Ayrıca hijyen kurallarına dikkat edilmezse enfeksiyon gelişme riski vardır.

Yaklaşık 15 senedir kullanıyorum. Dikkatli olup temiz kullandıktan sonra bir sıkıntısı olmuyor. Bazı insanların hiç lens kullanmasa da korneası inceliyor. O kişiden kişiye değişen bir şey bence. Aynı lensi bir aydan fazla kullanmamaya özen gösteriyorum. Lenslerle uyumuyorum. Ellerimi yıkamadan lenslere dokunmuyorum. Lens suyunu her kullanımdan sonra temiziyle değiştiriyorum. Gözlerimde lensin uzun süre durmasından dolayı kuruluk hissettiğimde de ki bu genelde geceye doğru olabiliyor, çıkarıp gözlüğe geçiyorum. Bazen evdeyken hiç lens takmıyorum gözlükle takılıyorum. Gözümde lensler varken denize ve havuza gidersem de kafamı suya sokmuyorum, gözüme su kaçmamasına çok ama çok dikkat ediyorum. Benim dikkat ettiklerim bunlar. Bir sıkıntı yaşamadım çok şükür

Back
X