gözlüklü hanımlar yardım edin ve anlayanlar

ayricaa bir sey daha .zaten gozlugunuz var perceminizi kullanmayin bir muddet .gozunuz alisana kadar.cunku hem gozluk var hemde saciniz gozunuzun onune gelmesin.
perceminizi de direk degilde yine normal yandan kivirarak tutturabilirsiniz .

Bende gözlük takıyordum ama hem kendime yakıştıramadım hem de uğraşması zordu çıkarttım attım :D
Sonra da lens aldım numaralı cıkkk onu da takmayı beceremedim ve çok yapay geldi renkli almıştım mavi..
Zor iş ya :D Benim sınıfta arkadaşım var gözlüklü gözün içine ve dışına siyah kalem sürüyo buğulu gibi oluyo böyle,süper duruyo..Öyle yapabilirsin sen de.:34:

Şimdi şu bi'gerçek ki gözlük makyajı biraz gizliyo yani gözüne yaptığın makyaj ister istemez geri planda kalıyo.
Bende de miyop var ama ben dışarda hiç gözlük kullanmadım. Evde gözlük dışarda şeffaf lens kullanıyorum yaklaşık 3-4 senedir.
Çerçevesiz gözlükler için benim gözlükçüm kullanımı zor sağlam değil camı çabuk düşer vs.demişti onun için en ince çerçevelileri önermişti.

Makyaja gelince gözüne hafif yapıp dudağı patlat derim ben. Gerçi günlük makyajda göze ne kadar abartı yapabilirsin ki:37: Bol rimel vs aynen devam:1:

Merhaba canım :)

Bende 14 seneye yakın gözlük kullandım . Son 2 senedir de lens takıyorum .

Öncelikle lensi kesinlikle , şiddetle öneriyorum . Harika bir şey lens . Çok rahat , görsel kaygı da taşımazsın hem :)

Gözlük kullanımına gelince ; ben gözlük kullandığım zamanlarda göz makyajımı biraz daha yoğun yapıyordum belirgin olsun diye . Saçlarını da geriye doğru maşa yaparsan yüzün açılır , kalabalık görüntüyü engellemiş olursun .

Hanımlar dün göz doktoruna gittim ekrana bakarken karıncalanma falan oluyordu bi de sık sık göz ağrılarım. astigmat çıktı. gözlük verdi, daimi. artık bende gözlüklüyüm :)) yüz şeklim yuvarlak, oval dikdörtgene kaçan bir gözlük beğendim. ama şimdi makyaja saça sanki yakıştıramıyorum. gözlük çerçevemde incecik toz pembesi. gözlükle nasıl makyaj yapmalıyım. saçlarım küt sayılır katlı ve kötü dalgalara sahibim yani çabuk sönüyo bi garip oluveriyo :D napcam yardım yeni stilim nasıl olmalı :44:

bende astigmatım aynı sekilde doktor verdi de oyle hep tak demedi heralde rahatsız olmadıkca kullanmıyorum
kalabalık geliyo yuzume makyaj falanda abartmaya gerek yok bencem
optikçi yok moda yok yakıstı zorla sıyah cerceveli verdi hç sevmedim yüzümü çogalttı sanki

bi ara gidip düz bişey alıcam

Niye tepki çektiğini anlamıyorum, gözlükle makyaj bir tuhaf durabiliyor yapılışına göre evet, zamanında taktım ordan biliyorum bende. Mesela far bir kalabalık duruyor, kokoş gün teyzelerine dönüyor insan gözlük + farla ama eyeliner, kalem yakışabilir diye düşünüyorum. Bir de rimelle kirpiklerim cama değiyordu benim mesela, o da hoş durmuyordu :D

Son düzenleme:
Gozlukle makyajin tabii ki alakasi var. Gozluksuz goz makyajiyla gozluklu goz makyaji bir mi Allah askina...
Illa ki gozluk makyaji biraz golgeliyor. Ama yuz sekline gore kimilerinde o kadar golgelemiyor. Mesela yuzu veya gozleri daha buyuk insanlar daha avantajli.

Bir de gozluk takma, alt tarafi daha iyi goruyorsun denmis. Gulsem mi ne yapsam dedim... Yani kimilerinin hayatinda bozuk gormek sorun teskil etmiyormus demek ama antika fikirler keske yuksek zeka urunu gibi gosterilip baskasina dayatilmasa. :ssz:

Ben de liseden beri miyop sebebiyle hem gozluk hem lens takiyorum. Yuzum kucuk, gozluk yuzumu cok aliyormus gibi geliyor, makyaj yapma hevesim hic olmuyor gozlukle. Ancak lensle biraz yaparim yaparsam.
Gorsellige onem veriyorsan lens tavsiye ederim, uzun vadede dezavantajlari var ama. Evde gozluk, disarda lens takabilirsin.

sen biraz sıkıntı yapmışsın kendine.bence rahat ol ben de gözlük kullanıyorum ben bile hala alışamadım kaç yıldır kullanıyorum ama yakın görmemde problem olmadığı için arada dinlendiriyorum gözlerimi:)çerçevesiz gözlük alabilirsin ama saç makyaj nasıl yapıyorsan devam et kafana takma bence zamanla alışırsın :16:

Merhaba canım :)

Bende 14 seneye yakın gözlük kullandım . Son 2 senedir de lens takıyorum .

Öncelikle lensi kesinlikle , şiddetle öneriyorum . Harika bir şey lens . Çok rahat , görsel kaygı da taşımazsın hem :)

Gözlük kullanımına gelince ; ben gözlük kullandığım zamanlarda göz makyajımı biraz daha yoğun yapıyordum belirgin olsun diye . Saçlarını da geriye doğru maşa yaparsan yüzün açılır , kalabalık görüntüyü engellemiş olursun .

evet katılıyorum çok doğru yönlendirme yapmışsınız gözlük kullananıldığında göz makyajı daha yoğun olmalı ve bu durumda dudak makjayı daha hafif daha doğal bırakılmalı bu da önemli eğer hem göz hem dudak makyajı yoğun olursa ağır bir görüntü çıkar ortaya

Back
X